Polecane sklepy i serwisy
Poznań – Dolna 24 (Pan Piotr) > 501706402
Bardzo szybko i sprawianie zostały mi wymienione wszystkie filtry i paski w aucie oraz olej. Jestem od miesiąca właścicielem mojej Mazdy, więc również dostałem nieocenione uwagi (rady) na temat samochodu. Ponad to wiem, ze muszę wymieć sprzęgło (cytat: "Jest na wyczerpaniu"
) i wiem, ze na pewno zorbie to u tego Pana.
Mimo, ze umawiać sie trzeba na 2tyg w przód to Serdecznie Polecam tego Pana w Poznaniu.
Pozdro
Bardzo szybko i sprawianie zostały mi wymienione wszystkie filtry i paski w aucie oraz olej. Jestem od miesiąca właścicielem mojej Mazdy, więc również dostałem nieocenione uwagi (rady) na temat samochodu. Ponad to wiem, ze muszę wymieć sprzęgło (cytat: "Jest na wyczerpaniu"
Mimo, ze umawiać sie trzeba na 2tyg w przód to Serdecznie Polecam tego Pana w Poznaniu.
Pozdro
moniaboss napisał(a):bezapelacyjnie polecam serwis MAZDY w Łodzi. kierownik, pan Jacek jest ekspertem. fanatyk Mazdy. doradzi, pomoże i zawsze jest tam miła atmosfera. Pilnuje by w serwisie pracowali tylko kompetentni ludzie, reszta nie ma czego szukać. zdecydowanie polecam.
Daj namiar na ten sprawdzony serwis .
Polecam :
Serwis Mazda
Łódż ul.Smutna (nr.nie pamietam) zaraz przed ośrodkiem egzaminacyjnym
042-678-85-22 wew.215
Dobre ceny (nie najtaniej) ale solidnie i co ważne BLYSKAWICZNIE !
Trzeci raz coś tam robiłem i jak zawsze mile zaskoczony !
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
- Od: 19 gru 2006, 09:29
Kilka słów o serwisie Mazdy w Katowicach. Ładnie, czysto. To tyle. W kwestii fachowości: mechanik – Pan Rafał bez zastrzeżen. Wie gdzie szukać i potrafi nazwać i naprawić to, co znajdzie uszkodzone. Miły i sympatyczny.
Natomiast koszty to porażka. Nie bardzo chciało mi się pisać na temat mojej tam wizyty. Dopiero gdy podpisywałem listę płac dla moich pracowników i zobaczyłem ich zarobki postanowiłem wystawić negatywną opinię. Napiszę krótko: wymiana blach kotwicznych przy tarczach z tyłu + przegląd zacisków (smarowanie jarzemek + 1/2 zestawu naprawczego dla zacisku lewy tył + wymiana klocków). Czas pracy: 10:45 do 14:00. Koszt całości 580 zł minus rabat 30 zł czyli 550 zł w tym robocizna 350 zł
. Brak paragonu bo ponoć z paragonem jeszcze drożej. Tak więc za 3 godziny pracy niemal połowa najniższej płacy miesięcznej w Polsce.
Konkluzja: mechanika polecam, serwisu mazdy Dyga w Katowicach ze względu na koszty ABSOLUTNIE NIE POLECAM. Chyba, że ktoś lubi takie koszty. Załuję, że nie ustaliłem stawki na początku. Jedno jest pewne: gdybym zapłacił normalne pieniądze za naprawę to pewnie wróciłbym tam. W tej sytuacji wolę jechać do Jaksy. On przynajmniej nie zadaje pytań typu: gdzie pracuję, co robię w pracy, z kim się w pracy spotykam (o to pytała jakaś starsza Pani, która kręciła się po serwisie).
