chce kupic radyjko. Troche poczytalem cb-radio.pl i jako, ze nie znam sie zbytnio nie wiem na co sie zdecydowac, bo ilu uzytkownikow, tyle opinii... Chcialem kupic unidena 520, ale doczytalem, ze jajca z homologacja. Potem mierzylem w TTI cos tam 770/880 – niestety nie wloze do auta czegos z tak oblesnymi niebieskimi diodami...chce wydac do 500zl z antena i strojeniem. Duzo osob poleca antenke sirio ml-145. Dobra jest? Ma byc magnes... do uzytku glownie na trasach, miasto tez i trasy do Niemiec (nie wiem na ile radyjko tam przydatne)? Jakies sugestie?
Kto ma CB radio?
heja,
chce kupic radyjko. Troche poczytalem cb-radio.pl i jako, ze nie znam sie zbytnio nie wiem na co sie zdecydowac, bo ilu uzytkownikow, tyle opinii... Chcialem kupic unidena 520, ale doczytalem, ze jajca z homologacja. Potem mierzylem w TTI cos tam 770/880 – niestety nie wloze do auta czegos z tak oblesnymi niebieskimi diodami...chce wydac do 500zl z antena i strojeniem. Duzo osob poleca antenke sirio ml-145. Dobra jest? Ma byc magnes... do uzytku glownie na trasach, miasto tez i trasy do Niemiec (nie wiem na ile radyjko tam przydatne)? Jakies sugestie?
Dokładnie. Jednak przemyśl antenę montażową, przesiadłem się z magnesówki (też MLka) i mam w końcu to co chciałem. Pamiętaj, że podstawy magnesowe powinno się wymieniać, w moim przypadku stało się to bardzo szybko bo po ROKU (zazwyczaj to są 3lata) wnętrze było całe zardzewiałe i wysokie SWR. Stwierdziłem, że kupię montażową, otworek i po sprawie. Nic się nie rysuje a SWR poniżej 1.0 -nie można dokładnie sprawdzić bo się wskazówka nie wychyla
Ze stałek polecam Lemm At1000 Eagle (porównywałem do ML-145)
Lemm At2001 (2m bat, aktualnie na Acurze -rewelka jednak sporej różnicy nie zauważysz w normalnych warunkach porównując do Eagla)
Wszystko zależy ile robisz km z anteną, średnio robię 50tys rocznie -bez CB się nigdzie nie ruszam.
Jeżel chodzi o radyjka ja bym brał U520 albo Presidenta Harry/Johny (używane) jeżeli chcesz homologację.
Z Harrego II jestem bardzo zadowolony, kupiłem po dobrej cenie. Chciałem unidena ale nie było; czekać nie mogłem bo Intek mi padł i następnego dnia miałem trasę do pokonania.
Ze stałek polecam Lemm At1000 Eagle (porównywałem do ML-145)
Lemm At2001 (2m bat, aktualnie na Acurze -rewelka jednak sporej różnicy nie zauważysz w normalnych warunkach porównując do Eagla)
Wszystko zależy ile robisz km z anteną, średnio robię 50tys rocznie -bez CB się nigdzie nie ruszam.
Jeżel chodzi o radyjka ja bym brał U520 albo Presidenta Harry/Johny (używane) jeżeli chcesz homologację.
Z Harrego II jestem bardzo zadowolony, kupiłem po dobrej cenie. Chciałem unidena ale nie było; czekać nie mogłem bo Intek mi padł i następnego dnia miałem trasę do pokonania.
- Od: 11 lip 2004, 00:08
- Auto: CX-60 MX-5 ND
Koledzy Mam problem z kupnem radia CB ponieważ każde jest zakłócane przez pompę paliwa.
Mam zatem pytanie czy jest możliwość wymiany szczotek w pompie paliwa.Wymiana całej pompy była by dodatkowym kosztem bez pewności że z nową zniknie kłopot.
Mam zatem pytanie czy jest możliwość wymiany szczotek w pompie paliwa.Wymiana całej pompy była by dodatkowym kosztem bez pewności że z nową zniknie kłopot.
- Od: 3 gru 2004, 21:58
- Auto: Xedos CA KF '96
O dzięki Ci Piotrek ze sie odezwałeś już myślałem ze jestem tu sam.
Wyczytałem przed chwilą ciekawy post na temat zakłóceń które są od pompy paliwa.Wystarczy wlutować kondesator na zasilaniu mam nadzieję że pomoże uciszyć tą wiertarkę.
Tak czy siak Mazdy z powodu radia cb przecież nie sprzedam.

Wyczytałem przed chwilą ciekawy post na temat zakłóceń które są od pompy paliwa.Wystarczy wlutować kondesator na zasilaniu mam nadzieję że pomoże uciszyć tą wiertarkę.

Tak czy siak Mazdy z powodu radia cb przecież nie sprzedam.

