Zapalające sie nagle wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej
Strona 1 z 1
Mam pewien problem ostatnio jechałem do Włoch, gdzieś po 1300km zaczęła fiksować kontrolka od poduszki zapalała się w rytm naciskania pedału gazu najpierw rzadko ale później coraz częściej.Na początku raz na 100 naciśnięć później za każdym razem jak przyspieszałem. Zatrzymałem sie aby sie przespać i na noc odłączyłem akumulator i było ok w drodze powrotnej mignęła tylko kilka razy ale pojawł sie inny objaw taki ze zapalają się wszystkie kontrolki na desce i gasną wrytym naciskania pedału gazu po chwili jazdy ustało nie było poza tym nic innego. Powtórzyło mi się to rano następnego dnia i od tamtej pory cisza. Kontrolki zapalają sie intensywnie po naciśnięci pedału i po puszczeni gasną ale nie od razu tylko tak jak by była masa nie dokręcona lub jak by przewód zwierał i rozwierał Może ktoś miał podobny objaw i mi pomoże zanim zacznę rozbierać auto. Nie wiem czy dobrze nazwałem temat jeśli źle proszę o korektę. Przez szukajkę tez nic nie znalazłem.
Posiadam wszystkie części do XEDOSA 6 jeśli czegoś potrzeba proszę o kontakt. Kontakt do kolegi proszę powołać się na forum mazdy tel 793 163 816.
- Od: 26 lut 2007, 12:53
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6
mialem podobnie lalo sie z uszczelki klawiatury i tak dokonczyl zywota moj alternator zobacz czy nie masz podobnie
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 16 cze 2006, 13:54
- Auto: BYLO – MX6 KL...
Sprawdź napięcie ładowania przed naciśnięciem gazu czyli na zgaszonych kontrolkach i po podkręceniu na ok.3000 obr/min po zapaleniu się kontrolek. Być może padł Ci regulator napięcia. Miałem tak tego lata tylko u mnie nie wszystkie kontrolki się zapalały.
- Od: 10 kwi 2005, 18:59
- Auto: Xedos 6 2.0 1996r
Zauważyłem że zapalają się np na ostrych zakrętach tak ja by poluzowana była masa. Czeka mnie pewno bebeszenia elektryki
Posiadam wszystkie części do XEDOSA 6 jeśli czegoś potrzeba proszę o kontakt. Kontakt do kolegi proszę powołać się na forum mazdy tel 793 163 816.
- Od: 26 lut 2007, 12:53
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6
Strona 1 z 1