Kto ma ile punktów karnych?! A jeśli nie ma to jak długo już?
A ja tylko dwa punkty... kiedyś tam za 74/60. A od dawna czyste konto. Prawko mam... wyłamię sie nieco
– nieważne od 7 lipca – skończyły mi sie badania. A zrobiłem już kilka ładnych tysiecy km i zdążyłem zaliczyć kontrolę Panów Policjantów, jednak jakimś cudem sie nie zorientowali
. Może dlatego że sam nie byłem świadom że prawko mi sie skończyło. W tej chwili badania juz zrobione – prawko do odbioru co muszę jak najszybciej uczynić.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Ja od ostatniego dzwona, czyli czerwiec 2006 ani jednego mandatu
Jak to określił mój szwagier-Mazdą jeżdżę starając się nie spowodować kolizji (wcześniej trzy dzwony i trzy kasacje, serce by mi pękło jakby to samo stało się z Mazdą ). Przywzyczajony był do nieco innej jazdy ze mną
Wcześniej różnie bywało, szczególnie jak odebrałem prawko i zajeżdżałem Polańskego
byłem o włos od utraty.

Ja mam prawko prawie 2 lata. Zrobione jakies 60-70kkm i jeszcze na szczescie mandatu nie dostalem
Podejrzewam ze moj pierwszy mandat bedzie za pasy albo za predkosc. Ostatnim czasem jednak pasy zapinam wiec zostaje predkosc. Po miescie raczej jezdze przepisowo wiec moze dlatego jeszcze sie uchowalem od mandatu. Odkad mam MX'a dosc czesto mnie lokalne wladze zatrzymuja do kontroli. Na szczescie sie jeszcze do niczego nie przyczepili.
ArtX napisał
powiem tak jakies 9 miesiecy temy mialem kolizje sluzbowym autkiem (seiczento) z tramwajem on poszedl perfidnie ja mu zrobilem szkode na 180zl on mi na 400zl ale do brzegu odpowiednie władze przyjechały protokół spisały i dały pouczenie bez mandatu i bez punktów
byłem 
(wcześniej trzy dzwony i trzy kasacje, serce by mi pękło jakby to samo stało się z Mazdą )
powiem tak jakies 9 miesiecy temy mialem kolizje sluzbowym autkiem (seiczento) z tramwajem on poszedl perfidnie ja mu zrobilem szkode na 180zl on mi na 400zl ale do brzegu odpowiednie władze przyjechały protokół spisały i dały pouczenie bez mandatu i bez punktów
- Od: 19 maja 2007, 19:52
- Auto: Mazda 323f 2.0 v6 1997r
Honda VFR V-Tec 800 2003r.
W ciągu 11 lat od kiedy mam prawko miałem:
100 złotych za brak świateł, tyle lat temu, że punktów nie pamiętam
350 złotych za wymuszenie pierwszeństwa na policyjnym polonezie po cywilnemu z komendantem radomskiej policji na pokładzie
Miesiąc po odebraniu prawka.
Tyle do lipca tego roku.
A potem w ciągu 2 tygodni
500 PLN plus 10 punktów za 163 na 70
200 PLN i chyba 5 punktów za 83 na 50
100 złotych za brak świateł, tyle lat temu, że punktów nie pamiętam
350 złotych za wymuszenie pierwszeństwa na policyjnym polonezie po cywilnemu z komendantem radomskiej policji na pokładzie
Tyle do lipca tego roku.
A potem w ciągu 2 tygodni
500 PLN plus 10 punktów za 163 na 70
200 PLN i chyba 5 punktów za 83 na 50
loockas napisał(a):Lukano napisał(a):500 PLN plus 10 punktów za 163 na 70
o w morde![]()
byl podobno pomysl ze za dwukrotne przekroczenie mieli prawko zabierac.
Nic takiego nie ma i nie było. Może plany były
Żebyś czasem nie pomyślał, że tak zawsze śmigam
Lukano napisał(a):Nic takiego nie ma i nie było. Może plany były oczko
Dlatego napisalem ze byl taki pomysl
Lukano napisał(a):Żebyś czasem nie pomyślał, że tak zawsze śmigam
Spokojnie, nie oceniam ludzi, ktorych nie znam
Lukano napisał(a):Nerwy to nie jest dobry doradca.
Zdecydowanie
No moje mandaty tak, napewno NIE jestem z tego dumny:
1. pierwszy mandat 8pkt i 400zl za predkosc, tajniacy w Gdyni
2. pozniej 300zl i 6pkt za "stwarzanie niebezpieczenstwa na drodze" czyli wyhamowanie tuz przed maska radiowozu a pozniej 200 metrowy poscig rajdowym malanem
Polecial tez dowod w tej akcji
pozniej dluuuuugo nic i pech:
3. niesprawiedliwy mandat za wyprzedzanie na skrzyzowaniu 6pkt
4. 4 dni pozniej pedzilem mamie zawiesc leki kupione na miescie – 125/50 – 500zl i 10pkt
5. 2 dni pozniej nie zauwazylem zakazu wyprzedzania a bralem Tira na przerywanej, ten zaslonil mi znak... 6pkt 300zl
i tak razem zrobilo sie 22pkt, ktore wozilem rok czasu...
ostatni mandat dostalem rok temu – 4pkt i 200zl, za predkosc bo sie zagapilem na Alfe 156 GTA, ktora pokazywalem zonie
Aktualnie czysciutkie konto. Prawko mam od... 99r.
1. pierwszy mandat 8pkt i 400zl za predkosc, tajniacy w Gdyni
2. pozniej 300zl i 6pkt za "stwarzanie niebezpieczenstwa na drodze" czyli wyhamowanie tuz przed maska radiowozu a pozniej 200 metrowy poscig rajdowym malanem

