Mazda MX-3 (EC) – Opinie i Informacje
Jak juz pisalem wczesniej nie martwilbym sie o silnik..moj ma ponad 200 tysi i smiga jak nowy
musisz tylko serwisowac w terminie i tyle..ciezko jest spieprzyc taki silnik..
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
siema
jestem tu nowy i przez ostatnie dwa dni przeczytalem wszystkie 34 strony wiec chyba moge byc z siebie dumny
kiedys sie zastanawialem miedzy civiciem (5 gen) a mx3 ale juz od dluzszego czasu wg mnie wybor moze byc tylko jeden.... MX 3
!!!! ma w sobie to cos
ogolnie ten dzial przekonal mnie jednak do V6
moze i pali troche wiecej i czesci tez sa drozsze ale to jest V6!!
jestem z poznania czekam az odbedzie sie jakies spotkanie regionalne zeby moc sie przyjrzec klubowym mx3...
ogolnie bede niuchac mx3 w slicznym blyszczacym czarnym kolorze
i z dobrym audio
pozdro
jestem tu nowy i przez ostatnie dwa dni przeczytalem wszystkie 34 strony wiec chyba moge byc z siebie dumny
kiedys sie zastanawialem miedzy civiciem (5 gen) a mx3 ale juz od dluzszego czasu wg mnie wybor moze byc tylko jeden.... MX 3

ogolnie ten dzial przekonal mnie jednak do V6
jestem z poznania czekam az odbedzie sie jakies spotkanie regionalne zeby moc sie przyjrzec klubowym mx3...
ogolnie bede niuchac mx3 w slicznym blyszczacym czarnym kolorze
pozdro
- Od: 18 lis 2007, 06:07
- Auto: m jak MOC x 3
jacus_r napisał(a):jestem tu nowy i przez ostatnie dwa dni przeczytalem wszystkie 34 strony wiec chyba moge byc z siebie dumny
możesz

jacus_r napisał(a):ogolnie ten dzial przekonal mnie jednak do V6
jacus_r napisał(a):ogolnie bede niuchac mx3 w slicznym blyszczacym czarnym kolorze
Zaraz po czerwnoych najszybsze są czarne
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
nie bede sie klucic na dzien dobry
aaaa i male pytanko mam
ktore fotele sa lepsze pod wzgledem trzymania na zakretach wygody te z modelow sprzed 94' czy te z tych pozniejszych modeli?
ale mi sie spodobala mx3
aaaa i male pytanko mam
ktore fotele sa lepsze pod wzgledem trzymania na zakretach wygody te z modelow sprzed 94' czy te z tych pozniejszych modeli?
ale mi sie spodobala mx3

Potrzebujesz kredytu, pożyczki? Problem z finansami? ZAPRASZAM --> www.finansepoznan.pl na pewno pomogę 
Obiektywna wypowiedź właścicieli modeli po 1994: "Te fotele do 1994 są lepsze..." 
Uwielbiam moje fotele z 91 
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
amen.
i juz wiekszosc watpliwosci rozwiana
i juz wiekszosc watpliwosci rozwiana
Potrzebujesz kredytu, pożyczki? Problem z finansami? ZAPRASZAM --> www.finansepoznan.pl na pewno pomogę 
w sumie mam pytanko
czy oryginalne zawieszenie jak na poczatek styka? da rade konkretnie pojezdzic?
ogolnie to bedzie druga madza w rodzinie i juz sie nie moge doczekac
no i jeszcze musze znalezc dobry model zeby sie nie wpakowac w remonty.......
czy oryginalne zawieszenie jak na poczatek styka? da rade konkretnie pojezdzic?
ogolnie to bedzie druga madza w rodzinie i juz sie nie moge doczekac
no i jeszcze musze znalezc dobry model zeby sie nie wpakowac w remonty.......
Zależy co masz na myśli – ogólnie sprawuje się dobrze, nie jest za niskie a w zakrętach trzyma bardzo dobrze
Lepiej dłużej poszukać, poczekać, zapłacić trochę więcej i mieć łaaaadny egzemplarz
Niestety zakup tańszego praktycznie zawsze oznacza długo ciągnące się wydatki 
Lepiej dłużej poszukać, poczekać, zapłacić trochę więcej i mieć łaaaadny egzemplarz
no to o to mi chodzilo
za pare dni powinienem odebrac prawko i bedzie trzeba zaczac szukac juz dokladnie.... obym znalazl cos dobrego.... ogolnie po dobry egzemplarz moge sie przejechac nawet bardzo spory kawal drogi.... nie ma to znaczenia dla mnie.....byleby byl dobry..........
a jeszcze jedno pytanko... co do bitych samochodow.... slyszalem gdzies ze japonce nie spawaja w stylu baranek i jak gdzies sie zobaczy taki spaw (np na slupku) to znaczy ze na bank byl bity i spawany.....
ktos wie czy to prawda??
ktos wie czy to prawda??
jacus_r napisał(a):ogolnie po dobry egzemplarz moge sie przejechac nawet bardzo spory kawal drogi.... nie ma to znaczenia dla mnie.....byleby byl dobry..........
ja jechałam po france do lublina
In this white wave I am sinking...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
taa.... ale jaki okaz Ci sie trafil
po taki to moge nawet do zakopca jechac 
Witam wszystkich. Mam zamiar kupić Mazdę Mx-3. I tak mniej więcej się dowiedzieć paru spraw o niej. Znaczy się na co zwracać przy kupnie największą uwagę?
-
Gość
leszekhirsz – przeczytaj ten wątek – prawie wszystko co można wiedzieć o tym samochodzie jest w tym temacie 
Witam, jak większość pytających w tym wątku również i ja wiążę pewne plany na przyszłość z tym modelem. W moich okolicach 75% aut to golfoloty (połowa po tjuningu
), e36 lub audi 80 }na które nie mogę już patrzeć<zygi> . Nawet 323F BA narobiło się ostatnio jak psów. Wracając do tematu MX-3, podoba mi się jej charakter, to że ciągle jest ich niewiele i przede wszystkim ... dźwięk K8
Mam 22lata i dziewczynę, nie obchodzi mnie ilość miejsca z tyłu. Nie będę pytał czy warto, bo to ocena subiektywna, zapytam Was natomiast jeśli pozwolicie o jedno: Mogę przeznaczyć powiedzmy +/– 1000PLN co miesiąc na auto. Czy to wystarczy utrzymanie MX3?

- Od: 17 lut 2005, 12:06
- Auto: A6 C4 Avant 2.5TDI AEL
Citroen C5 x7 2.0HDI Exclusive Hydro
Bez problemu, zależy tylko od tego ile wydasz na paliwo
Ogólnie MX-3 jest jedną z najmniej awaryjnych Mazd, jeśli wszystkie części eksploatacyjne będziesz wymieniał na dobre jakościowo to jedynymi kosztami będą koszty paliwa i wymian oleju
(Jeszcze jeden warunek – jeśli nie kupisz szrota
)
Ogólnie MX-3 jest jedną z najmniej awaryjnych Mazd, jeśli wszystkie części eksploatacyjne będziesz wymieniał na dobre jakościowo to jedynymi kosztami będą koszty paliwa i wymian oleju