wilu88 napisał(a): ale czy mozliwe ze sprzeglo sie konczy przy takim przebiegu
Wszystko jest możliwe
www.mazdaspeed.pl
Jaksa napisał(a):Wszystko jest mozliwe , wez pod uwage tez koło dwumasowe ktore kosztuje baaardzo duzo pieniedzy.....
Byłes Tomciu szybszy
Masz regulację na pedale sprzegła , jak jest cos nie tak regulacja nie pomaga – zawsze konczy sie wyjęciem skrzyni ( co nie jest proste w dieslu )darow napisał(a):czy istnieje jakas mozliwosc regulacji sprzegla
tomekrvf napisał(a):Trudniejsze niż w BG 4WD
makj1 napisał(a):Roboty sporo
*andy* napisał(a):Wiatm wszystkich!
Od 3 tygodni moja Mazda 6 ma dziwne piszczenie pojawiające się tylko przy wcisniętym pedale sprzęgła. Na ucho mozna stwierdzić, że wydobywa się ono gdzieś z prawej strony (szeroki pasek klinowy). Objaw ten zależy od temperatury silnika – na zimno nie piszczy. Trochę słabo to wyglada jak dojezdżam Mazdą do świateł – piszczy jak stary grat.
W ktorym to serwisie mazdy był taki ubaw ? widziałem taki silnik ktory miał ten problem ( AZ Auto ) Na forum sa rozne podobne tematy , ciezko tak bez ogladania postawic diagnozę ,o napinaczach wiem, ze nie sa udane ( sam juz wymieniałem u siebie ) ale problem ktory opisywał kolega był identyczny . Zastanawiam sie hm..... u Ciebie tez tak było ( wciskałes pedał sprzęgła i pasek piszczał ? po wymianie napinacza przestało ? tego nie rozumiem .... co ma wciskanie pedału sprzęgła do napinacza skoro wał korbowy nie ma luzu osiowegoputi100 napisał(a):Jak usłuszeli w serwisie moje zapytanie z wałem i pierścieniami mało ze śmiechu nie pospadali z krzeseł
Jaksa napisał(a):po wymianie napinacza przestało ? tego nie rozumiem .... co ma wciskanie pedału sprzęgła do napinacza skoro wał korbowy nie ma luzu osiowego
Tak to wygląda – jak zwykle dobrze prawisz.magicadm napisał(a):wymienijąc panewki – rozwiązujesz problem, a wymienijąc pasek, na chwilę zaleczasz skutek...
To jeszcze nie wszystko , na tym pasku jest jeszcze rolka prowadząca za 660 zł mozna niby wymienic łozysko ale ...... jeszcze nie wiem na ile starcza wymiana po polsku – własnie testuje.magicadm napisał(a):A ten napinacz za 1200 zł
Jaksa napisał(a):[ na tym pasku jest jeszcze rolka prowadząca za 660 zł mozna niby wymienic łozysko ale ...... jeszcze nie wiem na ile starcza wymiana po polsku – własnie testuje.
Jaksa napisał(a):W ktorym to serwisie mazdy był taki ubaw ? widziałem taki silnik ktory miał ten problem ( AZ Auto ) Na forum sa rozne podobne tematy , ciezko tak bez ogladania postawic diagnozę ,o napinaczach wiem, ze nie sa udane ( sam juz wymieniałem u siebie ) ale problem ktory opisywał kolega był identyczny . Zastanawiam sie hm..... u Ciebie tez tak było ( wciskałes pedał sprzęgła i pasek piszczał ? po wymianie napinacza przestało ? tego nie rozumiem .... co ma wciskanie pedału sprzęgła do napinacza skoro wał korbowy nie ma luzu osiowegoputi100 napisał(a):Jak usłuszeli w serwisie moje zapytanie z wałem i pierścieniami mało ze śmiechu nie pospadali z krzeseł
puti100 napisał(a):wistarczyło wcisnąć sprzęgło delikatnie (2 cm) i pojawiało się piszczenie, dzisiaj po zrobieniu przejechałem około 100 km i ok, a co do wału to myślę że to jest naciąganie ludzi
W takim razie AZ Auto naciąga ludzi na pierscienie oporoweputi100 napisał(a):co do wału to myślę że to jest naciąganie ludzi
Prawda , ja to widziałem w Az-etach nawet sam macałem ten wał .....Panowie , nie ma co gdybać , kazdy przypadek jest inny , najwazniejsze jest to ze wymiana napinacza pomogła .magicadm napisał(a):To jedynym elementem, który przenieść może jakieś naprężenie jest wał korbowy – prawda
magicadm napisał(a):Co do naciągania....zdawało mi sie, że wariant z AZ był o połowę tańszy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6