witam wszystkich ..wlasnie wrocilem z urlopu (Grecja) w drodze do grecji mialem malutki problem z xedem a mianowicie po zatankowaniu w Macedoni ( dolalem 45 l0 i odstawilem auto na parking zeby odpoczac i jechac dalej .rano zapalilem i czekalem zeby sie nagrzalo w tym czasi pilem kawke..no i tu zaczyna sie problem zaczol szalec na obrotach gora dol zacol trzes i przestal , ruszylismy szybko w droge dalsza nie martwiac sie co bedzie dalej.w drodze okazalo sie ze auto nie che jechac robi sie mol ciezko mu podjechac podgore szaRPIE ITD...DOJECHALISMY DO NASZEJ PARALI I ZOSTALO 1/2 BAKU OKOLO35 L CO JAKIS CZAS ODPALALEM JEZDZILEM I BYLO TAK SAMO BRAK ODEJSCIA I SKACZACE OBROTY. PRZYJECHALEM DO POLSKI ..W DRODZE POWROTNEJ PRUBOWALEM LAC JAK NAJLEPSZE PALIWO..MYSLALEM ZE TO MOZE WINNA PALIWA JAKIE ZALALEM W MACEDONI ,,UWIERZCIE ZE JUZ CZULEM ZE COS NIE TAK GDY LAL MI DO PELNA.... NO NIC LECIMY DALEJ PRZYJAZD DO POLSKI TU ZALALEM 98 I ZMIENILEM SWIECE NA STARE JAKIE BYLY 4 ELEKTRODOWE MYSLAC ZE TO MOZE WINNA SWIEC..
NO FAKT W CZASIE PODROZY USPOKOILO SIE DUZO TERAZ PO PRZYJEZDZIE DO KRAJU NIE MA TRAGEDI ALE JESCZE CZASAMI RZUCI MOTOREM LUB WCISKAM PEDAL NA 1 A ON STOI I PO CHWILI RUSZA... CZASAMI TAK JEST ..CALA MOJA CHISTORIA Z PODROZY O xEDOSIE A TAK WOGOLE TO JECHALO SIE SUPER 20 H POKONALEM 1700 KM REWELACJA..... KOLEGA MOWIL ZEBYM WYMIENIL FILTR PALIWA.. PEWNIE TO ZROBIE ..ZOBACZYMY DZIS IDE ZATANKOWAC 98 I WLEJE stp DO WTRYSKOW...POZDRAWIAM
dziwne objawy ..xedos6
Strona 1 z 1
Możliwe ze to Pb w Macedoni było czymś "wzbogacone"
, tzn. jakość paliwa była niska. Ja bym na Twoim miejscu wyjeździł to paliwo co masz w baku do zera i zalał coś normalnego
. Czytałem ze silniki czułe na punkcie paliwa, jedne mniej drugie bardziej
nie nie napewno nie wina benzyny chłopak kilka razy tankował tak ze opcja odpada
XEDOS6 swiece ngk tylko japan nie france!!! filterek paliwa jak to przepatrzysz to pisz bedziemy dalej kumac a ha kolego jak swiece to tylko jedno elektrodowe!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
PANOWIE JUZ NIE SZARPIE
NA WOLNYCH
JEST LEPIEJ ALE PRZY RUSZANIE CZESTO MA SZARPNIECIE
I PRZY MOCNYM DANIU W PEDAL Z NISKIEGO BIEGU...
TAK JAKBY MIAL COS Z BENZYNA..
POSTARARM SIE WYMIENIC FILTR PALIWA..
DZSI ZAUWAZYLEM ZE NIE MAM OGRZEWANIA
CHYBA POTECIOMETR PADL...
NA WOLNYCH
JEST LEPIEJ ALE PRZY RUSZANIE CZESTO MA SZARPNIECIE
I PRZY MOCNYM DANIU W PEDAL Z NISKIEGO BIEGU...
TAK JAKBY MIAL COS Z BENZYNA..
POSTARARM SIE WYMIENIC FILTR PALIWA..
DZSI ZAUWAZYLEM ZE NIE MAM OGRZEWANIA
CHYBA POTECIOMETR PADL...
- Od: 10 gru 2006, 23:29
- Auto: Xedos 6 2.V6 24V 1996
Nie pisz wielkimi literami, prosze. Powodzenia z autem, wlej do baku "oczyszczacz wtryskow" za 12-15 zl (STP lub inny).
wczoraj wlalem stp do czyszczenia wtryskow, dzis 15 l Vpowera no i powiem wam ze jeszcze cos go meczy
prz ruszeniu z niskiego biegu i depnieciu muli sie jak dochodzi do 3 tys i dalej to dopiero idzie ale poczotek jest dziwny , i jak ruszam powoli i dam 2 bieg i jade to zaczyna podszarpywac... jestem juz bardzo zdenerwowany .....a przed wyjazdem bylo wszystko ok...filtr przedmuchalem (paliwa) nie bylo syfu wiec juz sam nie wiem
prz ruszeniu z niskiego biegu i depnieciu muli sie jak dochodzi do 3 tys i dalej to dopiero idzie ale poczotek jest dziwny , i jak ruszam powoli i dam 2 bieg i jade to zaczyna podszarpywac... jestem juz bardzo zdenerwowany .....a przed wyjazdem bylo wszystko ok...filtr przedmuchalem (paliwa) nie bylo syfu wiec juz sam nie wiem
na wolnych nawet nie zatrzesie ..jest coraz lepiej ale jeszcze ma cos dziwnego ...dzis ogladalem przewody mysle ze powinienem wymienic je plastik mi pekl przy laczeniu swiecy z przewodem zaizolowalem i jest ok... zalalem Vpowera i jezdze ..
Strona 1 z 1