Problem z regulacją miejsca nawiewu przycisk "mode" oraz funkcja "off"

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez wloodi » 13 wrz 2007, 21:33

witam

Przeprasza, jeśli temat jest banalny ale jestem świeżym nabywcą Xedosa 9

mianowicie: po włączeniu silnika nawiew działa elegancko ale przyciski mode i off sa nie aktywne nawet nie podswietlne, wiem ze te przyciski jakos działaja bo gdy odbierałem auto mogłem swobodnie wyłączac nawiew przyciskiem off i mogłem zmieniac miejsce nadmuchu przyciskiem mode. moje pytanie brzmi czy przyciski trzeba jakos uaktywnic czy moze cos nie łączy (moze do tych 2 przycisków docodzi jakas osobna luzna kostka)czy moze jeszcze gdzie indziej tkwi problem.

Dzieki za wyrozumiałość <jelen>
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 23:51
Auto: Xedos 9, 2.0 '94r.

Postprzez wloodi » 16 wrz 2007, 23:54

udało mi sie problem rozwiazac samemu,

Jakby ktos miał podobny problem to opisze po krotce co sie stało:
-musiałem zdjac ramke zeby dostac sie do całego urzadzenia sterujacego klima/nawiewem
-nastepnie trzeba rozkrecic to urzadzenie i posprawdzac wszystkie luty poniewaz w moim przypadku 2 z nich były pekniete tak wiec raz działało a raz nie działało, wystarczyło polutowac i było ok
– a co do podswietlenie to faktycznie była przepalona zaróweczka, ktora odrazu wymieniłem
-pozniej skrecic wszystko do kupy,
-załozyc ramke
– i znow mozna cieszyc sie w pełni wszystkim co oferuje nasz xedos

tak wiec temat uwazam za zamkniety

A tak przy okazji chciałem zapytac co to jest taki mały jakby wyswietlacz po lewej stronie(analogicznie do duzego wyswietlacza komputera po prawej stonie), bo przy wyjmowaniu ramki widziałem ze dochodzi tam jedna zarówka(ktorej zreszta nie miałem). Do czego to słuzy i kiedy sie zapala??
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 23:51
Auto: Xedos 9, 2.0 '94r.

Postprzez voytecku » 17 wrz 2007, 10:22

wloodi napisał(a):udało mi sie problem rozwiazac samemu

Gratuluje, ja mialbym opory przed lutowaniem wtyczek.

wloodi napisał(a):znow mozna cieszyc sie w pełni wszystkim co oferuje nasz xedos

Bezcenne :)

wloodi napisał(a):A tak przy okazji chciałem zapytac co to jest taki mały jakby wyswietlacz po lewej stronie(analogicznie do duzego wyswietlacza komputera po prawej stonie), bo przy wyjmowaniu ramki widziałem ze dochodzi tam jedna zarówka(ktorej zreszta nie miałem). Do czego to słuzy i kiedy sie zapala??

Tam zapala sie taka ikonka kluczyka oznaczajaca dzialanie immobilizera, pod warunkiem ze go posiadasz i jest sprawny. Ew. jest tam ikonka autka, ktora podswietla sie gdy alarm fabryczny jest wlaczany/wylaczany.

Moze pochwalisz sie swoim X9 w dziale Nasze Mazdy?

Pozdrawiam,
voytecku.
Forumowicz

Od: 12 sty 2005, 22:00
Auto: Fiat Stilo