Xed 6 2,0 V6.
do zbiornika gazu wchodzi 33 litry, wyjeżdżam na tym od 200 do 260 km w mieście, od 240 do 300 km w trasie. wynikałoby z tego, że mam spalanie jakieś od 12,5 do 16,5 w mieście, i 11 – 13,7 w trasie.
przy czym odpowiednio : minimalne spalanie w mieście jest dla normalnej spokojnej jazdy, maksymalne wyszło gdy parę razy trafił się oszołom myślący że będzie szybszy
w trasie minimalne dla jazdy rzędu 90-100 km/h bez klimy, maksymalne (w sumie to maksymalnego jeszcze nie sprawdziłem bo autostrad u nas brak ) opisane dla jazdy z prędkościami powyżej 140 i wyprzedzając wszystko po kolei
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
niestety warunków brak aby sprawdzić ile przejedzie w warunkach "170 i wyżej w trybie ciągłym" – to jak się trafi wypad do niemiec sprawdzę

.
na benzynie zasadniczo nie jeżdżę (od czasu do czasu tylko przez jeden – dwa dni) więc nie znam.
jakkolwiek – podane wartości są dla kół letnich w rozmiarze 205/50/17. fabryczne to 195/60/15, więc mam szersze, rozstawione bardziej na zewnątrz, i 20mm większej średnicy... a to ma wpływ na większe spalanie...