5"x7" = 127mm x 178mm. Kolega ART ma na mysli głośniki owalne, a je się oznacza w calach.
Zresztą normalne głośniki (okrągłe) mogą być podawane w calach i w mm. Np głośnik 6,5" ma 165mm
ART już OK, dziękuje – nie wiedziałem ze tam wchodzą owalne (spodziewałem się, że tylko okrągłe, stąd też to dziwne pytanie).
Niebawem ściągam tapicerkę – jeden krzyżak pod cypiskiem, drugi w połowie drogi do lusterka pod zaślepką, potem same zatrzaski (dobrze myśle? czy coś jeszcze trzeba wykręcić )
Jak masz nową dechę to chyba dobrze myślisz...W starszej desce było inaczej, bo boczki też były inne i do zdjęcia boczku potrzebne jest odkręcenie 4 śrub a reszta to zatrzaski.
Mam chyba ten sam model, nawet kolor... są cztery śruby z przodu – tyłu jeszcze nie rozkręciłem.
Jeden krzyżak pod lusterkiem, drugi w klamce, trzeci wewnątrz plastikowego "pudełka" , które się łapie przy zamykaniu trzwi, czwarty nad kieszenią – pod podłokietnikiem – reszta to zatrzaski.
Apropos – czy tobie też latają szyby jak otworzysz drzwi? Moze ktoś mi to naprawi, bo w mechanikę szyb się nie chce bawić.
A na podszybie o jakiej średnicy głośnik wchodzi???A tak odnośnie tylnych drzwi hmm zdjąłem maskownicę i tam jest jakis dziwny plastikowy dekielek z napisem up:) czy w to coś sie montuje glośnik czy ten element to rodzaj jakies zaślepki który się wymontowuje podczas montażu głośników?? czy tam już jest podciagnięte okablowanie od tylnych drzwi do radia????