Szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi nic co by mi pomogło.
A problem polega na tym, że lewy spryskiwacz przedniej szyby psika nieco za nisko ale tylko lewą dyszą poniżej poziomu wycieraczki, za to prawa dysza w porządku psika ładnie na szybę. A na tylnej szybie strumień odbija się gdzieś nad szybą od dachu.
Próbowałem zmienić kierunek wkładając ostre narzędzie do otworu, ale nie chciało się ruszyć. Bałem się rozwalić więc nie używałem zbyt dużej siły.
Nie jest to wielki problem, ale jeśli ktoś już sobie z tym poradził to proszę o wskazówki.
spryskiwacze przedniej i tylnej szyby – czy da się zmienić kierunek dyszy?
Strona 1 z 1
nie próbowałem jeszcze ale w warsztacie mówili że się to igłą ustawia, zresztą w manualu też coś takiego widziałem, a że się nie chce ruszyć to nie dziwota, napchało się tam róznego rodzaju syfu i sie zapiekło, spróbuj to podgrzać np. ciełą wodą i wtedy próbuj ruszyć
pozdrawiam i powodzenia
PS: mam ten sam problem, tyle że nie mam czasu przy tym pogmyrać
pozdrawiam i powodzenia
PS: mam ten sam problem, tyle że nie mam czasu przy tym pogmyrać

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Ja mam ten sam problem z za nisko psikająca dysza spryskiwacza i chciał bym wymienić spryskiwacze seryjne na mgłowe tylko nie wiem od jakiego modelu mogły by pasować ? może wy coś wiecie na ten temat ?
Ja mam nieco inne pytanie odnosnie dysz spryskiwaczy w GF.
Kiedys mialem Civica i wśród posiadaczy Civicow modne bylo wymienianie dysz na dysze od Citroena. Pasowały jak ulał (np. do civica 4d 98r pasowaly od xsary). Te dysze zamiast 4 strumieni dawały taką wodną mgiełkę pokrywającą całą szybę. To było dużo bardziej skuteczne w czyszczeniu szyby podczas jazdy i znacznie bardziej oszczędzało plyn.
Czy ktoś wie czy jakies dysze "z mgiełką" pasują do GF?
Kiedys mialem Civica i wśród posiadaczy Civicow modne bylo wymienianie dysz na dysze od Citroena. Pasowały jak ulał (np. do civica 4d 98r pasowaly od xsary). Te dysze zamiast 4 strumieni dawały taką wodną mgiełkę pokrywającą całą szybę. To było dużo bardziej skuteczne w czyszczeniu szyby podczas jazdy i znacznie bardziej oszczędzało plyn.
- Od: 18 wrz 2005, 00:29
- Auto: Aktualnie:
626 GF 4D 2.0 diesel '01 oraz MB W124 220E 2.2 benzyna '93
Wcześniej:
Octavia L&K 1.8 20V turbo '01
626GF 5D 2.0 benzyna (136KM) '01
Niestety nie odpowiem Ci dokładnie jak to jest w GF, natomiast mogę Ci opisać jak to jest w GV
Myślę, że wysokość maski i mocowanie spryskiwaczy jest podobne
Jak masz zdolne paluszki to sobie poradzisz
Po pierwsze – za krótkie mają wyprowadzenia – trzeba kombinować podłączając wężyki. Po dwa – Trzeba troszkę przyciąć boczki spryskiwacza. Jeśli to zrobisz z wyczuciem, to będzie pasowało jak ulał
Po trzy – leją ciut za nisko. Ja zrobiłem sobie podkładkę pod przód spryskiwacza z żywicy epoksydowej (ok 2mm). Po tych wszystkich zabiegach jest cacy
Sam zdecyduj czy chcesz się w to bawić
Włożyłem takie również do 323 – tutaj tylko wystarczy przyciąć i włożyć – niepotrzebne są inne kombinacje
Pozdrawiam
Jak masz zdolne paluszki to sobie poradzisz
Włożyłem takie również do 323 – tutaj tylko wystarczy przyciąć i włożyć – niepotrzebne są inne kombinacje
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Veetec napisał(a):Ja mam nieco inne pytanie odnosnie dysz spryskiwaczy w GF.
Bodajże od C3 wkładali do mazd bo u nas to tez modne
No tak. Przez roztargnienie zapomniałem napisać do jakiego modelu kupowałem
Oczywiscie jak napisał Speed – chodzi o spryskiwacze do C3. Kupowane w ASO na Puławskiej, numeru nie pamiętam
Gdzieś mam paragon, ale chyba kosztowały 26zł para.
A że się zapytam – ponownie z ciekawości
Czy istnieją jakieś spryskiwacze/dysze "mgłowe" na tył? Chętnie bym sobie takie założył
A że się zapytam – ponownie z ciekawości
Czy istnieją jakieś spryskiwacze/dysze "mgłowe" na tył? Chętnie bym sobie takie założył
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Strona 1 z 1