Witam.
Problemów z olejem jest na forum niezliczona ilość, jednak z takim przypadkiem sie tu nie spotkałem dlatego nowy temat.
Jak w temacie w/w autko wyrzuca olej z rury wydechowej. Jak pochodzi chwilkę w garażu widać plamy oleju. Ubytek oleju kształtuje sie mniej więcej tak: ok 0,5l na 250 km.
Dziękuje za zainteresowanie i ewentualne propozycje rozwiązania problemu.
Pozdrawiam
Wyrzuca olej z rury wydechowej...
Strona 1 z 1
a wy na Z5 narzekacie
sory za OT ;]
co do tego paska... pierscienie? trzeba sprawdzic kompresje na cylindrach i uszczelniacze zaworow ?
ale raczej to bedzie kosztowna zabawa z tym silnikiem jak az takie objawy sa...
co do tego paska... pierscienie? trzeba sprawdzic kompresje na cylindrach i uszczelniacze zaworow ?
ale raczej to bedzie kosztowna zabawa z tym silnikiem jak az takie objawy sa...
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
Uturbione to jest?...michal napisał(a):autko wyrzuca olej z rury wydechowej
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Uturbione to jest?
to chyba zwykła benzyna, nie było chyba w Passatach 1.6D (i TD również)
Nie wiem dlatego pytam – nie znam VW moja wiedza na temat tego auta skonczyła sie w 87 roku
od tamtej pory mazda numerem jeden jest....

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Nie nie jest. Zwykły silniczek bez udziwnień.
Poza tym to Panowie dodam ze auto jest użytkowane przez kierowce dla którego auto jest drugim dzieckiem (pierwsze jest moją żoną)
:):).
I DAJ BOżE kupować auto od takich użytkowników.
Chuchane, dmuchane, czyszczone, polerowane, wszystko na oryginałach. Co do przebiegu to coś ok 100.000 i w tempie spokojnym. A tu tak sie odpłaca...
olej z rury...
Mazda to by nigdy
Poza tym to Panowie dodam ze auto jest użytkowane przez kierowce dla którego auto jest drugim dzieckiem (pierwsze jest moją żoną)
I DAJ BOżE kupować auto od takich użytkowników.
Chuchane, dmuchane, czyszczone, polerowane, wszystko na oryginałach. Co do przebiegu to coś ok 100.000 i w tempie spokojnym. A tu tak sie odpłaca...

Mazda to by nigdy
- Od: 20 cze 2006, 19:51
- Auto: Peugeot 206cc 2.0 138KM:)
olej z rury w aucie z 98r? po pierwsze to malo realne, bo olej spala sie w cylindarch i jedyny objaw jaki bys mial to dymek koloru niebieskiego...druga sprawa, jesli nawet by sie ten olej nie spalil w komorze to by ci zafajdal swiece i auto by szarpalo albo zgaslo calkiem, trzecia sprawa, jesli olej nawet jakims cudem by splynal dalej, spalil by sie w katalizatorze! moze to co leci ci z rury to woda ktora jest normalnym zjawiskiem w autach z katalizatorem...
...a jesli ubywa ci oleju, to sprawdz czy nie masz jakichs wyciekow, czy nie ma plywajacej na powierzchni jakiejs mazi w zbiorniczku wyrownawczym od chlodzenia...jesli faktycznie bierze olej, to mozesz sprobowac zalac gestszy olej mineralny [napisz jakim jest zalany]...
...a jesli ubywa ci oleju, to sprawdz czy nie masz jakichs wyciekow, czy nie ma plywajacej na powierzchni jakiejs mazi w zbiorniczku wyrownawczym od chlodzenia...jesli faktycznie bierze olej, to mozesz sprobowac zalac gestszy olej mineralny [napisz jakim jest zalany]...
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
- Od: 17 sty 2007, 12:23
- Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Strona 1 z 1