Maciej Loret napisał(a):Ale pokrycie 63% dróg jest wystarczająco dobre do jeżdżenia...
Ja bym się nie przejmował...
No to luzik
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dzięki za wyjaśnienie/rozjaśnienie pewnych spraw.

www.mazdaspeed.pl
Maciej Loret napisał(a):Ale pokrycie 63% dróg jest wystarczająco dobre do jeżdżenia...
Ja bym się nie przejmował...
Italiano napisał(a):No to luzik...bo nie mam pojęcia ile to jest 63%, ale jak piszesz e wystarczająco to dobrze. I tak w Polsce jestem raz na rok.
![]()
Dzięki za wyjaśnienie/rozjaśnienie pewnych spraw.
kiero napisał(a):Witam, te mapy z Saaba ( i nie tylko saab w opisie) sciągnołem wypalilem na płytce DL i wszystko działa. Oczywiście nie ma map polski itp. To jest poprostu płytka z mapami na europe zachodnią w formacie SDAL. Zajmuje całośc ok 5,5 GB.
kiero napisał(a):Teraz ściagam mape do Saaba 9-3 (czyli ten sam model navi) która zajmuje jakieś 7 GB ale nie spodziewam sie zbyt wiele. Wygląda że inny format i niewiem czy pozatym jest w tym Polska, wg strony navteqa do saaba tez niema polski.
kiero napisał(a):Jak sie ściągnie dam znać. Navteq wypuscił narazie mapy Polski dedykowane do navi fabrycznych dla Citroena, Peugota, Lanci. Niestety one sa w innym formacie.
Bugsy napisał(a):btw. gdzies wyczytalem, ze niby osadzone nawigacje sa znacznie lepsze... i tu sie nie zgadzam, gdyz jest to zamkniete rozwiazanie, bez aktywnego wsparcia producenta, ot chocby brak map na polske. Natomiast taki TomTom daje znacznie wiecej opcji i jest elastyczna mozliwosc uaktualniania map, nie mowiac juz o pobieraniu POI z netu i dolaczaniu do programu. O takich funkcjach mozna w przypadku zabudowanych rozwiazan zapomniec.
Uzywalem rowniez Destinatora i nawigacji Blaupunkta.
Bugsy napisał(a):Problemem nie sa autostrady, ale np. wielokrotne rozwidlenia i laczenia drog na wielopoziomowych skrzyzowaniach (np. w Wiedniu) lub w miescie z wieloma malymi uliczkami.
kiero napisał(a):Z tego co się orientuje to wszystkie wmiare nowe nagrywarki maja ustawione w standradzie booktype DVD-ROM ( to sprawa nagrywarki nie płytki, ale moge sie mylić)
kiero napisał(a):orginalna miałem w aucie 2003-2004 ale była już strasznie zrysowana po poprzednich urzytkownikach. Teraz mam tą z torrenta 2005-2006 i smiga.
Maciej Loret napisał(a):A próbowałeś skopiować oryginał?
Ja nie potrafię, a wolałbym wozić w aucie kopię, właśnie żeby nie porysować oryginału.
kiero napisał(a): Ogólnie z niej wynika że system SDAL posiadaja auta Mazda, Citroen C5, Saab, Orginalne nawigacje Panasonica, niektóre modele Pioneer-a.
Maciej Loret napisał(a):Czy jeśli uzywałeś poprzednio starszej płytki, to po wsadzeniu tej nowej (na 2005) zmieniło się coś w sensie nie samych map a oprogramowania do nich?
Jak ta płyta się zgłasza? Jest na niej oś o SAAB'ie??
kiero napisał(a):Tak mi sie zdaje że na płytce znajdują się zawsze tylko mapy ( wg plików na płytce )
kiero napisał(a): Cały interfejs jest taki sam. Trzeba by było pewnie zmienić samo oprogramowanie nawigacji po przez jakis upgrade.
kiero napisał(a):Znalazłem kiedyś taka ciekawą stronkę ze sklepem z mapami navteqa, [..]
oto link http://www.graziano-e.ch/navteq.htm#maserati
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Tuning i modyfikacje