Natomiast koszty to porażka. Nie bardzo chciało mi się pisać na temat mojej tam wizyty. Dopiero gdy podpisywałem listę płac dla moich pracowników i zobaczyłem ich zarobki postanowiłem wystawić negatywną opinię. Napiszę krótko: wymiana blach kotwicznych przy tarczach z tyłu + przegląd zacisków (smarowanie jarzemek + 1/2 zestawu naprawczego dla zacisku lewy tył + wymiana klocków). Czas pracy: 10:45 do 14:00. Koszt całości 580 zł minus rabat 30 zł czyli 550 zł w tym robocizna 350 zł

Konkluzja: mechanika polecam, serwisu mazdy Dyga w Katowicach ze względu na koszty ABSOLUTNIE NIE POLECAM. Chyba, że ktoś lubi takie koszty. Załuję, że nie ustaliłem stawki na początku. Jedno jest pewne: gdybym zapłacił normalne pieniądze za naprawę to pewnie wróciłbym tam. W tej sytuacji wolę jechać do Jaksy. On przynajmniej nie zadaje pytań typu: gdzie pracuję, co robię w pracy, z kim się w pracy spotykam (o to pytała jakaś starsza Pani, która kręciła się po serwisie).
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Bydgoszcz, ul. Wyszyńskiego, teren Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego przy wylocie w stronę Gdańska.
"Autoelektronik" Jarosław Śliwiński – profesjonalista z dziedziny elektroniki samochodowej. Ma strasznie dużo pracy, co skutkuje odległymi terminami, ale naprawdę warto.
telefon: 52 / 325 88 47
"Autoelektronik" Jarosław Śliwiński – profesjonalista z dziedziny elektroniki samochodowej. Ma strasznie dużo pracy, co skutkuje odległymi terminami, ale naprawdę warto.
telefon: 52 / 325 88 47
Ja bym chcial napisać o sklepie z czesciami do mazdy którgo nie polecam w warszawie.
Znajduje sie na ostrobramskiej 39A.– uwaga na tych sku...
Zamowilem 2 koncowki kierownicze japonskie do mx-5.Oni zamowili i powiedzieli przez telefon ze są.
Gdy pojechalem chcieli mi wcisnąć drążki albo jedną koncowke chinską!
Jak dla mnie mega dupki tam pracują i zmarnowalem 2 godziny w gorących autobusach i 30zl za maly dojazd taksówką.
Znajduje sie na ostrobramskiej 39A.– uwaga na tych sku...
Zamowilem 2 koncowki kierownicze japonskie do mx-5.Oni zamowili i powiedzieli przez telefon ze są.
Gdy pojechalem chcieli mi wcisnąć drążki albo jedną koncowke chinską!
Jak dla mnie mega dupki tam pracują i zmarnowalem 2 godziny w gorących autobusach i 30zl za maly dojazd taksówką.
- Od: 13 sty 2006, 16:57
- Auto: MX-5 NA była :9
Serwis tłumików w Warszawie
Tłumiki i katalizatory oraz robocizna wszystkiego związanego z układem wydechowym
Serwis Tłumików Wiesław Oliński
ul. Przyce 18 (przy Jana Kazimierza)
022 424 82 32
0 604 285 768
Bardzo polecam ten zakład – ciężko jest trafić, od Jana Kazimierza jest znak Tłumiki, trzeba skręcić w ul.Przyce i pierwszą w lewo na teren takich jakby magazynów. Są niedrodzy a bardzo dobrze robią, dodatkowo ASO Hondy na Ordona przysyła do nich klientów w sprawach ukł. wydechowego:)

Tłumiki i katalizatory oraz robocizna wszystkiego związanego z układem wydechowym
Serwis Tłumików Wiesław Oliński
ul. Przyce 18 (przy Jana Kazimierza)
022 424 82 32
0 604 285 768
Bardzo polecam ten zakład – ciężko jest trafić, od Jana Kazimierza jest znak Tłumiki, trzeba skręcić w ul.Przyce i pierwszą w lewo na teren takich jakby magazynów. Są niedrodzy a bardzo dobrze robią, dodatkowo ASO Hondy na Ordona przysyła do nich klientów w sprawach ukł. wydechowego:)

...Panowie , a kto to jest Tadziol ? Podjacie adres proszeJaksa napisał(a):Ja tez polecam Tadziola – łebski goscWszystkich kolegów ktorzy dzwonia do mnie ( z Tadziola okolic )kieruje własnie tam.