- Od: 3 gru 2004, 21:58
- Auto: Xedos CA KF '96
A co mysilicie o tym kupel przeslal mi linka
http://allegro.pl/item255385568_skaner_ ... emote.html
jego jakis tam znajomy ma to radyjko i podobno jest naprawde bardzo dobre .
Teraz dopiero doczytalem ze to skaner . Chcialem kupic jakies dobre radyjko cena do 600zl z antenka . Antena taka do 35cm najlepiej

jego jakis tam znajomy ma to radyjko i podobno jest naprawde bardzo dobre .
Teraz dopiero doczytalem ze to skaner . Chcialem kupic jakies dobre radyjko cena do 600zl z antenka . Antena taka do 35cm najlepiej
Ostatnio edytowano 19 paź 2007, 14:53 przez K8, łącznie edytowano 1 raz
"Co cie kufa nie zabije to cie wzmocni ?" Komputer stand alone XMS+ PRS8-DEV-KIT , Kontroler szerokopasmowych sond lambda WBC lambda + BOSCH LSU4, Monitor AFR ,WSKAŻNIK SMOKE EGT. MOTUL 300V POWER RACING 100% SYNTHESE DOUBLE ESTER BASED W 100%. HIGHPOWER N2O Greddy e-menager gtech SMT7 !!!! SWAP MOJEJ MADZI
!!
Diagnostyka EOBD II, Modyfikacjia ECU, CHIP etc Profesjonalna zabudowa bagażnika pod car audio każdego auta . kontakt PW

Diagnostyka EOBD II, Modyfikacjia ECU, CHIP etc Profesjonalna zabudowa bagażnika pod car audio każdego auta . kontakt PW
- Od: 5 maja 2006, 22:15
- Auto: MX-3 JMautotech V6
b2 napisał(a):K8 napisał:
Antena ta 31cm najlepiej
na taką to chyba tylko radio maryja sciągniesz
bez przesady kolega ma antene PRESIDENTA jakiegos tam i lapie naprawde bardzo dobrze oczywiscie w pakiecie z radyjkiem BDB porownywal kiedys jakos na antence 1300mm i bylo podobnie jak nie gorzej .
"Co cie kufa nie zabije to cie wzmocni ?" Komputer stand alone XMS+ PRS8-DEV-KIT , Kontroler szerokopasmowych sond lambda WBC lambda + BOSCH LSU4, Monitor AFR ,WSKAŻNIK SMOKE EGT. MOTUL 300V POWER RACING 100% SYNTHESE DOUBLE ESTER BASED W 100%. HIGHPOWER N2O Greddy e-menager gtech SMT7 !!!! SWAP MOJEJ MADZI
!!

!!

K8 napisał(a):b2 napisał(a):K8 napisał:
Antena ta 31cm najlepiej
na taką to chyba tylko radio maryja sciągniesz
bez przesady kolega ma antene PRESIDENTA jakiegos tam i lapie naprawde bardzo dobrze oczywiscie w pakiecie z radyjkiem BDB porownywal kiedys jakos na antence 1300mm i bylo podobnie jak nie gorzej .
Ech....Kolego ....„Praw fizyki Pan nie zmienisz”.
Krótka antena = krótki zasięg i odbiór. Kup sobie, sprawdź ... najdalej po 2 tygodniach wywalisz do śmieci i kupisz porządną antenę. Twoja kasa – Twój wybór.
w takim razie nie rozumiem, dlaczego eksperci polecają montować jak najdłuższe baty i jak najwyżej.
sprawa działa podobnie jak przy car audio – lepiej mieć słabe radio i głośniki dobrej jakości niż odwrotnie. ergo – mozesz mieć słabe cb, ale podłącz je do dobrej anteny.
opinie o radiach możesz znaleźć na cb-radio.pl.
b2 & Xavier Ale estetyka mi osobiscie nie podba sie dlugi bat w sluzbowce ok ale do Madzi nie zaloze takiej anteny wiec moze tak jaka jest najlepsza z najkrotrzych ?
Ostatnio edytowano 19 paź 2007, 17:32 przez K8, łącznie edytowano 1 raz
!!

michi napisał(a):President Florida
Podobno jedyna krótka antena która jakoś działa
Potwierdzam aczkolwiek zalezy co dlas kogo oznacza dobrze u mnie wraz z radiem President Harry II ASC realny zasieg w kazdych warunkach jest w promieniu 5 km natomiast w sprzyjajacych warunkach 8-10km ale mi to wystarcza a przedewszystkim jak wjezdzam do garazu to sie nie zastanawiam czy antenka na dachu czy nie

Dodatm tylko ze President Florida ma cale 45cm wysokosci
- Od: 9 wrz 2007, 21:01
- Auto: Była 626 2000r. 2.0Ditd 74kw,corolla TS, CBR FS
Jest CX 7 USA
ja osobise slyszalem BDB opinie na temat tej anteny:
http://allegro.pl/item257666650_antena_ ... a_wa_.html
i do tego to radyjko :
http://allegro.pl/item258257617_cb_pres ... eorge.html
lub to w sumie to raczej TO :
http://allegro.pl/item256820280_cb_radi ... yczny.html
wydaje mi sie ze to zestaw jaki naprawde zaspokoi moje oczekiwanie tylko troszke kosztuje ;(

i do tego to radyjko :

lub to w sumie to raczej TO :

wydaje mi sie ze to zestaw jaki naprawde zaspokoi moje oczekiwanie tylko troszke kosztuje ;(
!!