![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
FOTORELACJA – Wymiana tulejek lewarka zmiany biegów
panowie ja zajołem sie tym zaraz po kupnie to co zobaczyłem po zejściu do kanału przerosło moje najśmielsze oczekiwania, mianowicie z tulejki przy lewarku już dawno nic nie zostało natomiast w jej miejsce z powodzeniem mozna było wsadzić tulejke o dwa nr. większą, ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 18 lip 2007, 16:07
- Auto: 323f 2.0 DITD BJ
a wpada spowrotem sam czy musisz go popchnać?najlepiej zobacz czy jak wpadnie na dul to czy opiera sie na rurze wydechu bardzo mozliwe ze wylamalo ci sie zabezpieczenie kture trzyma lewarek wraz z jego lozyskowaniem ja miałem ten sam problem jeśli nie to zdejmij gumowa oslone lewarka i wtedy go pociągnij do gury jesli wyjdzie z tulei lozyskowej to walnelo ci zabezpieczenie zreszto niebedziesz musiał ciagnać bedzie to widać odrazu
staś
Lewarek opada sam. jak go podciagne do góry i puszcze to sam opada..
A tak apropo tego lewarka z guma to w jakim stanie to masz i ile byc chcial za to. no bo naraazie z tym jezdze ale trzeba sie bedzie za to wziasc!!
Lewarek opada sam. jak go podciagne do góry i puszcze to sam opada..
A tak apropo tego lewarka z guma to w jakim stanie to masz i ile byc chcial za to. no bo naraazie z tym jezdze ale trzeba sie bedzie za to wziasc!!
- Od: 23 wrz 2007, 19:25
- Auto: 323F BG (obecnie brak)
tomekrvf
Witam!
Możesz udostepnić program do odnajdywania orginalnych części?
Witam!
Możesz udostepnić program do odnajdywania orginalnych części?
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
drązek mam w dobrym stanie jeśli to oczywiście ta guma poszla umnie poszly zabezpieczenia blokujące caly drazek przed wypadnięciem to takie małe bialawe blaszki od spodu auta tak jak pisalem wczaśniej najpierw dokładnie zlokalizuj awarie i co jest za nią odpowiedzialne
bo wyśle ci drązek a okaze sie ze to głupie zabezpieczenie więc obejzyj to dokładnie
bo wyśle ci drązek a okaze sie ze to głupie zabezpieczenie więc obejzyj to dokładnie
staś
Hej Stasiu mam takie pytanko w którym miejscu znajduja sie te zabezpieczenia bo patrze od spodu i nie widze tam tych blaszek. A co do tego lewarka to ty masz caly komplet czy sam patyk no i jaka cena by cie interesowala, bo mysle ze to jednak ta guma:(
Hej Stasiu mam takie pytanko w którym miejscu znajduja sie te zabezpieczenia bo patrze od spodu i nie widze tam tych blaszek. A co do tego lewarka to ty masz caly komplet czy sam patyk no i jaka cena by cie interesowala, bo mysle ze to jednak ta guma:(
opisze ci to w miare dokładnie
masz tam dwa drązki jeden mocowany do skrzyni na stałe dla stabilizacji jest on przyspawany do tego pierściena (blachy) co przysłania ci całe gniazdo lewarka jeśli zabezpieczenia i zawulkanizowana guma są dobre aby wyciągnąć cały lewarek z gniazda musisz odkręcić drążki od skrzyni potem przekręcić w prawo bądz w lewo jak wolisz, pociągasz i wszystko pięknie wychodzi a zabezpieczenia mają 2cm na 2cm i są białe
i jeśli drązek ci się zapada to widzisz czy to zabezpieczenia czy guma
a jak lewarek się zapadnie to opiera się o rure wydechowa???
masz tam dwa drązki jeden mocowany do skrzyni na stałe dla stabilizacji jest on przyspawany do tego pierściena (blachy) co przysłania ci całe gniazdo lewarka jeśli zabezpieczenia i zawulkanizowana guma są dobre aby wyciągnąć cały lewarek z gniazda musisz odkręcić drążki od skrzyni potem przekręcić w prawo bądz w lewo jak wolisz, pociągasz i wszystko pięknie wychodzi a zabezpieczenia mają 2cm na 2cm i są białe
i jeśli drązek ci się zapada to widzisz czy to zabezpieczenia czy guma
a jak lewarek się zapadnie to opiera się o rure wydechowa???
staś
Hej. Już wszystko wiem, rozkręciłem to wszystko i okazało sie że poprzedni właściciel już przy tym majstrował. sprawa wygląda tak że po tych gumach to nawet śladu tam nie ma. Narazie wymyśliłem taki patencik że koło lewarka przyspawałem taki mały płaskownik tak, że biegi wchodzą nawet elegancko, jest tam jakis luzik ale nie przeszkadza to wogóle. Jednak i tak bede musial to zrobic tak jak powinno być. Stasiu ile bys chciał za ten cały lewarek? no i w jakim stanie to jest?
Hej. Już wszystko wiem, rozkręciłem to wszystko i okazało sie że poprzedni właściciel już przy tym majstrował. sprawa wygląda tak że po tych gumach to nawet śladu tam nie ma. Narazie wymyśliłem taki patencik że koło lewarka przyspawałem taki mały płaskownik tak, że biegi wchodzą nawet elegancko, jest tam jakis luzik ale nie przeszkadza to wogóle. Jednak i tak bede musial to zrobic tak jak powinno być. Stasiu ile bys chciał za ten cały lewarek? no i w jakim stanie to jest?
słuchaj podaj gg jesli masz to pogadamy jutro po 20 i wysle ci zdjecie wiec sobie zobaczysz
koledzy gdzie kupić tuleje bo jakoś zapomniałem w zime o tym problemie lecz lato sie zaczyna i problem wraca
intercars
czy w ogóle jakiś prywaciarz" może mieć coś takiego??
prosze o szybką pomoc
dzieki
intercars
czy w ogóle jakiś prywaciarz" może mieć coś takiego??
prosze o szybką pomoc
dzieki
Sensey
- Od: 1 lut 2006, 09:27
- Auto: Mazda 323 BG 1,3 16V 91'
aha jeszcze jedno. Jak widzicie jestem ze stolicy więc jeśli ktoś dałby jakieś namiary na kogoś z wawy to byłbym wdzięczny

Sensey
pomoże mi ktoś
Jak wyżej prośba
!!!!!!!!!! 
Jak wyżej prośba

Sensey