Andi , tel 500168822
- Od: 27 maja 2007, 00:55
- Auto: Mazda Xedos 9 silnik 2.3Miller
601-436-706 tu masz telefon do kolegi.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Moje auto sprowadziłem z niemiec z przebiegiem 125kkm więc czekał mnie duży przegląd włącznie z wymianą rozrządu
Kilka dni temu zrobiłem duży przegląd w firmie TOYOTA SERWIS AUT JAPOŃSKICH we Wrocławiu przy ul. Nasypowej 24...
Chciałbym oczywiście polecić firmę ze względu na dużą fachowość mechaników, szybki dostęp do oryginalnych części ( rozrząd wymieniłem ponieważ w książce serwisowej nie było wpisu o jego wymianie...była tylko pieczątka przeglądu przy przebiegu 100kkm...po rozebraniu okazało się że części rozrządu są jak nowe
Rozrząd był robiony w Niemczech przy przeglądzie na 100kkm....dzwoniąc do kilku serwisów wszyscy jednoznacznie twierdzili, że niemcy robią rozrząd przy 100kkm...ahhhh gdyby ten niemiecki serwis zrobił wpis o wymianie rozrządu 1900zł byłoby w kieszeni
...wszystkie częsci miałem już kupione więc kazałem założyć nowe...mam drugi oryginalny rozrząd po przebiegu 25kkm...gdyby ktoś był chętny za niewielkie pieniądze
)
Wracając do firmy....zakładają nową ksiązkę serwisową z wpisem wszystkich wykonanych prac łącznie z nazwiskiem mechanika, który wykonywał prace...dodatkowo na ich stronie po zalogowaniu można podejżeć historię napraw swojego auta począwszy od pierwszej naprawy u nich...
Firma godna polecenia
Kilka dni temu zrobiłem duży przegląd w firmie TOYOTA SERWIS AUT JAPOŃSKICH we Wrocławiu przy ul. Nasypowej 24...
Chciałbym oczywiście polecić firmę ze względu na dużą fachowość mechaników, szybki dostęp do oryginalnych części ( rozrząd wymieniłem ponieważ w książce serwisowej nie było wpisu o jego wymianie...była tylko pieczątka przeglądu przy przebiegu 100kkm...po rozebraniu okazało się że części rozrządu są jak nowe
Rozrząd był robiony w Niemczech przy przeglądzie na 100kkm....dzwoniąc do kilku serwisów wszyscy jednoznacznie twierdzili, że niemcy robią rozrząd przy 100kkm...ahhhh gdyby ten niemiecki serwis zrobił wpis o wymianie rozrządu 1900zł byłoby w kieszeni
Wracając do firmy....zakładają nową ksiązkę serwisową z wpisem wszystkich wykonanych prac łącznie z nazwiskiem mechanika, który wykonywał prace...dodatkowo na ich stronie po zalogowaniu można podejżeć historię napraw swojego auta począwszy od pierwszej naprawy u nich...
Firma godna polecenia

Mazda 6 Sport Kombi 2.0 CiTD Impression 136KM + V-Tech Red Box
- Od: 31 sie 2007, 19:49
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD Impression
Nie będę się rozpisywał, ale gdyby ktoś z okolic Mińska Mazowieckiego potrzebował pomocy w zakresie silnika i nie tylko to gorąco polecam:
Zakład Naprawy Samochodów
Mińsk Mazowiecki
Ul. Wielkopolska 31
tel: (25)-758-47-24
Właściciel warsztatu nazywa się Waldemar Brzeziński i jak dla mnie jest przede wszystkim mechanikiem a nie biznesmenem.
