http://moto.allegro.pl/item255530086_fe ... 114_3.html
Kupiłem od tego gościa z Allegro. po 137,5 za sztukę z transportem.
Wg. mnie krętacz. Poszedłem mu na rękę bo wystawił cztery za 50zl(mniej płaci Allegro). A on sprzedał mi używane i podrdzewiałe felgi (oczywiście w opisie widniały nowe i telefonicznie też mówił o nowych.) Byłem z nimi dla potwierdzenia u oponiarzy w serwisie i potwierdzili. Wygląda, że Niemiec pojeździł w 2005 (tak, tak- nowe z 2005 SIC! ) z miesiąc czy dwa i wymienił na alusy. I od tej pory leżały gdzieś. Są porysowane, jest rdza (nawet spore wżery w 2 miejscach. Ale tak w ogóle to są proste i zdrowe. Tyle,że będę musiał sterczeć ze szczotką drucianą i rdzę usuwać a potem zabezpieczać i sprayować na czarno.
Facet zaoferował mi 50 zł zwrotu nie przyznając się do niczego (tylko dlaczego chce mi zwracać skoro wszystko jest ok?!).
Finał jest taki:
mój komentarz (pozytyw), (wystawiłem go jako pierwszy, w sumie nie wiem dlaczego bo przecież on mi powinien wystawić pozytyw jak tylko dostał kasę na konto):
"doskonały kontakt, błyskawiczna realizacja jednak towar niezgodny z opisem (felgi sprzedane jako nowe i nie używane, specjalista bez żadnych wątpliwości sklasyfikował jako lekko używane z 2005r). Felgiaku zwrócił mi koszty transportu."
i jego komentarz (negatyw) z moją odpowiedzią pod spodem:
"KUPIŁ FELGI TAK JAK NA ZDJECIU JEDNAK MU SIE NIE PODOBAŁY ZAPROPONOWAŁEM ZWROT GOTÓWKI ALBO 50 ZŁ REKOMPENSATY SKORZYSTAŁ Z NIEJ JEDNAK DALEJ MA MUCHY W NOSIE NIE POLECAM
[Odpowiedź z:śro 12 wrz 2007 00:13:55 CEST] W opisie i na zdjęciu widać nowe felgi.Nie widać na nim daty produkcji."Nowe" felgi, które kupiłem od Felgiaku są z 05r i mają ślady rdzy i użytkowania o których sprzedający wcześniej nie poinformował.Zainteresowanym prześlę fotna priv"
I takim sposobem, dzięki robieniu interesów z prostakiem doczekałem się pierwszego negatywa na Allegro.
Wiem, wiem dżungla i nie można być naiwnym i trzeba uważać..........................
ps.
Widzę, ze teraz nie pisze już w opisie o nowych felgach.
Tak ku przestrodze dla koleżanek i kolegów