Niesprawny blok audio i ciemny wyswietlacz w konsoli
Strona 1 z 1
Witam!. Jestem posiadaczem Mazdy6 2,0 diesel z 2004roku. Został zakupiony w Paryżu z uszkodzonym silnikiem (zatarte panewki na wale korbowym). Silnik został naprawiony i na razie chodzi super. Jest jeszcze jedna usterka a mianowicie zestaw audio (radio i CD) oraz wyświetlacz jest martwy. Po przyjeżdzie do Polski (na lawecie) został podłączony akumulator i bez problemu udało się uruchomić radio ale tylko raz. Teraz podczas jazdy sporadycznie włącza się samo na kilkanaście minut i gaśnie. Od czterech dni nie włączyło się ani raz. Byłem u elektryka samochodowego który po podpięciu komputera stwierdził że komputer pokładowy jest sprawny. Zdemontowałem konsolę środkową , sprawdziłem zasilanie bloku audio(jest OK), sprawdziłem połączenie z wyświetlaczem (jest OK), sprawdziłem połączenie z przyciskami na kierownicy(jest OK).Rozebrałem blok audio i sprawdziłem czy na chassis radia tam gdzie przychodzi główne zasilanie nie występują zimne luty (przelutowałem podejrzane miejsca) i na koniec pozostała mi magistrala CAN. Dwa przewody CAN+ i CAN-. Proszę o poradę jak ją można sprawdzić czy czasami ona nie blokuje audio+wyświetlacz.? A może ktoś miał już taki przypadek.?Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i czekam na wasze sugestie.
-
Gość
–> car audio
radio ma połaczenie z wyswietlaczem poprzez kabel z konsoli do wlasnie wyswietlacza jesli radio niema zasilania nie ma go wyswietlacz
-
miro987
Strona 1 z 1