Wentylator...
Strona 1 z 1
hej chcialbym sie dowiedziec ile jest wentylatorow przy chlodnicy w mx-3 1.6 16v, bo ja mam jeden...i przez to chyba mi sie silnik grzeje, jak jade dluzszy czas, a takto to temp jest podwyzszona...jak jechalem nad morze i tak ciolem 150-160, to nawet kreska od temp wchodzila na czerwone, wiec pozniej musialem troche odczekac i jechac tak 90-100,moze ktos mi wyjasni co moze byc nie tak..czy brak tego jednego wentylatora moze na to wpywac
i czy jest znaczenie ewentualnie przy kupnie, lewy prawy
i czy da sie to jakos polaczyc
czy trzeba odrazu dwa kupic 
- Od: 1 lip 2007, 16:17
- Auto: Mazda Mx-3 1.6 16v
ale, ja mam tak...jak bym mial polowke tego jednego wentylatora, bo na allegro znalazlem chlodnice, i jest do mx-3 1.6 16v, i ma takie dwa wentylatory
Zreszta jak mozecie to zobaczcie:
http://allegro.pl/item239980086_chlodni ... 3_1_6.html
Zreszta jak mozecie to zobaczcie:

- Od: 1 lip 2007, 16:17
- Auto: Mazda Mx-3 1.6 16v
1. Albo ktoś sobie dołożył ten drugi.
2. Jest to chłodnice od wersji klimą i ten drugi wentylator się kręci jak klima chodzi.
2. Jest to chłodnice od wersji klimą i ten drugi wentylator się kręci jak klima chodzi.

Czy w ogóle Ci się wentylator włancza?!?
Dwa wentylatory są tylko jak masz klimę. Drugi załącza się dopiero po jej załączeniu.
Tak jak pisali wszyscy wcześniej, zainteresuj się lepiej płynem i termostatem. Mazdy nie lubią przegrzewania, wiem coś o tym
Pojeździsz tak jeszcze trochę i zajeździsz silnik.
Tak jak pisali wszyscy wcześniej, zainteresuj się lepiej płynem i termostatem. Mazdy nie lubią przegrzewania, wiem coś o tym
Strona 1 z 1