Więcej na: www.autoszlif.com.pl
Zakład Naprawy Samochodów
Mińsk Mazowiecki
Ul. Wielkopolska 31
tel: (25)-758-47-24
Właściciel warsztatu nazywa się Waldemar Brzeziński i jak dla mnie jest przede wszystkim mechanikiem a nie biznesmenem.
Więcej na: www.autoszlif.com.pl
OLPOL-GAZ
ul. Poznańska 316
Ożarów Mazowiecki
Serwis zajmuje się przede wszystkim instalacjami gazowymi. Chłopaki znają się na rzeczy i mają dobre ceny. Robią też mechanikę, raczej drobiazgi chyba, że nie ma roboty przy gazie...
W warsztacie panuje bardzo przyjacielska atmosfera, możecie dostać nawet piwo lub kawę.. (kawę trzeba zrobić samemu).
Więcej na: http://members.chello.pl/a.rosola/
(strona trochę nieaktualna ale jest mapka dojazdu i telefon)
ul. Poznańska 316
Ożarów Mazowiecki
Serwis zajmuje się przede wszystkim instalacjami gazowymi. Chłopaki znają się na rzeczy i mają dobre ceny. Robią też mechanikę, raczej drobiazgi chyba, że nie ma roboty przy gazie...
W warsztacie panuje bardzo przyjacielska atmosfera, możecie dostać nawet piwo lub kawę.. (kawę trzeba zrobić samemu).
Więcej na: http://members.chello.pl/a.rosola/
(strona trochę nieaktualna ale jest mapka dojazdu i telefon)
Opel Corsa 1.4 –> VW Golf 1.8 –> Polonez Caro 1.5 –> MAZDA 626 2.0 
- Od: 10 sie 2007, 18:38
- Auto: 626 2.0 GC
A ja po raz kolejny polecam RBS na Buraczanej we Wrocławiu. W sobotę umówiłem się na wymianę osłony przegubu na dziś na 16:00 z informacją, że zajmie to około godziny. O 16:40 wyjechałem z wymienionym elementem. W zasadzie zajęło to 32min. Bardzo ładnie 
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
W ubiegłym tygodniu wymieniałem pasek rozrządu wraz napinaczem w Auto Jaksa. Nic nowego tu oczywiście nie napiszę ale naprawdę Jego mechanicy zrobili na mnie super wrażenie. Wymiana była naprawdę szybka i dobrze wykonana, autko chodzi super. Z czystym sumieniem gorąco polecam ten Serwis.
Warszawa, Auto Janwit
Serwis specjalistyczny: Honda Nissan Toyota
Wykonywanie napraw mechanicznych silnika, układu jezdnego, hamulcowego, elektryki. Polecam, kumpel wykonal tam wymiane tarcz i klockow hamulcowych, wahacza, diagnostyke modulu ABS-u, wymiane rozrzadu, paskow eksploatacyjnych i kilka drobiazgow. Korzystne ceny i znajomosc tematu aut japonskich, nie boja sie aut z wyzszej polki (Acura).
ul. Ostródzka 111
03-298 Warszawa
Tel. 0-512-210-156, 0-512-210-157
Serwis specjalistyczny: Honda Nissan Toyota
Wykonywanie napraw mechanicznych silnika, układu jezdnego, hamulcowego, elektryki. Polecam, kumpel wykonal tam wymiane tarcz i klockow hamulcowych, wahacza, diagnostyke modulu ABS-u, wymiane rozrzadu, paskow eksploatacyjnych i kilka drobiazgow. Korzystne ceny i znajomosc tematu aut japonskich, nie boja sie aut z wyzszej polki (Acura).
ul. Ostródzka 111
03-298 Warszawa
Tel. 0-512-210-156, 0-512-210-157
Oprócz przeszkody związanej z ceną napotkałem też inną: Co?! Pasek Gates?! Wykluczone! Nie założę tego!
No to ja się zapytuję grzecznie wszystkich o co chodzi?
