Jaka objętość rezerwy paliwa? (323C BG)
hejka mam pytanie, posiadam Mazde 323 BG 1.6 16 V z 1992 r. Moje zegary to tylko predkosciomierz i czujnik temperatuty i paliwa, mam pytanie otoz te zegary nie posiadaja kontrolki rezerwy, nie wiem ile wynosi rezerwa????
Powiedzcie mi ile wasze auto spala, mam na mysli tylko benzynke
moje auto przy codziennych dojazdach do pracy 25 km wjedna strone i lykendowym wypadzie rzedu 100 km w jedna storne spala mi w zimie 8,10l/100, a przed mrozami oszczedzajac auto doszedlem do 7,29
Powiedzcie mi ile wasze auto spala, mam na mysli tylko benzynke
moje auto przy codziennych dojazdach do pracy 25 km wjedna strone i lykendowym wypadzie rzedu 100 km w jedna storne spala mi w zimie 8,10l/100, a przed mrozami oszczedzajac auto doszedlem do 7,29
- Od: 29 gru 2003, 19:56
- Auto: mazda 323 1.6 92r ver. USA
Cos nie chce mi sie wiezyc ze niema kontrolki ksiegowego u ciebie bo w kazdej jest moze sie poprostu spalila zarowka , a moze jest cos odlaczone. Bo nie sadze ze nie ma u ciebie ksiegowego , a co do rezerwy to srednio jest to od 7 do 10 litrow
A ksiegowy musi byc nie ma tak dobrze zeby ciebie nie draznil
A ksiegowy musi byc nie ma tak dobrze zeby ciebie nie draznil

MAZDA MILENIA 2,5 V6 is de best
- Od: 20 paź 2003, 15:28
- Auto: MILENIA 2.5 V6, JEEP , 323F BA
Może poprostu jeszcze nie wyjeździłeś tyle PB, żeby Ci się wogóle zapalił??
Zrób tak, że weź sobie w kanister kilka litrów PB i spróbuj wyjeździć do końca, bo może Ci się jeszcze zapali
, a może masz przestawioną wskazówkę czy coś??
Zrób tak, że weź sobie w kanister kilka litrów PB i spróbuj wyjeździć do końca, bo może Ci się jeszcze zapali
brakuje kontrolki na 200 % dlatego ze to dziwaczne auto , licznik w milach, i inne dziwaczne napisy na zegarach itp.
nie wiem ale kiedys mialem na zero poziom benzynki i jak zjachalem do szejkstacji to nalalo mi sie tylko 38 l, wiec rezerwa musi byc kolo 10 l, a ten brak kontrolki to zostal udowodnion, tym ze auto posiadal wczesniej moj ojciec i przez 8 lat nieznalezlismy jej obaj, przepalona kontrolka nie wchodzi w gre poniewaz wszystkie opisy na kontrolkach mowia o innych funkcjach, a kontrolki z dystrybutorkiem niemam
nie wiem ale kiedys mialem na zero poziom benzynki i jak zjachalem do szejkstacji to nalalo mi sie tylko 38 l, wiec rezerwa musi byc kolo 10 l, a ten brak kontrolki to zostal udowodnion, tym ze auto posiadal wczesniej moj ojciec i przez 8 lat nieznalezlismy jej obaj, przepalona kontrolka nie wchodzi w gre poniewaz wszystkie opisy na kontrolkach mowia o innych funkcjach, a kontrolki z dystrybutorkiem niemam
no tak tez jest u mnie, pewnie u mordy tez tak jest... 
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
brakuje kontrolki na 200 % dlatego ze to dziwaczne auto , licznik w milach, i inne dziwaczne napisy na zegarach itp.
W KIA Pride (121) tez na 100% nie bylo kontrolki, mimo ze byla to wersja z obrotomierzem, elektrycznymi szybami, etc. Zegary miala oczywiscie od 121 (jak i 99% pozostalych czesci).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
No ja w Hondzie tez niemiałem kontrolki od paliwa ale miałem napis po angielsku cos w stylu tłumaczac na polski ze tylko wskaznik paliwa.
Moze masz jakis napis obok wskaznika paliwa.
Moze masz jakis napis obok wskaznika paliwa.
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
O ile pamiętam, to w 323F BG też nie ma kontrolki z dystrybutorkiem tylko jak jest rezerwa to zaczyna się palić taki mały pomarańczowy prostokącik umieszczony we wskazniku paliwa pod wskazówką. Is is correct ?
Pozdro
SM
Pozdro
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
323BG miały różne wersje zegarów z kontrolką rezerwy i bez. Nie da się dorobić kontrolkę np. poprzez wymianę zegarów bo w wersji bez kontrolki inna jest pompa paliwa ( brak czujnika) ech zgredy
Ja też nie mam tej konroliki ale mam za to kontrolkę check engine co podobno w 323 BG należy do rzadkości
Ja też nie mam tej konroliki ale mam za to kontrolkę check engine co podobno w 323 BG należy do rzadkości
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
U mnie jest księgowy, a co do rezerwy to wyczytałem z mądrej książki tj. instrukcji obsługi PO NIEMIECKU wiem że kontrolka zapala się przy 7 litrach w zbiorniku, czyli przy spokojnej jeździe to ok 100 km 
Mazda to je to!
- Od: 13 lis 2003, 21:34
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 2000
Dokładnie u mnie jesli chodzi o paliwo to jest taki mały prostokącik,który i tak niedziała po poprzednim włascicielu
A jesli chodzi o chec engine to go napewno niema u mnie.i pewno w wiekszosci BG go niebedzie.
A jesli chodzi o chec engine to go napewno niema u mnie.i pewno w wiekszosci BG go niebedzie.
Minister infrastruktury ostrzega:
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
niepisana, a może właśnie gdzies pisana zasada jest taka, że od momentu przebłyskiwania kontrolki rezerwy, w baku jest tyle paliwa, że można spokojnie przejechać 100 km na normalnej drodze w normalnym ruchu. Więc dla auta np. 2.0 16v będzie to ok 9 litrów, oczywiście tolerancja w baku jest rzędu +/– 25%.
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Ja przejechałem na trasie 70-90 km/h ponad 100km. Miałem pietra i jechałem bardzo oszczędnie. Pali mi za ub.r. 8,5 l/100km. (626 GV 2,0i).
-
Gość