Wspomaganie kierownicy czasami przestaje działać, szarpie kierownicą
Strona 1 z 1
jak odpalam rano samochód to wspomaganie działa a puzniej jest gorzej.po przejechaniu 50km wspomaganie tak jak by w ogóle nie działało,albo działało połowicznie ,i na zakrętach tak dziwnie mi szarpie kierownicą?!Płyn i pasek są ok!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Redoo napisał(a):50km wspomaganie tak jak by w ogóle nie działało,albo działało połowicznie
a patrzales czy wtedy plyn jest ok ?
Redoo napisał(a):na zakrętach tak dziwnie mi szarpie kierownicą
to jest dziwne , i jakos mi nie wyglada na wspomaganie.
do jakiegos szpeca i to szybko, z ukladem kierowniczym nie ma zartow.
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne
raczej pompa moim zdaniem . sprawdź jeszce czy nie masz odłaczonego takiego przewodu który sterruje przekładnia w zaleznosci od predkosci auta. moze od sie odczepił czy cos .
MoC JeSt BoGiEm, PrĘdKoŚć NałoGieM NiTro zabawą TuRbO PodsTawĄ:):)
- Od: 24 sie 2007, 13:10
- Auto: Mazda 626 GD 1991r 2.0i 8V OHC
płyn mam ok!miałem zamiar go wymienic ale to chyba nie ma sęsu
a co do szarpania na zakrecie to ciezko to okreslic ale kierownica delikatnie mi odbija w drugą strone,tak jak pisałem wszesniej jak rano zapale sam...To wspomaganie działa a potem już nie?!Może to dlatego ze płyn sie robi rzadszy?
raczej wygląda to na pompę o ile naciąg paska jest właściwy?,
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Jeśli zrywa kierownicą na zakrętach to pewnie listwa do wymiany. Jej zasada działania jest podobna do siłownika. Jesli uszczelniacze padły to siłownik nie trzyma. Jadąc na zakrętach gdy koła są skręcone, dążą one wtedy do tego aby powrócić spowrotem na ustawienie proste. Jeśli uszczelniacze na listwie nie trzymają to pod wpływem nacisku, listwa się cofnie a wtedy może zrywać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Od: 11 wrz 2005, 01:09
- Auto: 626 GE 2.0 CRONOS M/T 1994 LPG
Wydaje mi sie że to pompa a to z jednego powodu, jest zimno działa poprawnie, na skutek nadmiernego tarcia spowodowanego zużyciem pompa zaczyna sier grzać przycinać i przegrzewać płyn wspomaganie zaczyna nawakać.
Ps. Nie popiskuje ci pasek przy ruszaniu kierowniącą na postoju po przejechaniu tych 50km??
Ps. Nie popiskuje ci pasek przy ruszaniu kierowniącą na postoju po przejechaniu tych 50km??
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
sołtys napisał(a):Ps. Nie popiskuje ci pasek przy ruszaniu kierowniącą na postoju po przejechaniu tych 50km??
Własnie że nie
Bodek napisał(a):Jeśli uszczelniacze na listwie nie trzymają to pod wpływem nacisku, listwa się cofnie a wtedy może zrywać.
OJ!toś mnie nie pocieszył
a jak jest wilgotno to wspomaganie dział w połowie Tzn.nie tak jak ma działac ale cos tam pracuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bodek nic nie wiem i nawet nie wiem od czego zaczac narazie jezdze firmówka nowa wiec wszystko działa!a co do madzi to nie wiem co wymienic
a nie chce próbowac metoda prób i błędów 
Strona 1 z 1