Wymiana przewodów zapłonowych
Witam,
szukam przewodów zapłonowych do Mazdy Premacy. Niestety obdzwoniłem już Fotę, Intercars i parę innych sklepów, ale nigdzie tego nie mają. Orientujecie sie może gdzie takie coś mogę znaleźć? Ewentualnie może te przewody są identyczne jak np. w Maździe 626?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
szukam przewodów zapłonowych do Mazdy Premacy. Niestety obdzwoniłem już Fotę, Intercars i parę innych sklepów, ale nigdzie tego nie mają. Orientujecie sie może gdzie takie coś mogę znaleźć? Ewentualnie może te przewody są identyczne jak np. w Maździe 626?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
- Od: 18 kwi 2007, 22:24
- Auto: Mazda Premacy 1.8i 99'
Yard napisał(a):już mam. Kto produkuje? Odpowiedzi prosimy nie przysyłać. oczko
http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319& ... &m=Premacy
NGK może i produkuje te przewody ale nie ma sposobności ich dostania...

badolog napisał(a):powiem tak firma CAROL pro SPARK robi kabelki ok 150 zł a mozna je kupic w .......
Zamienników brak
Gdzie można kupić kable do Premacy?? Już przeszukałem kilka ciekawych sklepów (m.in. Fota, Inter Cars, ALLEGRO,Lokalne sklepy z częściami samochodowymi ... itp)
Jak jest faktycznie z tymi przewodami WN?? Będą pasować z 323F?? W sumie jak widziałem to są tam na silniku zamontowane jakieś 2 cewki zapłonowe razem z fajką która wchodzi na świecę + dwa kabelki (jeden dłuższy a jeden króciutki) Cewki zapłonowe można dostać ale kabli niestety nie ....
K.P.
- Od: 1 maja 2006, 22:58
- Auto: MAZDA 323F 1.6 16V BG 1991r. --> Premacy zielony metalik 1.8 114KM CP 2000r.+ LPG w kole --->> Jest Impreza WRX 2.0T GD 2002 sedan z lotą ;)
Tam akurat nie pytałem, bo nie mogłem się dodzwonić. Przed chwilką dostałem odpowiedź od jednego z allegrowiczów:
"Witam
kable występują osobno , jeden kosztuje 113zł a drugi 148zł – obydwa są dostępne od ręki"
Czy to musi być aż tak drogie??
"Witam
kable występują osobno , jeden kosztuje 113zł a drugi 148zł – obydwa są dostępne od ręki"
Czy to musi być aż tak drogie??
K.P.
- Od: 1 maja 2006, 22:58
- Auto: MAZDA 323F 1.6 16V BG 1991r. --> Premacy zielony metalik 1.8 114KM CP 2000r.+ LPG w kole --->> Jest Impreza WRX 2.0T GD 2002 sedan z lotą ;)
Niedawno kupiłem 2 szt. fajki z kablami firmy NGK za 140 zł do Premacy z 2000 r. silnik 1840 cm3 84 kW. Wymieniam i tu "surprise" – fajki są o ok. 2-3 cm za długie, wystają ponad pokrywę zaworów i gumowa uszczelka nie leży na pokrywie (nie zamyka otworu na fajkę). Narazie jeżdże z tymi przydłygimi fajkami ale szukam właściwych tzn. krótszych, tak aby otwór w pokrywie zaworów był szczelnie zamknięty gumową uszczelką. Czy może mi ktoś poradzić gdzie mogę pytać/kupić właściwe fajki?
- Od: 2 cze 2008, 13:21
- Auto: Premacy 2000r 1,8 benzyna
Ja mam chyba jeszcze ciekawiej. W Intercars w ogóle nie znają silnika 2.0 i np. swiece mi sprzedali od 1.8, a różnica jest nacząca – 1.8 ma znacznie mniej wysuniętą elektroę środkową niż 2.0.
Efektem jest choćby to, że na zimno auto zapala dopiero po kilku obrotach wału
No i spalanie wg komputera min. 0,5dm3 wyższe
PS. W Intercars mogą mi sprowadzić kable ...do 1.8 oczywiście, za 120zł – i bez możliwości zwrotu

