Jak wiecie sprzedaje samochod, dzisiaj pojechalam do mechanika bo zapiekal mi sie hamulec. Musze wyminic zacisk tyly lewy. Jest to część która dosyc cieżko dostać.
Moje pytanie do osob które mialy taki problem – czy pasuje moze zacisk do mx od innego modelu??
W jaki sposób mozna to zrobic??
nie chce sprzedawac bubla – dbałam o ten samochod no i musze to naparawic.
Wiem ze mozna jakos to generowac, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie mam nikogo kto by mi mogl w tym pomoc, wiec musze totalnie zdac sie na lokalnych mechanikow – czarodziejów...
PZDR
anonimka
zacisk tyly – wymiana
Strona 1 z 1
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
wymieniać zacisk ? nie koniecznie. Zazwyczaj zacisk staje z powodu uszkodzenia gumek. Kupujesz taki "zestaw" naprawczy w postaci nowych gumek, smarujesz smarkami i zacisk chodzi. Chyba, że w Twoim przypadku rzeczywiście zacisk nadaje się juz do wymiany. Poszukaj na forum, było kilka postów na ten temat.
Proponuje, żeby zrobil to mechanik, bo to dosyć "brudna" robota.
Proponuje, żeby zrobil to mechanik, bo to dosyć "brudna" robota.
- Od: 20 paź 2003, 09:07
- Auto: MX-3
Morder napisał(a):Kupujesz taki "zestaw" naprawczy w postaci nowych gumek, smarujesz smarkami i zacisk chodzi.
Niestety komplet jest dosyć drogi, ale rozwiązuje problem
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Niestety komplet jest dosyć drogi
Komplet na jedno koło to koszt ok 30 zł czy to drogo?? + ew komplecik smarów do prowadnic i tłoczków ok 50 zł
Odebrałam samochod, pan mechanik zrobil, ale powiedzial zeby nie zaciagac recznego, jezeli musze to musze ale zeby go nie uzywac...
ponoc jakis problem jest w mechanizmie, ze on lapie i przy zaciagniecu recznego wybija cos tam, ale jak go spuszcam to juz nie wraca... i stad koło sie blokuje...
Nie mam pojecia czy to dobry mechanik ale jakos tam polecany... ponoc ten mechanizm wlasnie juz jest skorodowany, mówiłam mu o zestawie naparwczym ale powiedzial ze to nie w tym problem.
w tej chwili wszystko jest dobrze, popuscili troche linke, wszystko przesmarowali odblokowali...
Moze uda mi sie poszukac kogos wsrod znajomych kto by na to zagladnał czy mnie nie chca naciagnac....
ponoc jakis problem jest w mechanizmie, ze on lapie i przy zaciagniecu recznego wybija cos tam, ale jak go spuszcam to juz nie wraca... i stad koło sie blokuje...
Nie mam pojecia czy to dobry mechanik ale jakos tam polecany... ponoc ten mechanizm wlasnie juz jest skorodowany, mówiłam mu o zestawie naparwczym ale powiedzial ze to nie w tym problem.
w tej chwili wszystko jest dobrze, popuscili troche linke, wszystko przesmarowali odblokowali...
Moze uda mi sie poszukac kogos wsrod znajomych kto by na to zagladnał czy mnie nie chca naciagnac....
In this white wave I am sinking...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
a w ktorym miejscu ta linka spadla?bo nie wiem czy wlasnie u mnie sie nie zerwala ale z dnia na dziene wllasnie zero reakcji nic nie ciagnie czuc ze idzie bez oporu reczny.a reszte problemow mialem taki sam ale reczny musi byc i trzeba to jakos doprowadzic...nenek napisał(a):Miałem podobny problem i spadła linka ręcznego – wystarczyło wyczyścić i nasmarować zacisk (robocizna 50 zet+ niepotrzebny komplet linek).Informacja gdyby mechanior na prawdę chciał Cię naciągnąć na koszty.
- Od: 27 sty 2007, 19:50
KrystianR napisz do kolegi Smirnoff'a
Ja kupiłem u niego.
Strona 1 z 1