Standardowe rozmiary głośników
Witam,
A ja powrócę do GF ('98). Rozumiem że z przodu i z tyłu są 5x7.
Czy ktoś próbował już założyć poprzez redukcję 16,5?
I przy okazji – jak zdejmuje się boczki z przodu, bo jak już poodkręcałem wszystkie śrubki ( 4 plastikowe i dwie zwykłe), poodpinałem zatrzaski (3 na dole i jedno z boku), nadal coś mi trzyma na środku. Nie chcę za bardzo szarpać, żeby czegoś nie urwać – podpowiedzcie.
A ja powrócę do GF ('98). Rozumiem że z przodu i z tyłu są 5x7.
Czy ktoś próbował już założyć poprzez redukcję 16,5?
I przy okazji – jak zdejmuje się boczki z przodu, bo jak już poodkręcałem wszystkie śrubki ( 4 plastikowe i dwie zwykłe), poodpinałem zatrzaski (3 na dole i jedno z boku), nadal coś mi trzyma na środku. Nie chcę za bardzo szarpać, żeby czegoś nie urwać – podpowiedzcie.
- Od: 21 sie 2007, 11:20
- Auto: M6 GH 2.0 benzyna kombi 2010
i jeszcze
Mazda 626 GF 2.0 DiTD '98
Caly boczek sciaga sie do gory, trzy sruby sa metalowe jedna pod lokietnikiem pod zaslepka, jedna taka sama jest schowana pod panelem el. szyb i lusterek i trzecia w klamce.
pzdr
pzdr
Ostatnio edytowano 3 gru 2007, 13:36 przez Janusz626, łącznie edytowano 2 razy
a moze wie ktos jakiej glebokosci mozna zainstalowac glosnik w mazdzie 323 bj ditd 2000r przed liftingiem
-
duchu
Na stronie firmy BLAUPUNKT jest konfigurator głośników
do samochodów.Podaję linka do strony: http://carconf.blaupunkt.com/default.asp?lang=en
Może się komoś przyda?
do samochodów.Podaję linka do strony: http://carconf.blaupunkt.com/default.asp?lang=en
Może się komoś przyda?
-
mmalutki
martiii napisał(a):Panowie jutro bede rozbierał tapicere spróbuje zrobic kilka zdjęc i ocenie te rozmiaty głośniczków! jak jest naprawde w BA Z5 rok 1994
po co chcesz sprawdzac 5x7 jest napewno,mozesz zalozyc na dystansach 16(nawet nalezaloby)
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Witam,
jestem "swiezakiem" jesli chodzi o posiadanie mazdy 323f (BJ) '98
. Od jakiegos czasu denerwuje mnie glosnik zamontowany w [jakich?] drzwiach – niesamowicie "pierdzi". Chcialbym go wymienic, ale za bardzo nie wiem jak sie zabrac za sciagniecie tapicerki z drzwi. Ostatnio, gdy sie do tego zabieralem, to skonczylo sie tylko na "delikatnie naderwanym" zatrzasku przy glosniku. Podejrzewam, ze u gory zostala mi jeszcze jakas srubka do odkrecenia. Moze znacie lokalizacje wszelkich srubek??
Moze ktos moglby mi jeszcze polecic jakies dobre glosniki??
jestem "swiezakiem" jesli chodzi o posiadanie mazdy 323f (BJ) '98
Moze ktos moglby mi jeszcze polecic jakies dobre glosniki??
Oooh it’s a killing machine it’s got everything
Like a driving power big fat tyres and everything
Like a driving power big fat tyres and everything
- Od: 6 lis 2007, 09:21
- Auto: mazda 323f ('98 BJ)
Witam. Jestem nowym użytkonikiem forum i posiadaczem Mazdy 323 sedan z 1995 roku.
Zanim zaczne rozbierać tapicerke chciałym sie dowiedzieć jakie głośniki (rozmiar) można wsadzić w przednie drzwi i na tylną półkę. Nigdzie nie mogę znaleźć tych wymiarów. Są tylko do 323F, a to jest raczej różnica. W konfiguratorze na stronie blaupunkta też ie widze mojego modelu :–( Druga sprawa to jak jest podłączane radio? Standardowe kostki ISO czy jakiś wynalazek mazdy?? Prosze o jakieś info. Pozdrawiam
Zanim zaczne rozbierać tapicerke chciałym sie dowiedzieć jakie głośniki (rozmiar) można wsadzić w przednie drzwi i na tylną półkę. Nigdzie nie mogę znaleźć tych wymiarów. Są tylko do 323F, a to jest raczej różnica. W konfiguratorze na stronie blaupunkta też ie widze mojego modelu :–( Druga sprawa to jak jest podłączane radio? Standardowe kostki ISO czy jakiś wynalazek mazdy?? Prosze o jakieś info. Pozdrawiam
- Od: 22 lis 2007, 19:30
wojki
takie same jak 2 323C, czyli 165mm i 55mm głębkości, z założeniem panelu bardzo ciężko (nie ma miejsca).
takie same jak 2 323C, czyli 165mm i 55mm głębkości, z założeniem panelu bardzo ciężko (nie ma miejsca).
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
dzieki, ale mowisz o glosnikach s przodu, w dwiach?
a tylne? te z boku (nie ma drzwi tylnych)
a tylne? te z boku (nie ma drzwi tylnych)
-
Gość
Witam! Czy ktos wie jakie sa wymiary glosnikow w mazdzie 323 sedan z 1997 roku?
- Od: 29 mar 2016, 11:51
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 147KM
w tylną półkę 323 BA sedana wchodzą jednak głośniki 6x9...
- Od: 29 mar 2016, 11:51
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 147KM