Jak odstraszyć gryzonie od samochodu – kuny niszczą kable WN
Witam... szukalem na forum ale nie moglem znalesc podobnego watku... mam problem ze zwierzakami... a blizej najprawdopodobniej z "kunami"
Auto stoi najczesciej pod blokiem no a te gryzonie chyba moja madzie sobie upatrzyly... juz trzeci raz w ciagu 2 m-cy przezarly mi kable WN a wczoraj to nawet cosik pocieklo... autko stoi u znajomego na warsztacie (dojechalem na 2ch garach)
probowalem juz wszelakie spraye i dezodoranty... i jak widze nic... moze ktos ma jakas rade???
pozdr
MK
Auto stoi najczesciej pod blokiem no a te gryzonie chyba moja madzie sobie upatrzyly... juz trzeci raz w ciagu 2 m-cy przezarly mi kable WN a wczoraj to nawet cosik pocieklo... autko stoi u znajomego na warsztacie (dojechalem na 2ch garach)
probowalem juz wszelakie spraye i dezodoranty... i jak widze nic... moze ktos ma jakas rade???
pozdr
MK
Ostatnio edytowano 7 lis 2007, 10:48 przez jaskulmk, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 28 maja 2007, 08:49
- Auto: Mazda 626 1.8i, 96r h-b
jaskulmk napisał(a):probowalem juz wszelakie spraye i dezodoranty...
przejdź się do sklepu ze środkami ochrony roślin i kup butelkę jakiegoś preparatu chwastobójczego (są takie strasznie śmierdzące).
Posmaruj tym co się da pod maską i powinieneś mieć spokój
jaskulmk napisał(a):juz trzeci raz w ciagu 2 m-cy przezarly mi kable WN
bolesne dla portfela ......
Grzyby – probowalem juz z jakimis preparatami... no i jak sie okazalo nieskutecznie... masz racje bolesne... za pierwszym razem poszedl jeden kabelek i zaryzykowalem uzywke... drugi strzal to juz dwa nastepne no musial komplet nowych wskoczyc... no i teraz kolejne nowki... ech...
piotrek2 – a czy do 626 jest gdzies taka oslona do dostania??
slyszalem o czyms na wzor brzeczyka czy tez gwizdka wydajacego ultra dzwieki odstraszajace tego tytpu stworki... moze wiecie cos o czyms takim??
pozdr
piotrek2 – a czy do 626 jest gdzies taka oslona do dostania??
slyszalem o czyms na wzor brzeczyka czy tez gwizdka wydajacego ultra dzwieki odstraszajace tego tytpu stworki... moze wiecie cos o czyms takim??
pozdr
jaskulmk napisał(a):slyszalem o czyms na wzor brzeczyka czy tez gwizdka wydajacego ultra dzwieki odstraszajace tego tytpu stworki... moze wiecie cos o czyms takim??
ale to chyba tylko podczas poruszania się pojazdu...
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
jaskulmk napisał(a):probowalem juz z jakimis preparatami...
olej spraye i dezodoranty – kup coś takiego jak piszę i wysmaruj komorę silnika i co się da pędzlem.
Trochę może śmierdzieć w aucie ale wentylację masz chyba sprawną.
Kombinuj nie wiem – z pieprzem? Może kable WN posmaruj jakimś preparatem?
Gwizdek działa tylko w czasie ruchu pojazdu więc tutaj się nie sprawdzi.
a odemnie kumpel poradzil aby pod maske wysypac siersc psa
ponoc pomaga jakos u niego problem sie skonczyl 
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
puki co to we wszystkich opiniach ktore znalazlem w sieci to wszystkie zapachowe rzeczy na dluzsza mete sie nie sprawdzaja...znalazlem na allegro takie cos:
http://moto.allegro.pl/item260216206__o ... chodu.html
jestem zdesperowany i juz zamowilem... mam nadzieje ze bedzie skuteczny :) dam znac coby zamknac watek jak sie sprawdza :)

jestem zdesperowany i juz zamowilem... mam nadzieje ze bedzie skuteczny :) dam znac coby zamknac watek jak sie sprawdza :)
to co znalazłem na forum odnośnie interesującego mnie tematu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... t=gryzonie
chyba niezbyt pomocne? ;)
chyba niezbyt pomocne? ;)
Poszukaj siersci, albo czegos innego (mocz ?) ich naturalnego wroga i posmaruj tym cos od spodu komore silnika
Co do tematu, dziwne, ja od razu wiedzialem o co chodzi w tym wątku
Pozdrawiam,
Cichy
Co do tematu, dziwne, ja od razu wiedzialem o co chodzi w tym wątku
Pozdrawiam,
Cichy
brii
nie siedze 24 przed kompem
dzieki... juz wiem co i jak
cichyq – mocz?
chyba bym niekoniecznie optowal az za tak drastyczna metoda
pozatym jak juz pisalem... stosowalem rozna chemie... i nic to... a moj pies nie ma siersci tylko wlosy... i nie gubi ich wiec tez odpada 
cichyq – mocz?
Dziękując
A próbowałeś alkoholu?? Zwierzęta ogólnie nie przepadają za zapachem spirytusu, albo jeszcze lepije – denaturatu
A próbowałeś alkoholu?? Zwierzęta ogólnie nie przepadają za zapachem spirytusu, albo jeszcze lepije – denaturatu
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Grzyby
kurka... wlasnie jest tydzien po strzyzeniu wiec niewiele zostalo
brii – alkohol ma to do siebie ze wyparowuje a pozatym, znam lepsze zastosowanie dla procentow
a serio... probowalem ropy... niestety... to wszystko jest na max dwa trzy dni... a jakos niewyobrazam sobie ze wracam do domu i lece od razu wysmarowac kable... tym bardziej ze wracam czesto gesto ok polnocy...
brii – alkohol ma to do siebie ze wyparowuje a pozatym, znam lepsze zastosowanie dla procentow
jaskulmk napisał(a):a jak sie kunom spodoba??
Trzeba sprawdzić, ale jak mi się spodoba to dolać jakiejś trutki i już
piotrek2 napisał(a):może założyć sidła żeby wyłapać szkodniki
A tak serio – zmieści Ci się tam pułapka na myszy??
Trusted computing – Yes or No?
Ja u siebie miałem zamontowany taki "system" pewnie przez poprzedniego właściciela, taki generatorek wysokiego napięcia, z rozprowadzonymi kablami i płytkami, które po dotknięciu pewnie powodują jakieś niegroźne porażenie. Gdzieś widziałem na necie stronę producenta tego systemu, jakby była przydatna mógłbym poszukać
- Od: 19 lip 2007, 21:00
- Auto: 6 CiTD 143PS '06
Znalazłem to urządzenie:
http://www.kemo-electronic.de/en/module/m115n/index.htm
widziałem jakąś wersję tegoż na allegro, tyle że bez kabelków, sam ultradźwiękowy odstraszacz
http://www.kemo-electronic.de/en/module/m115n/index.htm
widziałem jakąś wersję tegoż na allegro, tyle że bez kabelków, sam ultradźwiękowy odstraszacz
- Od: 19 lip 2007, 21:00
- Auto: 6 CiTD 143PS '06