Witam.
Prosze o wypowiedzenie sie posiadaczy mazdy 323 2.0TDVI, czy nie macie odczucia, że ten silnik strasznie głośno pracuje? (Buczenie+klekt). jechałem kiedyś golfem IV TDI i jest w nim dużo ciszej-silnik raczej pieści ucho, a nie drażni. Czy to normalne??
Głośna praca silnika
Strona 1 z 1
ten G4 to przypadkiem nie na pompo-wtryskiwaczach?
Tak to zapewne PD. TDI czy VP czy PD też klekocze jak traktor... ale ma mniejsze wibracje od DiTD.
lukaszp jaki to był silnik (moc) i który rok produkcji Golfa?
Pozdrawiam
P.S
Jak ktoś chce mieć naprawdę cichego diesla (mowa o R4) to niech kupi Toyotę
Ostatni jeżdziłem GolfemIV 1998 tdi 90KM. Dwa razy cichszy niż mazda 2.0 ditd 2001r. Oprócz tego osiągi też są różne. Myślę, że golfik łyka mazdę bez problemu. Chyba, że moja przez uszkodzony zawór EGR jest zamulona. Jeszcze nie wiem. Ale zgadzam się z tym, że golf jest duuużo cichszy. Mimo to zostaję przy MAZDZIE
Pozdrawiam.![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Pozdrawiam.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Gość
Riki – masz następnego do sprania, daj mu baty i zostaw w nieutulonym żalu....kosu napisał(a):Myślę, że golfik łyka mazdę bez problemu

Ja moją GW rozwalałem golfa 4...
Ale prawdą jest, że jest cichszy i to spooooro. Szczególnie w środku – na zewnątrz niekoniecznie.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
xANDy napisał(a):Ja moją GW rozwalałem golfa 4...
Jaki silnik? domyślam się ze TDI... wszystko zależy jaką ma moc..
kosu napisał(a):GolfemIV 1998 tdi 90KM
Mówiąc szczerze... na takie szkoda ON
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
xANDy napisał(a):Ale prawdą jest, że jest cichszy i to spooooro. Szczególnie w środku – na zewnątrz niekoniecznie.
Po kilku miesiącach użytkowania stwierdzam, że 2.0 DiTD to idealny silnik na długie dystanse. W trasie po rozgrzaniu autko pracuje naprawdę bardzo cicho (przynajmniej moje). Natomiast w okresie zimowym, zwłaszcza po rannym odpaleniu, DiTD pracuje tak jak określił Jaksa: "jak fordowski dostawczak".
P.S. U mnie słychać tylko "buczenie" z filtra powietrza. Nie wiecie skąd to się może brać??
Sprawdż mocowanie dolotu powietrza w zderzaku oraz łączenie rury dolotowej z obudową filtra
- Od: 5 lis 2007, 11:50
- Auto: 323F BJ DITD
Strona 1 z 1