Pozdrawiam

www.mazdaspeed.pl
Mam klienta ktory na budziku ma 380 pare tysiecy km , auto jezdzi od 94 roku pod jedna nogą – zero kopcenia po nocy , łyka litr na 7 tysiecy km.nemi napisał(a):Ja bym zaryzykował, że jest przejechane ze 400.000 co najmniej
Jaksa napisał(a):Mam klienta ktory na budziku ma 380 pare tysiecy km , auto jezdzi od 94 roku pod jedna nogą – zero kopcenia po nocy , łyka litr na 7 tysiecy km.nemi napisał(a):Ja bym zaryzykował, że jest przejechane ze 400.000 co najmniej
Ja tez , nemi zawsze mądrze piszeqlesh napisał(a):Zgadzam się z nemim
dcc69 napisał(a):Dobry ma być Valvoline Durablend GI-5 75W90
dcc69 napisał(a):wymienił olej na Lotos
dcc69 napisał(a):Rozmawiałem z jednym z kolegów, który ma też Mazie 626 z silnikiem 2l 16V i mówił ze kiedyś jego Madzia też kopciła, ale wymienił olej na Lotos i filtr oleju i kopcenie ustało.
Czy to może być też prawdą??
– no to rzeczywiście ryzykujesz, mój ojciec robi 10tyś rocznie seatem z silnikiem vw, po dwóch latach jazdy na lotosie w silniku masakra, ja w tym czasie jeździłem kadettem i nie żałowałem go (ciężka noga, ponad 30tys rocznie, gaz) ale jeździłem na castrolu gtx 10w-40 – żadnych problemów z nieszczelnościami silnika typu pierścienie i uszczelniacze.dcc69 napisał(a):No dobrze co do oleju zaryzykuje olej Lotos.
dcc69 napisał(a):Czy śruby też się powinno się wymienić??
barren napisał(a):– no to rzeczywiście ryzykujesz, mój ojciec robi 10tyś rocznie seatem z silnikiem vw, po dwóch latach jazdy na lotosie w silniku masakra,
dcc69 napisał(a):Skoro wszyscy wiedzą ze jednak oleje Lotos to kicha to pytam się po jaką cholerę mówicie komuś kto ma kociął w głowie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6