pozniej dluuuuugo nic i pech:
3. niesprawiedliwy mandat za wyprzedzanie na skrzyzowaniu 6pkt
4. 4 dni pozniej pedzilem mamie zawiesc leki kupione na miescie – 125/50 – 500zl i 10pkt
5. 2 dni pozniej nie zauwazylem zakazu wyprzedzania a bralem Tira na przerywanej, ten zaslonil mi znak... 6pkt 300zl
i tak razem zrobilo sie 22pkt, ktore wozilem rok czasu...
ostatni mandat dostalem rok temu – 4pkt i 200zl, za predkosc bo sie zagapilem na Alfe 156 GTA, ktora pokazywalem zonie

Aktualnie czysciutkie konto. Prawko mam od... 99r.
6 pkt za pukniece w Bmw Jacka Bąka 100zł (jego zonka kochana zastawiła mnie
ale przeciez jak sie ma juz bete to wszystko mozna
)
6 pkt nie pamietam za co dawno juz i 50zł mandatu
w sumie 12 pkt karnych

6 pkt nie pamietam za co dawno juz i 50zł mandatu
w sumie 12 pkt karnych

- Od: 20 sie 2007, 14:01
- Auto: Była 323f BG,323f Sportive
Obecnie BMW E60 530D
8 latek jazdy z prawkiem plus 4 lata bez
zero punktów na dzień dzisiejszy , kiedyś 8 za prędkość złapali mnie fotoradarkiem i fotkę przywiózł smerf z drogówki

Obecna- Mazda 626 GW 2.0i 16v FS-HP 136KM
Ex.nr.2. – Mazda 626 GE 2.0i 16v FS-DOHC 115KM
Ex.nr.1. – Mazda 626 GD Coupe 2.0i 16v FE-DOHC 148 KM
To ja rekordzista jestem.Mam 5 za predkosc,6 za dwa wjazdy ciezarowka w uliczke z zakazem dla mnie oraz dzisiaj dowiedzialem sie,ze za to samo wykroczenie czeka na mnie 12 zgloszen.Czyli 36 plus starych 11 razem 47punktow.Ile za to darmowych minut dostane??Ale jakos do smiechu mi nie jest 
-
waldii
Siw-y napisał(a):waldii napisał:
razem 47punktow
o kufa...to żeś pojechał
no,rewelacji nie ma
-
waldii
O jaaa, to badz grzeczny...
Ja mam 10, ktore przygarnalem za przyjaciela za przekroczenie predkosci. Do wrzesnia, prawko 3,5 roku.

waldii a kiedy dokładnie się dowiesz ile za to bekniesz , no i współczuję dlatego ze to twój chleb więc nie jest za dobrze
w starych czasach to by ci pomógł :0 teraz takie tam numerki nie przejdą bo blankiety zmienili

Obecna- Mazda 626 GW 2.0i 16v FS-HP 136KM