Mazda MX-3 (EC) – Opinie i Informacje
u mnie w granicach 750 – 800 obr/min
U mnie takie niskie obroty sa tylko wtedy jak klime zalacze..... pare razy zdarzylo mi sie ze nawet silnik zgasl na klimie..... ale to tylko na klimie. Normalnie tez mam troche niskawe obroty ale nic mi nie telepie.
Wiem wiem ale mialem nadzieje ze juz ktos wpadl na taki pomysl zeby zrobic takie lampy
Bo jak bylem na przegladzie to chlop wlasnie mowil ze gdzies przerabiaja takie lampy.... wycinaja otwory i wstawiaja w te stare klosze soczewki np. z BMW...... Ale gdzie cos takiego robia to pojecia nie mam.....
ins napisał(a):Na soczewkowe nie licz – nie ma : – ) Pozostaje rzezba z lampami od Civica – poszukaj na forum ; )
Wiem wiem ale mialem nadzieje ze juz ktos wpadl na taki pomysl zeby zrobic takie lampy

- Od: 30 sie 2007, 17:06
- Auto: Opel Vectra C 2.2
ehh czyli wszystko tak jak myslalem to bede musial jeszcze raz dac do regulacji;/ i powiedziec jak ma byc bo wczesniej dalem i powiedzial ze zrobioone pojezdzilem i wyszlo ze nadal sa tak nisko;/ To wielkie dzieki chlopaki pozdrawiam:)
- Od: 20 gru 2006, 16:17
- Auto: mazda MX3 1,6 DOCH
Czarny Bestion napisał(a):ins napisał(a):Na soczewkowe nie licz – nie ma : – ) Pozostaje rzezba z lampami od Civica – poszukaj na forum ; )
Wiem wiem ale mialem nadzieje ze juz ktos wpadl na taki pomysl zeby zrobic takie lampyBo jak bylem na przegladzie to chlop wlasnie mowil ze gdzies przerabiaja takie lampy.... wycinaja otwory i wstawiaja w te stare klosze soczewki np. z BMW...... Ale gdzie cos takiego robia to pojecia nie mam.....
Robi to kilka zakładów, ale mnie nikt się nie chciał podjąć do mx-3
Jeśli chodzi o wstawanie od civica. mam na ten temat trochę informacji
Jak chcesz to odezwij się na priv.
Lukano napisał(a):Czarny Bestion napisał(a):
Mam te lampy kupione w marcu. Do dzisiaj szukam blacharza, który podejmie sie tej robotyI już nawet przestałem pytać za ile. Tylko czy zrobi
Tak szczerze mowiac to hmm.... po co mi lampy ktorych nie moge zamontowac
Czarny Bestion napisał(a):Tak szczerze mowiac to hmm.... po co mi lampy ktorych nie moge zamontowac Hmm... ja mam klosze plastikowe z tego co zauwarzylem.... wiec no nie wiem moze by dali rade to zeszlifowac.... Hmm... a kucza wkoncu sie wkurze i kupie orginalne i bede jezdzic na orginalach....
Kuuuupa kasy – nawet oryginalne używane są strasznie drogie i trudno dostępne... Wiem coś o tym, kiedyś szukałem. Jakby cuś to kup te od Civica – są tańsze, a doradzę Ci gdzie je wstawią i wszystko ładnie przerobią
Jak chcesz zobaczyć jak to wygląda to poszukaj w dziale "Nasze Mazdy" samochodu mx-men – ładnie wyszło
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Czarny Bestion napisał(a):Tak szczerze mowiac to hmm.... po co mi lampy ktorych nie moge zamontowac Hmm... ja mam klosze plastikowe z tego co zauwarzylem.... wiec no nie wiem moze by dali rade to zeszlifowac.... Hmm... a kucza wkoncu sie wkurze i kupie orginalne i bede jezdzic na orginalach....
Kuuuupa kasy – nawet oryginalne używane są strasznie drogie i trudno dostępne... Wiem coś o tym, kiedyś szukałem. Jakby cuś to kup te od Civica – są tańsze, a doradzę Ci gdzie je wstawią i wszystko ładnie przerobią
Jak chcesz zobaczyć jak to wygląda to poszukaj w dziale "Nasze Mazdy" samochodu mx-men – ładnie wyszło
A czy możesz mnie poradzić gdzie je ładnie wstawią
Lukano napisał(a):A czy możesz mnie poradzić gdzie je ładnie wstawią
W pewnym warsztacie koło Częstochowy
Czarny Bestion napisał(a):popadam w depreche
zobaczyłeś ile kosztują używane lampy do MX3??
Jakby cuś to wal na PW – zgadamy się, a pogadać będziemy mieli czas przed ślubem Abdula
ehh wlasnie ja sie zdecydowalem na ori lampy i odkladam kaske:D bo te od civa to tak szczerze to nie robia efektu nie sa tak wypukle jak ori, nie maja homologacji i z boku wyglada mazdunia jak by w nia mlotem przywalil:P:P chociaz tak szczerze zalozenie lamp od civa wyjdzie mniej wiecej tyle samo ile ori lampy (uzywki) no moze kolo 200 zl mniej a napewno autko bedzie lepiej wygladalo na ori niz na lampkach od civa:) ale to jest moje skromne zdanie a kazdy zrobi jak zechce:) pozdrawiam
- Od: 20 gru 2006, 16:17
- Auto: mazda MX3 1,6 DOCH
brii napisał(a):Lukano napisał(a):A czy możesz mnie poradzić gdzie je ładnie wstawią
W pewnym warsztacie koło CzęstochowyCzarny Bestion napisał(a):popadam w depreche
zobaczyłeś ile kosztują używane lampy do MX3??![]()
Jakby cuś to wal na PW – zgadamy się, a pogadać będziemy mieli czas przed ślubem Abdula
Hehehe Tez