Efektem jest choćby to, że na zimno auto zapala dopiero po kilku obrotach wału
No i spalanie wg komputera min. 0,5dm3 wyższe
PS. W Intercars mogą mi sprowadzić kable ...do 1.8 oczywiście, za 120zł – i bez możliwości zwrotu

-
frankie
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj.
Chcialem tylko powiedzieć, że problem kabli, to problem ich producentów, ktorzy chyba nie sa swiadomi, i z gory zakladaja ze roznica w silnikach 1840cm3 polega tylko na roznicy mocy, a nie tylko !
Ja kupilem kable Japan Lines (dystrybutor Saga) do mojej 1840cm3, 74kW (100KM) i niestety one nie pasują, gdyż w silnikach słabszych oryginalne fajki kabli mają po 10cm a te z Japan Lines miały po 8cm.
Natomiast kable NGK mają 10cm i z tego co czytałem w innych postach kolegom z mocą 84kW (114KM) one wystają ponad blok o 2cm, co nie jest dobre.
Są jeszcze kable Nippartsa(220zl), ale są w cenie zbliżonej do oryginalnych, więc lepiej już kupić oryginal za 280zl w ASO.
Acha, jakby ktoś chciał te krótsze, to mam na zbyciu z gwarancją.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow.
Chcialem tylko powiedzieć, że problem kabli, to problem ich producentów, ktorzy chyba nie sa swiadomi, i z gory zakladaja ze roznica w silnikach 1840cm3 polega tylko na roznicy mocy, a nie tylko !
Ja kupilem kable Japan Lines (dystrybutor Saga) do mojej 1840cm3, 74kW (100KM) i niestety one nie pasują, gdyż w silnikach słabszych oryginalne fajki kabli mają po 10cm a te z Japan Lines miały po 8cm.
Natomiast kable NGK mają 10cm i z tego co czytałem w innych postach kolegom z mocą 84kW (114KM) one wystają ponad blok o 2cm, co nie jest dobre.
Są jeszcze kable Nippartsa(220zl), ale są w cenie zbliżonej do oryginalnych, więc lepiej już kupić oryginal za 280zl w ASO.
Acha, jakby ktoś chciał te krótsze, to mam na zbyciu z gwarancją.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow.
-
wucash*wro
Toma napisał(a):właśnie zamówiłem taki zestaw NGK za 90 zeta – tanio, aż trochę za tanio
Teraz wiesz czemu taka cena. Ja wolę zapłacić trochę więcej i nie mieć problemów. W innym przypadku muszę towaru dotknąć przed zakupem żeby nie wpakować się na minę.
ale nie kupiłem tych przewodów z powodów oszczędnościowych tylko dlatego, że większość użytkowników poleca NGK jako najlepsze kable (w niektórych mazdach szły na pierwszy montaż)
cena była niska, ale już w innym sklepie za te same niepasujące kable chcieli 170 zł.
nie ma problemu – kable oddam, ale widze, że sobie nie pojeżdżę na NGK
a jaka firma robi "oryginały"?
cena była niska, ale już w innym sklepie za te same niepasujące kable chcieli 170 zł.
nie ma problemu – kable oddam, ale widze, że sobie nie pojeżdżę na NGK
a jaka firma robi "oryginały"?
- Od: 9 sie 2010, 19:49
Ja mam u siebie problem ze zbyt krótkimi fajkami. Mam 323F 1.8 z 97r i według powszechnego katalogu NGK, zamówiłem u siebie w mieście przewody RC-ZE37. Dałem za ten interes 236zł ale na próżno. Facet ze sklepu, też był zdziwiony, że fajki są zbyt krótkie. Zamówił drugie przewody, na zasadzie porównywania długości fajek
Jeśli hurtownia nie będzie chciała wziąć spowrotem tych RC-ZE37 to mogę odsprzedać no i urwę nieco z ceny 

- Od: 6 paź 2009, 00:40
- Auto: 323f BA 1.8 115KM 97r