Mnie ciekawi jak będzie wyglądała sytuacja z wersją MPS nowej szósteczki. Topowym silnikiem "standardowym" ma być nowa jednostka 3.5 V6 osiągająca ~250 koni mechanicznych, z czego wniosek, że wychodząca jakiś rok później wersja MPS/Mazdaspeed dostanie dużo potężniejszą jednostkę niż to "skromne" 256KM teraz
Nowa Mazda 6 – debiut w 2008 r!
Widziałem już na mieście kilka nowych Mondeo, strasznie fajne są i maja mnóstwo gadżetów do tej pory spotykanych tylko na wyższej półce (aktywny tempomat i inne haj-tek systemy pokładowe). I to wszystko na serio niedrogo... jeżeli nowa 6 też się rozwinie, a nie tylko zapakują stary samochód w nową budę, to będzie świetnie.
Mnie ciekawi jak będzie wyglądała sytuacja z wersją MPS nowej szósteczki. Topowym silnikiem "standardowym" ma być nowa jednostka 3.5 V6 osiągająca ~250 koni mechanicznych, z czego wniosek, że wychodząca jakiś rok później wersja MPS/Mazdaspeed dostanie dużo potężniejszą jednostkę niż to "skromne" 256KM teraz
Ja mam nadzieję, że spróbują wywalczyć sobie miejsce obok Evo X i nowej Imprezy STI 
- Od: 12 mar 2006, 22:02
- Auto: 6 MPS '07
Informacje o nowewj 6 z Mazda Press

All-new Mazda6 to Debut at the 2007 Frankfurt Motor Show
Hiroshima, 07th August 2007. Mazda Motor Corporation will showcase the world premiere of the all-new Mazda6 (known as the all-new Mazda Atenza in Japan) at the 62nd annual Frankfurt Motor Show to be held from Tuesday, September 11 through Sunday, September 23, 2007.
The Frankfurt Motor Show press days are September 11 and 12, and the public days are September 15-23. Mazda will hold its press conference on Tuesday, September 11, at 13:45 (local time).
The all-new Mazda6 arrives as a full redesign of Mazda’s first model to embody the Zoom-Zoom product philosophy, offering a thrilling drive to all those who still remember the love of motion first experienced as a child. Following the all-new Mazda2, the new Mazda6 is the second Mazda new generation product to evolve to the next stage, further deepening the emotional connection between man and machine – Mazda calls it “Kizuna”.
Inheriting Mazda’s tradition of responsive handling and performance that has become recognized around the world and evolving the original model’s distinctive design and exceptional functionality, the all-new Mazda6 takes a step forward in quality and offers strengthened environmental and safety performance. The result is an exciting and delightful experience that only the all-new Mazda6 can deliver.

If you’re in control, you’re not going fast enough.

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Zajefajny wygląd
hmm..... ale te lampy z przodu troche przypominaja mi te z Vectry C po lifcie.... ładne są
ktoś wie jakie diesle beda pod maska siedzialy? moze doczekamy sie wreszcie jakiegos wiekszego klekota 
http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... 956632,415 wszyscy już podają to 
- Od: 28 paź 2006, 18:49
- Auto: MPV 2,0 benzyna 2000r., volvo v50
Ja mam nadzieję że to będzie utrzymane w stylu wizji na poprzednich stronach,czyli linia jakby przejęta z RX-8 

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Hmmm... zależy jak się spojrzy to i widać Vectrę lub 307 (takie przetłoczenia nad reflektorami :/).
Wg mnie mogli zostawić reflektory w stylu aktualnej 6-tki, węższe i dłuższe, bo tych się raczej nie dało pomylić z innym autem.\
Ale tak dla przykładu jak japońce mogli w paru ostatnich wersjach tak zeszpecić Imprezę to i 6-tke im się uda
Trzeba być dobrej myśli, bo za parę lat będziemy tym jeździć
Wg mnie mogli zostawić reflektory w stylu aktualnej 6-tki, węższe i dłuższe, bo tych się raczej nie dało pomylić z innym autem.\
Ale tak dla przykładu jak japońce mogli w paru ostatnich wersjach tak zeszpecić Imprezę to i 6-tke im się uda

Trzeba być dobrej myśli, bo za parę lat będziemy tym jeździć
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Faja, nie stresuj się.
To że wy macie szóstkę i tobie się podoba nie znaczy że wszyscy mają identyczny gust.
A porównania każdy jakieś ma.
Dla mnie np. patrząc po te focie wydaje się że będzie mała
To że wy macie szóstkę i tobie się podoba nie znaczy że wszyscy mają identyczny gust.
A porównania każdy jakieś ma.
Dla mnie np. patrząc po te focie wydaje się że będzie mała
Grzyby napisał(a):la mnie np. patrząc po te focie wydaje się że będzie mała
dokładnie. Strasznie wąska sie wydaje akurat na tym zdjęciu...
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Atrapa żywcem zerźnięta z Hondy:P
[/quote]
ale niech pokażą w końcu finalnie całe auto bo fajnie się zapowiada:D

ale niech pokażą w końcu finalnie całe auto bo fajnie się zapowiada:D
Fajka tylko zeby Ci zylka nie strzelila
... napisalem Vectra bo takie mi sie pierwsze skojarzenie nasunelo...moze dlatego??
do niezbyt udanej solary tez nawet podobna...
napisalem rowniez ze ladan...bo ladna napewno ladniejsza niz vectra, solara czy 307 ale czy orginalna i rownie sexowna co poprzedni model to sie jeszcze okaze...
POZDR

do niezbyt udanej solary tez nawet podobna...

napisalem rowniez ze ladan...bo ladna napewno ladniejsza niz vectra, solara czy 307 ale czy orginalna i rownie sexowna co poprzedni model to sie jeszcze okaze...
POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
Faja napisał(a):Chyba wiek robi swoje
to nie wiek tylko zboczenie zawodowe

Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
Mi sie nie podoba, lampy centralnie z RX8, blotniki tez, morda ogolnie taka jakich wiele teraz na ulicach. Z pierwszego zdjecia kompletnie mi nie podchodzi. Wyglada na mniejszy samochod niz jest w rzeczywistosci. Terazniejsza 6 dzieki tym szerokim lampom i atrapce w drabinke wyglada tak ze ludzie spier@#$% z lewego w trybie naglym jak jade. A ta nowa.. KAŁ. Poki co z pierwszego zdjecia kompletnie mi nie pasi. Moze jak beda jakies inne foty to zmienie zdanie.
Poki co CX7 wyjasnia calkowicie temat designu. Jest wypasiona. MEGA wypasiona. Widzialem kilka dni temu na zywca ciemno wisniowa czy bordowa, [tiiit] samochod.
Poki co CX7 wyjasnia calkowicie temat designu. Jest wypasiona. MEGA wypasiona. Widzialem kilka dni temu na zywca ciemno wisniowa czy bordowa, [tiiit] samochod.
21 L/ 100km [tiiit] FUEL ECONOMY.
- Od: 5 mar 2007, 14:32
- Auto: Nissan Murano 3.5 V6