Może autko było bite i krzywo leżą obecne lampy? Masz plastikowe uchwyty na reflektorach? Pas przedni nie jest pokrzywiony, wykręcony jakoś śmiesznie do góry?
Swoją drogą, mam nadzieję, że wiesz, że MX ma regulację wysokości świateł?:–)
I przy okazji zmień żarówki na Philipsa GT Power2Night, będzie lepsze światełko..
I przy okazji zmień żarówki na Philipsa GT Power2Night, będzie lepsze światełko..
www.fafrowicz.com – Fotografia Ślubna Rzeszów – Dla mazdowiczów zniżki :)
Moje zabawki MADE IN JAPAN :)
Mazda MX-3 1.8 V6, 1992, Blaze Red, 18"
Honda CBR 600 F4i Sport, 2001
Witam – jestem nowy na 4rum
Chciałbym kupić Mazdę MX3 po 94 roku z silnikiem 1.6 (107 koni)
Na starcie planuję obniżenie zawieszenia – co możecie polecić w tej kwesti
Poza tym chcę wstawić alu – jaki rozmiar najlepiej wstawić (zastanawiam się nad 16" + opony 215/45) – co Wy na to
Pozdrawiam
Chciałbym kupić Mazdę MX3 po 94 roku z silnikiem 1.6 (107 koni)
Na starcie planuję obniżenie zawieszenia – co możecie polecić w tej kwesti
Poza tym chcę wstawić alu – jaki rozmiar najlepiej wstawić (zastanawiam się nad 16" + opony 215/45) – co Wy na to
Pozdrawiam
- Od: 9 wrz 2007, 17:58
Witam
Fajno
Polecamy użyć wyszukiwarki, ale przed tym zapoznać się z:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34301
Wyjaśni to wiele spraw i uchroni Cię przed gafami
Doskonała kombinacja do MX3
Maciej napisał(a):Chciałbym kupić Mazdę MX3 po 94 roku z silnikiem 1.6 (107 koni)
Fajno
Maciej napisał(a):Na starcie planuję obniżenie zawieszenia – co możecie polecić w tej kwesti
Polecamy użyć wyszukiwarki, ale przed tym zapoznać się z:

Maciej napisał(a):Poza tym chcę wstawić alu – jaki rozmiar najlepiej wstawić (zastanawiam się nad 16" + opony 215/45) – co Wy na to
Doskonała kombinacja do MX3
brii napisał(a):Polecamy użyć wyszukiwarki, ale przed tym zapoznać się z:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34301
Zapoznałem się już
Wracając do tematu – jeżeli chodzi o zawieszenie w MX3 – może doradzi mi ktoś kto już zajął się owymi przeróbkami
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z tego co oglądałem w sieci to znalazłem od H&R sportowe sprężyny – ale co z amortyzatorami – zostawić seryjne (o ile będą w dobrym stanie) czy też zmienić na nowe (upatrzone Bilstein B4 Gas)
Co do felg to palnuję zakup tego – http://felgi.auto.com.pl/felgi/zoom.asp?ID=4716
Opony do tego – http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 80&f=lista albo to – http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 01&f=lista – co Wy na to
Co do obniżania.. w moim mx-ie jest obniżowna zawiecha -40mm
Czasami jak jeżdzę Audi 80 mojego ojca na standardowym zawieszeniu i sporych kapciach to żadna dziura nie straszna...
Ja na swoim obniżonym i bucikach 205/50/15 czuje tarcie opon o ziemię, każdą dziurę, kamień, koleinę
Może potrzebuję jakiś większy profil, ale nie mogę powiedzieć, że jest to wygodne
A że wygląda fajnie to co innego
Czasami jak jeżdzę Audi 80 mojego ojca na standardowym zawieszeniu i sporych kapciach to żadna dziura nie straszna...
Ja na swoim obniżonym i bucikach 205/50/15 czuje tarcie opon o ziemię, każdą dziurę, kamień, koleinę
Może potrzebuję jakiś większy profil, ale nie mogę powiedzieć, że jest to wygodne
A że wygląda fajnie to co innego
www.fafrowicz.com – Fotografia Ślubna Rzeszów – Dla mazdowiczów zniżki :)
michasiek napisał(a):Może autko było bite i krzywo leżą obecne lampy? Masz plastikowe uchwyty na reflektorach? Pas przedni nie jest pokrzywiony, wykręcony jakoś śmiesznie do góry?
Tak wiem ze jest regulacja no ale bez przesady.... poprostu chodzi o to ze to sa lampy amerykanskie i nie maja konta zalamania... i swiatlo nie jest skupione tak jak byc powinno... co do uchwytow to nie wiem... nie sprawdzalem ale wiem ze moja mazdzia byla niestety bita.... w lewy bok...
Maciej napisał(a):Co do felg to palnuję zakup tego – http://felgi.auto.com.pl/felgi/zoom.asp?ID=4716
Opony do tego – http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 80&f=lista albo to – http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 01&f=lista – co Wy na to

michasiek napisał(a):Ja na swoim obniżonym i bucikach 205/50/15 czuje tarcie opon o ziemię, każdą dziurę, kamień, koleinę
Dlatego też mój wybór padł na 16" – lepiej połykają polskie dziury, ale i tak będzie dość twardo
Tak wogóle michasiek podaj więcej informacji na temat zawieszenia w swoim MX3