Od niedawna jeżdzę 6 i mam problem, nie poziomują mi się w ogóle xenony
Pozdrawiam.
www.mazdaspeed.pl
Dokładnie tak – zaprogramowanyscichy napisał(a):moduł musi być skalibrowany
Brt napisał(a):Witam,
mam Mazdę 6 USA 2005r, jakiś czas temu kupiłem oryginalne xenonowe reflektory Mazdy i je zamontowałem. Światła działają, jednak się nie samopoziomują, w serwisie powiedziano mi , że nie mam dodatkowej kostki, którą się podłącza do relflektorów.
I tu docieramy do sedna problemu. Uważam, że xenony bez samopoziomowania się nie sprawdzają, przynajmniej w moim przypadku. NIe jestem w stanie ich ustawić tak, aby świeciły dobrze (czyt. nie za nisko) w aucie nie obciążonym a jednocześnie przy większym obciążeniu tyłu auta, nie oślepiały innych kierowców.
Czy macie może wiedzę jaki moduł odpowiada w Mazdzie 6 za samopoziomowanie? Czy mogę go dokupić czy zmienić komputer? Wszelkia dyskusja/rady/sugestie bardzo mile widziane. Chciałbym się uzbroić w wiedzę zanim pojadę do serwisu próbować coś z tym zrobić.
na forum jest sporo użytkowników, którzy montowali zestawy do przeróbki reflektorów, jak sobie radzicie z tym problemem?
dzięki z góry
Brt napisał(a):nie mam oto właśnie chodzi Pawnik , że wersje USA nie mają tego magicznego pokrętełka
strus napisał(a):A które szóstki mają regulowanie ręczne? te bez xenonów? bo u mnie, z xenonami, takiego pokrętla nie widze:)
Pawnik napisał(a):Brt napisał(a):I właśnie próbuję się dowiedzieć czy mogę dokupić taki moduł.
spytaj sie Jaksy, bo jemu zdaje się taki moduł padł.
Jak tak mozesz w ogole napisacBrt napisał(a):dzwoniłem dzisiaj ale chyba ma mnie chwilowo dośc bo nie odebrał,
Mam 2 nowe i jeszcze nie dzialaja poprawnie , czasami prawa lampa zostaje na dole , po ponownym załaczeniu podciąga sie – ten system to szit..... nie mam juz zdrowia.Pawnik napisał(a):spytaj sie Jaksy, bo jemu zdaje się taki moduł padł.
Pewnie mozesz + czujniki ktore sa zamontowane na stabilizatorze przod + tyl samochodu .Brt napisał(a):próbuję się dowiedzieć czy mogę dokupić taki moduł.
Wszystkim steruje przetwornica ( zamocowana jest pod lampą ) a dokładnie jej oprogramowanie , samemu nic nie zrobisz. Podjedz do ASO , podłączą WDS-a i ustawią pozycję zerowąCichyq napisał(a): w ktorym miejscu znajduje sie komputerek samopoziomujacy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6