Opony zimowe
Jaksa napisał(a):w Warszawie i tak nie bedzie zimy
Będzie tak , ze drogowcy jak zwykle zostaną zaskoczeni albo ktos wstrzyma się z decyzją sypania i na kilka ulice będą cale w błocie pośniegowym. Ja chcę w tym roku na narty w góry pojechać a tam juz tak różowo nie będzie:) Dodatkowo chciałbym, żeby opona dobrze sobie radziła podczas deszczu i dobrze trzymała na zakrętach
Nokiany na pewno są super na zimę, ale są też droższe od w/w wymienionych:)
Adaś napisał(a):Jakie zimóweczki kupić?
Adaś a moze:
http://opony.com/opony/886_fulda_kristall_supremo.html
Z początku troche sceptycznie podchodziłem do tych opon
Moze nie jest to Nokian (chociaz nigdy nie mialem tych opon...) ale za ta kaske, moze nawet w gronie droższych modeli jest to niezła propozycja
Pozdrawiam
derian napisał(a):Na zimę zawsze miałem Dębice i sprawują się bardzo dobrze
Jest sporo opinii że niezbyt dobrze spisują się w większych autach (typu 626, Passat, Mondeo)
Riki napisał(a):le przejeździłem na nich juz sezon (śmigają w GFce) i jestem baardzo zadwolony...
Ty czy rodzice?
W testach Fulda wypada słabiej od wymienionych przeze mnie a cenę ma podobną.
Znajomy poleca mi Dunlop Wintersport M3, z kolei po głowie bardzo chodzi mi ta Yopkohama z uwagi na wyższy indeks prędkości (210km/h) i nie chodzi mi tu o możliwość szybszej jazdy tylko wytrzymałość opony:)
Adaś napisał(a):Ty czy rodzice?
Rodzice i ja.... (w zime baardzo czesto jeżdże na Eko pośmigać przy użyciu hamulca ręcznego
Adaś napisał(a):W testach Fulda wypada słabiej od wymienionych przeze mnie a cenę ma podobną
Podobnie jest np z Dębicą.. w testach wypada średnio a na śniegu jest najlepsza... ważne są też wlasne odczucia etc a nie tylko to co pokazują testy (takie moje zdanie a rozne opony mialem juz na aucie)
Pozdrawiam
Riki napisał(a):na śniegu jest najlepsza...
na śniegu tak ale zauważ że nasze zimy nie składają się ze śniegu od grudnia do marca.
Jedna opona będzie dobra na jazdę po mieście ale w trasie może się okazać fatalna (i na odwrót) – chodzi o to żeby znaleźć najlepszą
Grzyby napisał(a):chodzi o to żeby znaleźć najlepszą (w dobrej cenie)
Tak jest
Riki napisał(a):mysle ze Frigo 2 nie jest ogolnie złą oponą...
myślałem podobnie jednak złe opinie w necie pochodzą głównie od właścicieli aut wielkości 626/Mondeo/Passat. Właściciele mniejszych bardzo ją dla odmiany chwalą.
Podobnie sprawa wygląda z Kormoranami – w małych autach chwalona a ja je miałem w 626 i była tragedia.
Więc raczej bym na nią nie stawiał. Przeglądając właśnie opinie wychodzi że w większych autach chwalona jest SAVA ESKIMO S3 ale z tą firmą nie miałem styczności.
Ja mam jakieś Daytony na zimę (nie wiem jaki model) i nie narzekam
bardzo fajnie autko się trzyma na nich na śniegu 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
BratCukierka – masz sporo mniejsze autko od mojego i z tego co się zdążyłem zorientować to co dobre dla małego niekoniecznie sprawdza się w dużym 
Dokładnie, czytając opinie na opony.com.pl zwracam uwagę jakim ktoś autem jeździ, jaki ma styl jazdy, ile zrobił km i gdzie.
Inaczej patrzy się na opinię bereciarza co zrobił 2tyś km maluchem, a inaczej na opinię kogoś, kto śmiga po Polsce podobnym autem – najlepsze będą opinie handlowców
Ja nie biorę do siebie również opinii właścicieli starych bmw określających swój styl jazdy jako agresywnya takich tam dużo:) wiadomo, że żadna opona nie wygra ze zdrowym rozsądkiem;)
Inaczej patrzy się na opinię bereciarza co zrobił 2tyś km maluchem, a inaczej na opinię kogoś, kto śmiga po Polsce podobnym autem – najlepsze będą opinie handlowców
Ja nie biorę do siebie również opinii właścicieli starych bmw określających swój styl jazdy jako agresywnya takich tam dużo:) wiadomo, że żadna opona nie wygra ze zdrowym rozsądkiem;)
do stawki doszły Toyo Snowprox S952
Mam 6 modeli opon do wyboru
Wysłałem mejla do opony.com.pl z prośbą o pomoc w wyborze – w końcu są specjalistami.
Mam 6 modeli opon do wyboru
Wysłałem mejla do opony.com.pl z prośbą o pomoc w wyborze – w końcu są specjalistami.
Adaś napisał(a):Wysłałem mejla do opony.com.pl z prośbą o pomoc w wyborze – w końcu są specjalistami

No....ja tym razem tyz , a w ktore gorki sie kolega wybiera ?Adaś napisał(a):Ja chcę w tym roku na narty w góry pojechać
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jest sporo opinii że niezbyt dobrze spisują się w większych autach (typu 626, Passat, Mondeo)[/quote]
Byś może w większych autach jest gorzej. Ja czuję się z nimi stosunkowo pewnie. I byc może inne sprawowały by się lepiej, nie mam porównania. Moja opinia oparta jest o jazdę po mieście jak i czasem po autostradzie, kiedy to w zamieć czy chlapę na zegarze miałem 100-110 i wszystko było ok. Mimo wszystko radzę brać pod uwagę opinię większości uzytkowników. Pozdrawiam.
Byś może w większych autach jest gorzej. Ja czuję się z nimi stosunkowo pewnie. I byc może inne sprawowały by się lepiej, nie mam porównania. Moja opinia oparta jest o jazdę po mieście jak i czasem po autostradzie, kiedy to w zamieć czy chlapę na zegarze miałem 100-110 i wszystko było ok. Mimo wszystko radzę brać pod uwagę opinię większości uzytkowników. Pozdrawiam.
- Od: 10 paź 2007, 14:04
- Auto: 323S, 1,6 16V, 1993
Adaś napisał(a):Wysłałem mejla do opony.com.pl z prośbą o pomoc w wyborze – w końcu są specjalistami
Ich wypowiedź raczej nie będzie autorytatywna
Grzyby możliwe że masz racje
Jaksa napisał(a):No....ja tym razem tyz , a w ktore gorki sie kolega wybiera ?
Jarku a Ty gdzie się wybierasz?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
P.S
Basenik w Gołębiewskim (oczywiście tam się nie zakwateruję

Słoneczna ItaliaRiki napisał(a):Jarku a Ty gdzie się wybierasz

Tez fajnie , w kraju jest jeden minus ...... duzo ludzi na stokach i stanie do wyciągu mnie wpienia. Musze jeszcze kupic belki na dach bo z GF-ki nie pasują do szostki. ( sorki za OT )Riki napisał(a):tradycyjnie... Wisła
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY