Bimbak napisał(a):Tutaj np masz 11!!! stron o wolnych obrotach
o tym właśnie mówię – i znajdź wśród tych 11 stron jeden biedny wątek w środku że ktoś poruszy na temat tego że po podniesieniu obrotów zaczęło mu wariować
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
niewykonalne...
mi nie chodzi o to że nie ma wątków na ten temat, tylko o to że wśród tych istniejących tego problemu a) nie znalazłem ; b)znaleźć się nie da bez przeczytania wszystkich od początku do końca, z nastawieniem że może w którymś ktoś wspomniał o czymś podobnym bo przypadkiem zauważył...
Bimbak napisał(a):Na stałe możesz sobie podnieść obroty tylko i wyłącznie w trybie serwisowym aczkolwiek po wypięciu mostka komp znowu zacznie swoje robić i obniży ci obroty.
tyle mi w zupełności wystarcza – nie chcę jeździć z takimi obrotami, a jedynie potrzebuję ich na czas dłubania i robienia tego i owego. potem spowrotem je ustawiam na dół

Bimbak napisał(a):Pomijając to wszystko to i tak nie mam pojęcia na co ci podnoszenie na stałe obrotów do poziomu 2tys
bo widzisz, Twoja kalibra w dieslu nie ma wstawionej lubryfikacji zaworów którą musiałbyś ustawić sobie jak szybko ma kapać na zawory w czasie jazdy
jakkolwiek – to co się dowiedziałem powyżej wystarcza mi na przyszłość żeby tego wariowania kompa uniknąć
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)