Znam przykłady mazd, które mają ok 500.000km (FS) i jezdzą nie kopcąc itp, a znam tesh takie, w których po kilkudziesięciu kkm silnik nadaje się na złom
Pozdr
SM
www.mazdaspeed.pl
To jakis glupi Francuz czy inny wynalazek przejedzie wicej bez remontu
Tiber napisał(a):nie martw sie bokciu. Masz zwykle 2.0 wiec za remont generalny zaplacisz jakies 2700 na orginalnych czesciach (gdzies na forum jest wycena Jaksy do tego silnika) i bedziesz mial silniczek jak nowka. Oczywiscie wiem ze to mimo wszystko duzo pieniedzy i napewno nie zakladales takiego wydatkuprzy zakupie fury. Ale tak to jest jak sie czlowiek zabardzo na autko napali
i dobrze wszystkiego nie sprawdzi. Ja wlasnie koncze remont mojego xeda tylko ze u mnie to troche drozsza zabawa
![]()
Nie pozostaje mi nic innego jak zactowac Smirnofa – take it easy m8
Tak...w Toyotach zamienniki latają ( dziwne ze mazda tego nie trawi ) sam robiłem ave na zamiennikach juz ma 40 tysi i jest bajka.Tiber napisał(a):(podal przyklad Toyoty Avensis)
Etam,Mazda ma klasę a wszystkie inne (niby)Japonczyki to juz europa .....lipa........Tiber napisał(a):no to chyba jest moja ostatnia mazda
Jaksa napisał(a):Etam,Mazda ma klasę a wszystkie inne (niby)Japonczyki to juz europa .....lipa........
Gdzies juz pisałem......FSY2-11-SC0ABokciu napisał(a):Sprawdzales moze ten numer tych pierscieni?
Tak krotko ...to pompa ABS u tak buczy ( Ja mam to samo w GF ce )Bokciu napisał(a):Moze Uklad hamulcowy (ABS).
Słuchaj to jest podstawowy objaw zuzycia pierscienia (olejowego ) co tu będziemy drązyc ..... wszystko zalezy od Ciebie czy będziesz to robił czy nie , jak mało lyka oleju to mozesz zostawic temat w spokoju.Bokciu napisał(a):Dziwi mni ejednak jednak jedna sprawa.Moze przytocze przyklad.
Dzisiaj rano wsiadam w samochod .jest raczej cieplo i sucho ,odpalam i odrazu odjezdzam.Widze przez chwile w lusterku niebieski dym Trwa to moze ok.20 -30 sek.i sie uspokaja potem juz nie kopci
Jaksa napisał(a):Słuchaj to jest podstawowy objaw zuzycia pierscienia (olejowego )
Jaksa wie co mówi.....lata praktyki panowie robi swoje .....Martin74 napisał(a):zrób dokładnie to co Ci proponuje Jaksa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6