Witam ..
padl mi taki przycisk – dokladnie – na konsoli od strony kierowcy padlo mi opuszczanie szyby pasazera (przod). Konsole mam na 2 przyciski – jest to jakos do naprawienia? czy trzeba szukac uzywki? bo na nowy element nie wydam ponad 800 zl w ASO Mazdy w Krakowie.
Podobno dziala to na zasadzie mikrostykow – dlatego pytam, czy jest to do naprawienia.
pozdrawiam q
Przycisk do opuszczania szyb
Strona 1 z 1
Ja mam padnięty jeden przycisk w drzwiach tylnych więc dołączam się pytania czy można to naprawić
<a href="http://mbank.ebiznes.waw.pl" target="_blank" title="Finanse dla Ciebie">Tanie kredyty</a> | <a href="http://bank.internetowy.waw.pl" target="_blank">Bankowość internetowa</a>
- Od: 20 lip 2007, 08:18
- Auto: 6 MZR-CD [kombi] '05
Jest do naprawienia. co prawda mam mazde 323 ale miałem to samo. nie wiem czy te konsole są takie same. ja mam jeszcze blokadę szyb. A zrobiłem tak: oczywiście pytałem się o nowe, o zamienniki cięzko. Ja wstawiłem 2 przyciski z poloneza. Na zwykłych przyciskach nie da rady, ponieważ musisz mieć 5 wyjść z przycisku. trochę trzeba było pociąc plastiku ale działa. koszt to około 15zł (2 przyciski) i trochę pracy przy zamienianiu przycisków. jeśli masz miernik i troche smykałki do elektryki to dasz rade. Na początku określ które piny otwierają szybe a które zamykają. oczywiście to ma sens jeśli uszkodzenie przycisku jest mechaniczne.
pozdrowka
pozdrowka
- Od: 7 sty 2007, 22:19
- Auto: mazda 323C 1,5 16V 1996r.
czy te przyciski (oryginalne) są rozbieralne (w sensie aby je można było złożyć do kupy)
<a href="http://mbank.ebiznes.waw.pl" target="_blank" title="Finanse dla Ciebie">Tanie kredyty</a> | <a href="http://bank.internetowy.waw.pl" target="_blank">Bankowość internetowa</a>
- Od: 20 lip 2007, 08:18
- Auto: 6 MZR-CD [kombi] '05
w mojej madzi 323 z 96r, te przyciski są po prostu połamane a do tego prawdopodobnie uszkodzony jest również potencjometr otwierający szybę pasażera (otwieranie jakoś działa ale z zamykaniem są poważne problemy), no i tak się zastanawiam czy ta cała elektronika w lewych drzwiach przednich jest potrzebna? czy nie wystarczy po prosu zamontować przyciski z innego autka i podłączyć do odpowiednich końcówek z tej kostki a tą elektronikę zwyczajnie wywalić?
-
JTomek
Na razie problem zostal zazegnany ..
madzia ma takie ustrojstwo, ze kazdy przycisk w swojej budowie ma inny!
inna konstrukcja jest do opuszczania szyby u kierowcy – inna do opuszczania szyby pasazera (od strony kierowcy) i jeszcze inna u pasazera ...
jesssssu tylko japonce mogli wpasc na taki patent ...
fakt jest to rozbieralne
i nie ma z tym problemu .. ale pewnie samego przycisku nigdzie nie dostane – bo po co kawalek plastiku maja sprzedawac .. jak mozna caly modul za 900 zl
na razie .. poszlo troche super glue i zobaczymy na ile wystarczy ..
possdro
q
madzia ma takie ustrojstwo, ze kazdy przycisk w swojej budowie ma inny!
inna konstrukcja jest do opuszczania szyby u kierowcy – inna do opuszczania szyby pasazera (od strony kierowcy) i jeszcze inna u pasazera ...
jesssssu tylko japonce mogli wpasc na taki patent ...
fakt jest to rozbieralne
na razie .. poszlo troche super glue i zobaczymy na ile wystarczy ..
possdro
q
MAZDA 626 2.0 DI '01
SEDAN
MAZDA 626 2.0 DI '01
SEDAN
- Od: 20 cze 2006, 17:02
- Auto: MAZDA 626 2.0 DI '01
bezpiecznik to ni byl – a 'nozki' w podstawie przycisku – ktore to z jednej strony sie wylamaly ..
plastik lichy, cieniutkie te nozki to i .. poszlo
q
plastik lichy, cieniutkie te nozki to i .. poszlo
q
MAZDA 626 2.0 DI '01
SEDAN
MAZDA 626 2.0 DI '01
SEDAN
- Od: 20 cze 2006, 17:02
- Auto: MAZDA 626 2.0 DI '01
Strona 1 z 1