Brak światła wstecznego? (323F BA)
Strona 1 z 1
Przyczyn może być dużo. Począwszy od bezpiecznika, Później włącznik przy skrzyni. Nie koniecznie będzie uszkodzony, może tylko zaśniedziały styki i wystarczy oczyścić. Odepnij przewody od włącznika i sprawdź czy dochodzi tam napięcie, a jeśli tak to następnie czy włącznik podaję napięcie dalej. Może też być przerwany przewód.
- Od: 15 gru 2003, 20:52
- Auto: chwilowo brak
prawdopodobnie czujnik jest umieszczony od dolu skrzyni biegow tak aby byl latwy dostep do niego, jezeli wjedziesz na kanal bez problemu go rozpoznasz jest tylko on tam nic wiecej tam nie przychodzi 

MAZDA MILENIA 2,5 V6 is de best
- Od: 20 paź 2003, 15:28
- Auto: MILENIA 2.5 V6, JEEP , 323F BA
A jakież wielkie będzie Twoje zdziwienie jak zobaczysz od spodu 2 włączniki (podobne) w MT. 
Ja spojrzysz na skrzynię od dołu od przodu to te właściwe kabelki (2 od czujnika) biegną mniej więcej po środku skrzyni od dołu trochę z przodu (ten drugi czujnik jest z boku skrzyni – od strony silnika).
Te właściwe kabelki idą do góry i przechodzą w kostkę, która jest wpięta w wiązkę.
Czy tłumaczę jasno??
No u mnie jak nie było światła wstecznego to się okazało, że styki w kostce dokumentnie zaśniedziały, więc obstawiam, że u Ciebie jest to samo.
Kostkę wyciąć i zastąpić nową (ja zrobiłem na wsówki bo u mnie obie części kostki musiały kiedyś służyć jako zabawka do gryzienia dla psa) i całość zatowocić tak żeby się tam woda nie dostawała.
Ja się dobrałem do tego od dołu ale jak nie masz kanału to na upartego można i od góry się dostać, znaczy w starej efce pewnie od góry byś się nie dostał, ale w Twojej – kto wie
Powodzenia
Te właściwe kabelki idą do góry i przechodzą w kostkę, która jest wpięta w wiązkę.
Czy tłumaczę jasno??
No u mnie jak nie było światła wstecznego to się okazało, że styki w kostce dokumentnie zaśniedziały, więc obstawiam, że u Ciebie jest to samo.
Kostkę wyciąć i zastąpić nową (ja zrobiłem na wsówki bo u mnie obie części kostki musiały kiedyś służyć jako zabawka do gryzienia dla psa) i całość zatowocić tak żeby się tam woda nie dostawała.
Ja się dobrałem do tego od dołu ale jak nie masz kanału to na upartego można i od góry się dostać, znaczy w starej efce pewnie od góry byś się nie dostał, ale w Twojej – kto wie
Powodzenia
Strona 1 z 1