Wiem, że jest to oryginalny Gates a nie podrabiany (bywały i to być może właśnie one strzelały tak szybko). Pan z serwisu powiedział, że tylko Unitta.
To ja polecam odwiedziny strony WWW.GATESUNITTA.COM
A w ogóle pozdrawiam...
P.S. W Inter-Team gdzie kupiłem pasek ustalili, że kraj pochodzenia tego konkretnego paska to JAPAN. Wchodzę na stronę WWW.UNITTA.CO.JP i co widzę..............?!
JAKSA, pozdrawiam i odsyłam do wyżej wymienionej strony.
No offence
No to ja się zapytuję grzecznie wszystkich o co chodzi?
Wiem, że jest to oryginalny Gates a nie podrabiany (bywały i to być może właśnie one strzelały tak szybko). Pan z serwisu powiedział, że tylko Unitta.
To ja polecam odwiedziny strony WWW.GATESUNITTA.COM
A w ogóle pozdrawiam...
P.S. W Inter-Team gdzie kupiłem pasek ustalili, że kraj pochodzenia tego konkretnego paska to JAPAN. Wchodzę na stronę WWW.UNITTA.CO.JP i co widzę..............?!
JAKSA, pozdrawiam i odsyłam do wyżej wymienionej strony.
No offence
Ostatnio edytowano 26 wrz 2007, 14:06 przez Tomszyn, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 31 sie 2007, 11:58
- Auto: Mazda 626 GLX, 2.0 DiTD, 1998r
Mazowieckie
Chłodnice Konarski
Naprawa chłodnic, skup i regeneracja, chłodnice nowe i uzywane, naprawa klimatyzacji, spawanie plastików, dorabianie przewodów klimatyzacji i nietypowych chłodnic
Bardzo polecam ten zakład, pomimo, że daleko od stolicy. W Warszawie wszyscy (łącznie z polecanym serwisem na Radzymińskiej) chcieli pakować od razu nową chłodnicę do mojego auta – miałem przegrzany jeden z plastików po boku chłodnicy, a u Konarskich wymieniono mi za 150zł. Spawają też popękane plastiki, więc jak komuś szkoda kilku stówek na nową chłodnicę to warto wybrać się na wycieczkę do Warki:)
ul. E.Orzeszkowej 2a
Warka 05-660
0 502 392 703
048 667 20 01
http://www.chlodnice-konarscy.com
Chłodnice Konarski
Naprawa chłodnic, skup i regeneracja, chłodnice nowe i uzywane, naprawa klimatyzacji, spawanie plastików, dorabianie przewodów klimatyzacji i nietypowych chłodnic
Bardzo polecam ten zakład, pomimo, że daleko od stolicy. W Warszawie wszyscy (łącznie z polecanym serwisem na Radzymińskiej) chcieli pakować od razu nową chłodnicę do mojego auta – miałem przegrzany jeden z plastików po boku chłodnicy, a u Konarskich wymieniono mi za 150zł. Spawają też popękane plastiki, więc jak komuś szkoda kilku stówek na nową chłodnicę to warto wybrać się na wycieczkę do Warki:)
ul. E.Orzeszkowej 2a
Warka 05-660
0 502 392 703
048 667 20 01
http://www.chlodnice-konarscy.com
r--x napisał(a):silnik to na pewno Wiesiek z Dębicy,
osobiście bardzo polecam
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 626 z '98 roku 2.0 DiTD. Na swój pierwszy przegląd po zakupie, przy stanie licznika 168tys. km, wybrałem się właśnie do pana Wieśka z Dębicy. Muszę przyznać, że facet zna się na rzeczy i przy tym nie "zdziera" z laików, do których się niewątpliwie zaliczam. W zasadzie nie musiałem nic tłumaczyć, pan Wiesiek od razu wiedział od czego zacząć. Nie wiem co przyszłość przyniesie ale na dzień dzisiejszy GORĄCO POLECAM!!
-
adamow29