Proszę o wpisywanie tutaj swoich propozycji następujących elementów car audio:
1. Radio
2. Głośniki
Na początek te 2 elementy. Proszę o rozsądne propozycje z dolnej i średniej półki cenowej. Szukam optimum na moją kieszeń. Nie jestem melomanem i nie mieszkam w samochodzie. Radio koniecznie z MP3, głośniki mają charakteryzować się rozsądnym brzmieniem, może to być komplet 2szt na przód lub tył w standardowe miejsca montażowe. Proszę o uzasadnienie wyboru, dlaczego akurat przednie 5x9" lub dlaczego tylne. Na początku zestaw radio + 2 głośniki musi mi wystarczyć, jednakże w przyszłości planowana stopniowa rozbudowa.
Dolna półka to dla mnie zestaw do 500zł a średnia do ok 800zł za te dwa elementy.
Czekam na waszą pomoc.
Mazda 323F (BA) 97' Instalacja Car Audio od podstaw
Strona 1 z 1
RoQi a czy będziesz do tego dokładał wzmacniacz dla przednich głosników czy nie? Bo to spora różnica (inne głośniki kupuje się pod radio, inne pod wzmacniacz)
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Na początku na pewno nie, lecz w przyszłości być może, jednakże to jest też zależne od ceny tego wzmacniacza oraz innych elementów jak niezbędne wówczas dobrej jakości okablowanie itd. Więc jeśli to nie problem, to podaj obie propozycje: 1. pod radio, 2. pod wzmacniacz, ale żeby na początku z radiem też jakoś grało oraz cenę przyszłej rozbudowy o wzmacniacz. Jeszcze jedno, czy lepiej rozbudować przód o wzmacniacz, czy rozbudować o tylne głośniki pod radio?
-
RoQi
Helix gra juz pod radiem ale pazurki pokazuje pod wzmakiem PB jednak muszą dostać swoją dawke mocy pomyśl jeszcze o uD element na stronie essy
radio wydaje mi sie ze jak nie jesteś audiofilem to Jvc Kd-G721 ucieszy cie weście na USB a jakoś tez jest dobra
radio wydaje mi sie ze jak nie jesteś audiofilem to Jvc Kd-G721 ucieszy cie weście na USB a jakoś tez jest dobra
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
czyli lepiej wpierw zamontować na tył 165mm pod radiem, potem rozbudować o przód czy wzmacniacz?
młody1921 Twoja propozycja radia jest za droga, myślałem raczej albo najtańszym, albo o czymś ciut droższym, żadne USB, Blutooth, złącza kart pamięci itd nie są mi potrzebne, jedynie ostatnio sie zastanawiam nad DVD playerem wraz z ekranem LCD ale to pewno wydatek od 1000zł, tylko pytanie czy to wówczas jest rozbudowane radio o DVD i LCD czy osobne urządzenie bo szczerze się ba tym nie znam
młody1921 Twoja propozycja radia jest za droga, myślałem raczej albo najtańszym, albo o czymś ciut droższym, żadne USB, Blutooth, złącza kart pamięci itd nie są mi potrzebne, jedynie ostatnio sie zastanawiam nad DVD playerem wraz z ekranem LCD ale to pewno wydatek od 1000zł, tylko pytanie czy to wówczas jest rozbudowane radio o DVD i LCD czy osobne urządzenie bo szczerze się ba tym nie znam
-
RoQi
RoQi szukaj dvd ze zdejmowanym panelem i wyświetlaczem, zobacz sprzęt firmy PYLE, u nas dopiero zdobywa rynek ale za oceanem jest dobrze znana.
ma fajny sprzęt i nie drogi jak na nasze realia!
też rozważałem zakup dvd ale czy na pewno jest mi to potrzebne? muzyki można słuchać podczas jazdy ale film oglądać to raczej nieodpowiedzialne.
lepiej usiąść w domu przy piwie.
ma fajny sprzęt i nie drogi jak na nasze realia!
też rozważałem zakup dvd ale czy na pewno jest mi to potrzebne? muzyki można słuchać podczas jazdy ale film oglądać to raczej nieodpowiedzialne.
lepiej usiąść w domu przy piwie.
BF3
Strona 1 z 1