będzie trochę gorzej bo FWDBratCukierka napisał(a):hmmm biorąc pod uwagę to że bez podtlenku toczył się jak maluch to teraz będzie jechać jak duży fiat
Mazda MX-3 EC 1.6 B6 + Nitro, 94r.
Montaż niebawem a filmik po nim

- Od: 1 lis 2005, 13:02
- Auto: Xedos 6 KF '94 / B 1600 '83 / Vivaro 1,9DI '03 / Fazer1 '11 /
FKamil napisał(a):Jeśli można wiedzieć to na ile strzałów/przejazdów starcza taka butla.. ?
0.25 kg to 10 sekundowy 100 konny strzał, analogicznie 10 sekundowy strzał 50 PS to 0.125 kg podtlenku. Standardowa butla ma 10 funtów (4.5 kg) pojemności.
FKamil napisał(a):Chętnie obejrzę jakieś filmik jak przyśpiesz miazga z taką zabawką..![]()
![]()
...a proszę Ciebie bardzo
http://pl.youtube.com/watch?v=uMt03YQV_6Q
Ostatnio na zlocie Five złoił Calibrę V6 170 PS + 75 konny progresywny strzał, z tym, że Cali przechodzi (nie kończące się) trudności ze sprzęgłem
sam sie zastanawiam nad NX ale mam jakies obawy . Jak ma sie to z trwałością jednostki napędowej?
-
Pyton162
Pyton162 napisał(a):sam sie zastanawiam nad NX ale mam jakies obawy . Jak ma sie to z trwałością jednostki napędowej?
Tak samo, jak każda inna modyfikacja mechaniczna silnika, który został wyprodukowany z myślą i przeznaczeniem pod daną moc
Cieszy mnie fakt, iz wyjedzie z naszego skromnego NX'owskiego garazu kolejny zapylacz o tak nietuzinkowym wygladzie
Region rosnie w siłe
Co do zużycia podtlenku to na tuneball na 6 wyscigow poszlo 0,7 kg gazu, tak wiec strzal +50 mozna nazwac ekonomicznym.
Jednostka trzymajaca seryjne parametry ( nie tylko te zwiazane z mocą), majaca wszystkei plyny w normie bez problemu przyjmuje 16 sekundowy strzal.
Najwiekszym wrogiem silnika na strzale jest zubożenie mieszanki – lepiej jest byc pewnym swojej pompy i dobrania dysz, oraz zło nr.2 czyli cofniecie płomienia do dolotu – jest tu szereg reguł, które niwelują to zjawisko.
Stosując sie do "regulaminu gazownika" użytkowanie podtlenku jest bezstresowe tak dla silnika jak i użytkownika
polecam 
Co do zużycia podtlenku to na tuneball na 6 wyscigow poszlo 0,7 kg gazu, tak wiec strzal +50 mozna nazwac ekonomicznym.
Jednostka trzymajaca seryjne parametry ( nie tylko te zwiazane z mocą), majaca wszystkei plyny w normie bez problemu przyjmuje 16 sekundowy strzal.
Najwiekszym wrogiem silnika na strzale jest zubożenie mieszanki – lepiej jest byc pewnym swojej pompy i dobrania dysz, oraz zło nr.2 czyli cofniecie płomienia do dolotu – jest tu szereg reguł, które niwelują to zjawisko.
Stosując sie do "regulaminu gazownika" użytkowanie podtlenku jest bezstresowe tak dla silnika jak i użytkownika
Less roof, more fun

jacobs napisał(a):FKamil napisał(a):szkoda,że nie ma dokładnie licznika nagranego.. ale widać,że chce jechać.. hehe
Proszę http://www.witam.net/tuneball/mx5_vs_32 ... lfinal.MPG
Dzięki.. No,no całkiem nieźle ten mx-5 jeździ..,wygląda też bardzo ładnie

Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 16:59 przez check, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 24 cze 2006, 14:29
zdradź moze te reguly , bo nie powiem zaczynam coraz bardziej o tym myslec. Co do stanu tech mojego silnika to trzyma grubo ponad serje z moca i stan tech tez bardzo dobry
-
Pyton162
mX-MEN napisał(a):Jak ktoś mi powie co to za marka i model felgi to stawiam browara
ja bym obstawiał OZ Racing ...
PS. co ta mucha robi na feldze ? a sio !
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Misiek-Bełchatów napisał(a):PS. co ta mucha robi na feldze ? a sio !
Chyba sra na moją nową felgę

Na felgach jest wytłoczony napis made in italy , rozmiar, jakiś kod i śmieszny znaczek jakbuy z literą "m"
Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 19:02 przez mX-MEN, łącznie edytowano 1 raz
seba323f napisał(a):Morze do efki?? a ty masz jeszcze efke?? Pochwal sie na forum
Mam 323f 91r. z dobrze znanym mi i lubianym B6
seba323f napisał(a):Znalazłem jeszcze cos takiego jak felgi BWA.... morze to sa te
Jaaasne , przeczytałeś na feldze
Ostatnio edytowano 16 sie 2007, 19:17 przez mX-MEN, łącznie edytowano 1 raz
Znalazłem stronke http://www.bwawheels.it morze cos pomoge
Edit : Nie przeczytałem naprawde na feldze
Skojarzyłem wzór 
Edit : Nie przeczytałem naprawde na feldze