wymiana tłumika (na jaki?)
Strona 1 z 1
Witam! Chcialem zapytac czy mozna normalnie wstawic zamiast orginalnego tlumika srodkowego od mazdy (takiego jaki mam aktualnie, chociaz jest dziurawy i spawany w 5 miejscach
)jakis tlumik od byle czego o podobnych rozmiarach i czy nie bedzie w zwiazku z tym jakiegod spadku mocy albo jakiegos zamulenia czy cus
??

Japonska Mazda to 9 cud świata:)
- Od: 21 lis 2006, 22:42
- Auto: Mazda 323 '90 1.6i SOHC
Przeca za 100zł kupisz jakiś badziew płuciennik czy cuś, więc po co kombinować. Chyba że wiążesz dłuższą przyszłość z autem, to zainwestuj w coś porządniejszego jak Bosal tylko trzeba uważać, bo robi wersje ekonomiczne z lipnej blachy i te ponoć lepsze.
Witaj!
Tak się składa, że przerabiałem układ wydechowy w swojej Madzi i mam na zbyciu środkowy tłumik z Bosala. Prawie nówka, chyba aluminiowy
Jeśli byłbyś zainteresowany zdjęciami to pisz.
Pozdrawiam, Darek
Tak się składa, że przerabiałem układ wydechowy w swojej Madzi i mam na zbyciu środkowy tłumik z Bosala. Prawie nówka, chyba aluminiowy
Pozdrawiam, Darek
- Od: 6 sty 2007, 17:36
- Auto: Rover 200 1.4i
Dj.Dario napisał(a):Witaj!
Tak się składa, że przerabiałem układ wydechowy w swojej Madzi i mam na zbyciu środkowy tłumik z Bosala. Prawie nówka, chyba aluminiowyJeśli byłbyś zainteresowany zdjęciami to pisz.
Pozdrawiam, Darek
Najprędzej tłumik jest z blachy pokrytej aluminium (tzw. tłumik aluminizowany)
- Od: 5 maja 2006, 17:00
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD 2002
Witam
Otóż w mojej Madzi również układ wydechowy jest totalnie podziurawiony i mnóstwo razy spawany
strasznie pierdzi. Przymierzam sie do wymiany.
Chciałbym kupić coś takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226547564
Sądzicie, że może być? Opłaca sie? Nie wyglada za 'lipnie'? Czy takie są normalne ceny? Lepiej poszukać innego? Chciałbym poznać wasze opinie na co najlepiej wymieć dziurawy układ wydechowy?
:D:D:D
z góry dzięki za wszelka pomoc.
Pozdro
Otóż w mojej Madzi również układ wydechowy jest totalnie podziurawiony i mnóstwo razy spawany
Chciałbym kupić coś takiego:

Sądzicie, że może być? Opłaca sie? Nie wyglada za 'lipnie'? Czy takie są normalne ceny? Lepiej poszukać innego? Chciałbym poznać wasze opinie na co najlepiej wymieć dziurawy układ wydechowy?
z góry dzięki za wszelka pomoc.
Pozdro
Najlepiej pojechac do jakiegoś sklepu z tłumikami i popytac o Ceny i porównac czy opłaca sie z allegro placic za tłumik i przesyłke jak mozesz miec za te same pieniadze tłumik na miejscu i jak dobra firma to i montaz bedziesz miał gratis...

Biała Mazda...Czysta przyjemność.. 
- Od: 7 maja 2007, 19:39
- Auto: 323F(BG)1990 1.8i 16V 4/OHC
Hmm a moze pozbieraj wiecej $$$ i kup Strumienice i jakis fajny tłumik ostatni...
i jakiś tam % mocy wzrosnie i napewno silnik bedzie miał lzej spaliny wypluć
... ja juz odkładam.. 
StRuSs napisał(a):Hmm a moze pozbieraj wiecej $$$ i kup Strumienice i jakis fajny tłumik ostatni...
Najlepiej wstaw tą strumienicę zamiast kata i zacznij zbierać kasę na nową uszczelkę pod głowicą

- Od: 3 mar 2007, 12:21
- Auto: Toyota Corolla E12
Najlepiej wstaw tą strumienicę zamiast kata i zacznij zbierać kasę na nową uszczelkę pod głowicą Kilku znajomych wymieniło kata właśnie na strumienicę i dziwnym trafem uszczelki szlag im trafił Ja planuję pozbyć się środkowego bo po co tyle blachy wozić
Hmm uszczelka padła poraz pierwszy słysze coś takiego moj ojciec wtawił Sobie strumienice i zadnej uszczelki mu nie rozwaliło... ja rowniez zamiast kata wstawiłem kawałek rurki przelotowej a planuje wstawic strumienice i wywalic środkowy tłumik.... a wiec kumple mieli słabe uszczelki ablo katowali auto
StRuSs napisał(a):Hmm a moze pozbieraj wiecej $$$
Na razie ze spraw priorytetowych to muszę zrobić (wymienić) sprzęgło, wiec wszelkie modyfikacje odpadają... (bo zwyczajnie siana brak)
A zrobię tak jak kolega StRuSs radził, wiec pojeżdżę po sklepach z tłumikami i sie popytam.
Vein napisał(a):Ja planuję pozbyć się środkowego bo po co tyle blachy wozić
Na pewno to jakkolwiek negatywnie nie wpłynie na prace silnika?
Dzieki za pomoc
pozdro
Strona 1 z 1