18-19.09.2008 – RYKI – Zakończenie sezonu
To moze slalom z zamkniętymi oczami (przepaska na oczy).
i można zrobić test na odległość hamowania dla każdego samochodu ze 100km/h .
i można zrobić test na odległość hamowania dla każdego samochodu ze 100km/h .
MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
Skoro ma być poważnie to proponuję zrobić tak: trzeba przejrzeć jakieś gazetki tuningowe i strony klubowe i gdzie opisane są takie zloty i najzwyczajniej w świecie dowiedzieć się jakie mają konkurencje, które można przenieść na grunt Mazdaspeed. Od tego bym zaczął, bo możemy nawymyślać nie wiadomo co, ale to się może nie sprawdzić w praktyce, bo nikt nie będzie chciał brać w tym udziału albo będzie niewykonalne.
A jak chcesz to zmierzyć?
mama chyba taką 3 m miarke zwijaną . zaznaczasz na jezdni kredą co 1 m i potem mierzysz jaka jest odległość (tak na szybko )
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
tylko jeszcze kwestia jest taka, że nie wiadomo z jaką prędkością się ktoś tak naprawdę porusza. Np. ja będę miał na liczniku równo 100, a tak naprawdę licznik może oszukiwać na 10 km i będę miał tylko 90, a ktoś inny może mieć większe felgi (16'') i będzie mu znowu zaniżał prędkość licznik i będzie jechał 110. Nawet niewielka różnica prędkości daje ogromne różnice w hamowaniu (coś kiedyś słyszałem, że 2x większa prędkość to 4x większa droga hamowania czy coś w tym stylu, więc różnica 15 km/h w prędkości zrobi swoje)
ale oco wam chodzi ? przeciesz to nie mają być zawody tylko informacja dla samego siebie jak jego auto hamuje ze 100km/h ... LUDZIE?....
a tak wogóle to można zrobić bramke ze słupków i jak auto znajdzie sie w bramce to kierowca zaczyna hamować i tyle . przeciesz to nie musi być jakoś super dokładnie mierzone . wazne zebi zorientować sie jak to jest i jak zachowa sie auto . to będzie jalepsza naka dle kierujących .
pozdrawiam i ide w kime
a tak wogóle to można zrobić bramke ze słupków i jak auto znajdzie sie w bramce to kierowca zaczyna hamować i tyle . przeciesz to nie musi być jakoś super dokładnie mierzone . wazne zebi zorientować sie jak to jest i jak zachowa sie auto . to będzie jalepsza naka dle kierujących .
pozdrawiam i ide w kime
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
luca napisał(a):No dobra, a jak policzysz od której kreski samochód zaczął hamować?
Według mnie nie ma takiej możliwości żeby to dokładnie zmierzyć,może jakieś inne konkurencje wymyślimy. Grunt żeby to jakoś wyszło na łamach.
- Od: 7 kwi 2004, 19:00
- Auto: mazda 626 2,5 v6
Ok, jutro wrzuci się na forum wątek pt. "Konkurencje na spoty" i tam będziemy mielić tematy do upadłego aż coś się wyklaruje.
Ja przychylam się do Nemiego, aby wprowadzić trochę konkurencji bardziej w stronę finezji, a nie siły. Bo jeszcze pare spotów i będziemy jeździli truchłem.
Ja przychylam się do Nemiego, aby wprowadzić trochę konkurencji bardziej w stronę finezji, a nie siły. Bo jeszcze pare spotów i będziemy jeździli truchłem.
Mazda Motor Company
- Od: 13 kwi 2004, 15:12
- Auto: Astra 1.4
Nie no , jajko na masce , piłka na dachu , czemu nie ,ale chcę Was zmobiliozować żebyśmy pokazali coś więcej . Pójdzmy na całość i zróbmy spota z prawdziwego zdarzenia.Z wielką fetą.Sztucznie ognie , ognisko , kiełbaski ,petardy, konkurencje dla kobiet itp, itd.
Tak żeby było słychać nas w całej polsce , czy wy tego nie chcecie?
Ja bym był dumny jak by nasz klub opisali w gazecie: macie mazde , dołączcie do największego klubu mazdy w polsce, każdy ma szanse , tylko trzeba chcieć , WWW.MAZDASPEED.PL tak by brzmiał tytuł w prasie . Żle ?
To wymyślcie coś innego.
pozdro
Tak żeby było słychać nas w całej polsce , czy wy tego nie chcecie?
Ja bym był dumny jak by nasz klub opisali w gazecie: macie mazde , dołączcie do największego klubu mazdy w polsce, każdy ma szanse , tylko trzeba chcieć , WWW.MAZDASPEED.PL tak by brzmiał tytuł w prasie . Żle ?
To wymyślcie coś innego.
pozdro
- Od: 7 kwi 2004, 19:00
- Auto: mazda 626 2,5 v6
mało zdjęć skompiradła
szkoda że nie byłem
szkoda że nie byłem
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
...serce bije w takt V-acht :)
- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
Danio, całkowicie się z Tobą zgadzam. Widać żyje w nas ten sam tuningowy duch i chęnie zgłaszam się na ochotnika do pomocy przy tym całym przedsięwzięciu.
Reszta niech sięwypowiada w tym poście!!
P.S. I nie jakieś tam głupoty!!
Reszta niech sięwypowiada w tym poście!!
P.S. I nie jakieś tam głupoty!!
a ja napiszę krótko: było [tiiit], totalny freestyle , a o balecie w hotelu oliwia bedą krążyły legendy....
hehe jeden z mocniejszych baletów
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
qrcze, ale teraz żałuję, że mnie nie było
Na następny zlocik będę będę robił wszystko, aby być...
Pozdrowionka dla wszystkich i (mam nadzieję) do zobaczonka
Na następny zlocik będę będę robił wszystko, aby być...
Pozdrowionka dla wszystkich i (mam nadzieję) do zobaczonka
- Od: 20 sie 2004, 11:51
- Auto: Mazda 323F BA 2,5 V6 '95
Smart ForTwo 0,8 CDI '03
Mazda 6 GY 2.0 CITD '07
Mazda CX7 2.2 CITD '10