montaż halogenów
Strona 1 z 1
witam ! mam zamontowane halogeny przednie +włącznik a jednak halogeny nie swieca czytajac forum znalazłem posty ze potrzeba jeszcze przekaznik i tu mam pytanie gdzie on sie znajduje w comprexe 95 r w skrzynce bezpiecznikowej pod maska mam wszystkie przekazniki,oraz bezpiecznik jest czy ma ktos zamontowane w comprexe halogeny i mógłby mi ewentualnie napisac jak je uruchomic. a w którym miejscu znajduje sie przekaznik w comprexe??
Ostatnio edytowano 2 wrz 2007, 13:43 przez milo27, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 gru 2006, 22:08
- Auto: COMPREX 95
Przerzucam temat do "zwykłego" 626 – tam znajdzie szybciej odzew.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
milo27a zarowki wlozyles??
najlepiej sprawdz co jest z napieciem w samych halogenach.A moze w zlym miejscu wlozyles wlacznik.Moze byc tez problem z masa na halusiach.Ja mialem podobnie.Sprawdz to.moze tez byc padniety wlacznik lub przekaznik.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
najlepiej sprawdz co jest z napieciem w samych halogenach.A moze w zlym miejscu wlozyles wlacznik.Moze byc tez problem z masa na halusiach.Ja mialem podobnie.Sprawdz to.moze tez byc padniety wlacznik lub przekaznik.
-
waldii
Mogą być zaśniedziałe wtyczki które masz pod zderzakiem. Nie zaszkodzi przeczyścić.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

qlesh napisał(a):Mogą być zaśniedziałe wtyczki które masz pod zderzakiem. Nie zaszkodzi przeczyścić.
tez moze byc
-
waldii
milo27 napisał(a):czytajac forum znalazłem posty ze potrzeba jeszcze przekaznik
i swoje pytanie powinieneś zadać w jednym z tych tematów (to podstawowa zasada na tym forum)
mam takie pytanie, ponieważ planuje swojego sedana GE upiększyć przez włożenie halogenów to chciałbym także żeby świeciły. Czy 626 GE są fabrycznie przygotowane pod te lampy tzn czy kupno samych halogenów rozwiązuje sprawe, czy też trzeba jeszcze porzeźbić w instalacji żeby się świeciły. Druga sprawa, czy one mają jakieś elementy lakierowane w kolor nadwozia czy to jest sama lampa.
Ostatnie pytanie czy do wszystkich GE są takie same czy jest jakaś różnica, sedan/liftback, przed/po lifcie.
Ostatnie pytanie czy do wszystkich GE są takie same czy jest jakaś różnica, sedan/liftback, przed/po lifcie.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Potrzebujesz 2 halogeny, 2 mocowania, 2 ramki aluminiowe, przekaźnik i włącznik. Kable masz za zderzakiem, zwinięte. Podpinasz, włączasz i jedziesz 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Srednio ok. 150zl/szt. za same halogeny+ramki.
Komplet może być cieżko trafić, tzn mówie o kupnie tego co wymieniłem w jednym miejscu. Myślę ze w 450 zł się zmieścisz jeżeli będziesz zbierał przekaźnik, włącznik i halogeny po różnych sprzedających.
Na allegro średnio cenią za sztukę halogenu (z ramką i mocowaniem) 150-200 zł.
Na allegro średnio cenią za sztukę halogenu (z ramką i mocowaniem) 150-200 zł.

No proszę, i już masz znalezione. Przekaźnik i włącznik znajdziesz w 626 GE na części również na allegro. No chyba, że gość ma rzeczywiście komplet, ale śmiem wątpić.

Jagby ktos jeszcze szukal halogenow z ramkami to sa akurat dwa komplety:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3440759 – cala MX-6 na czesci
http://allegro.pl/item250115285_mazda_6 ... rowki.html

Bardzo pilnie poszukuje przekaźnika do halogenów 626 GE...halogeny właśnie zamontowałem, przycisk już do mnie jedzie a przekaźnika nie moge znaleźć. Może jakiś symbol to latwiej bedzie mi tego szukać...
Dzięki z góry!
EDIT:
Już znalazłem! Jakby ktoś szukał to symbol FS11A
Dzięki z góry!
EDIT:
Już znalazłem! Jakby ktoś szukał to symbol FS11A
- Od: 30 sty 2007, 20:17
- Auto: Mazda 626 GE 95r. 1.8 B+G
Strona 1 z 1