Napisac wszystko moznabartezm napisał(a):czyzby to byla pierwsza madzia po chipie
CHIP Tuning – DIESEL
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Napisac wszystko mozna
Dokładnie
Tak jak pisałem... z DiTD mozna wycisnąć wiecej ale wymaga to juz zmian mechanicznych w silniku, wiadomo wtedy takze "robi się" odpowiedni program...
Pozdr.
P.S
Jajcek to kiedy się ustawiamy?

No cóż – sprzedawcy dość często mają problem z odróżnianiem koni od kilowatów. Wpisał na wyrost zamiast 101 to 110 ale nie w rubrykę KM tylko KW i wyszło tego więcej.
Myśle, że to 323 ma i tak zwykłe 90 kuców.
Myśle, że to 323 ma i tak zwykłe 90 kuców.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
oczywiscie moj post to zart ale pociagnalem go dalej...
zadzwonilem do goscia – stwierdzil ze to jest blad ale ma 110 a dokladnie 108km
i powiedzialem ze jestem zainteresowany ale...
pojedziemy na hamownie i za kazdy kon mniej bedzie upust 300zl
zgodzil sie (
) pod warunkiem za za kazdy kon wiecej (od 110) doplata 1000zl
pod warunkiem ze ma fabryczne 90km (a pewnie juz nie
) cena bedzie 12tys
ktos chetny? jedziemy ogladac???
zadzwonilem do goscia – stwierdzil ze to jest blad ale ma 110 a dokladnie 108km
i powiedzialem ze jestem zainteresowany ale...
pojedziemy na hamownie i za kazdy kon mniej bedzie upust 300zl
zgodzil sie (
pod warunkiem ze ma fabryczne 90km (a pewnie juz nie

ktos chetny? jedziemy ogladac???
bartezm napisał(a):zgodzil sie () pod warunkiem za za kazdy kon wiecej (od 110) doplata 1000zl
Zrób ten zapis notarialnie

Kupimy na spółkę może??
Albo prezesowi kupimy w prezencie za jego trud wkładany w istnienie naszego forum i klubu...

Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
witam, właśnie mi stuknęło 25tys km od kiedy chipowałem swoją 6-tkę. wiele osób uważało że poszczególne elementy nie wytrzymają bo i tak nawet w seryjnej wersji działają na skraju wytrzymałości. z autem nie dzieje się nic złego. ostatnio bylem na przeglądzie i nic nie stwierdzono. najbardziej obawiałem się o sprzęgło i postanowiłem nie urządzać sobie startów spod światel itp., także póki co odpukać, ale wszystko jest ok i mam nadzieję, że tak będzie. zawieszenie też ok ale może to dlatego , że ponad połowę z tych 25tys km przejechałem po naszej A2.co do spalania to najlepszy wynik jaki mi się udało uzyskać to 4.2L przy prędkości nie wyższej niż100km/h, natomiast przy opcji "cała trasa pedał w podłogę" na dystansie 450km,wyszło 8,4L. wszystkim niezdecydowanym szczerze polecam chiptuning.
- Od: 28 lip 2007, 22:24
- Auto: mazda 6 2.0 Diesel 170KM(chip)
Riki napisał(a):bartezm jak przebiega tuning DiTD?
tuning przebiega... w mabi...
padla mi pompa. czekam az bedzie pompa dalej czyszcze dolot ( to przy okazji jak juz jest rozebrana ) dalej chce wyciac kata jechac na hamownie (znowu) i smigam na zachipowanie. to moje plany. narazie testuje mitshubishi space star 1.6 – bardzo przyjemne autko – jestem mile rozczarowany.
planowany koniec remontu pompy – drugi tydzien grudnia.
hm... 170km, ciekawe ile mnie sie uda wyrzezbic. teoretycznie to ten sam motor...
bartezm napisał(a):tuning przebiega... w mabi...
bartezm napisał(a):dalej chce wyciac kata
Myśle ze w RF2A nie ma to wiekszego sensu..
bartezm napisał(a):170km, ciekawe ile mnie sie uda wyrzezbic. teoretycznie to ten sam motor
170KM? hmmm... rozumiem ze ingerujesz tylko w elektornike? jesli tak to jest to niemożliwe...
P.S
Powoli zaczynam się zagłębiać w temat swapu CiTD do BJ-tki.. (na razie tylko informacyjnie)
Jak widzimy... tam dobry program da 165-170KM i niecale 400NM... (zalezy od motoru) także sama ingerencja w elektronikę daje niezle przyrosty...
Riki napisał(a):bartezm jak przebiega tuning DiTD? oczko
odebralem madzie – po przejechaniu 30km zaswiecil sie chick engine... i w poniedzialek pojdzie do poprawki.
o dziwo zaczela sie lepiej zbierac ale moze to tylko wydaje mi sie.
zostaje jeszcze brzeczace sprzegielko od klimy i zabieram sie za tuning... najpozniej w styczniu
Po naprawie pompy zawsze wracają kucyki...bartezm napisał(a):o dziwo zaczela sie lepiej zbierac
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Po naprawie pompy zawsze wracają kucyki
Dokładnie...
bartezm napisał(a):zabieram sie za tuning... najpozniej w styczniu
Dłubiesz tylko elektronikę? czy coś poważniejszego... ?
P.S
Zrób swapa na CiTD....

bartezm napisał(a):nie chce uprzedzac faktow – zobaczymy
Powodzenia....
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pozdrawiam..