Mazda Millenia S 2,3 V6 z roku 2001, oczywiście bity z USA, bo jakby inaczej?
Mam taki problem, ok tygodnia po zakupie juz zrobionego auta zauważyłem
że kontrolka poduszki mruga podczas jazdy, z braku czasu i nieczęstego używania
samochodu odkładałem wizytę w ASO, ze względu na niewielką odległość Księżyno,
ale trafiłem na to forum i spotkałem się z nieprzychylnymi opiniami.
Może ktoś wie co jest przyczyną migania tej kontrolki, wg. zapewnień osoby
sprzedającej poduszki są założone, podobno sam nią jeździł około roku i to by się
zgadzało z dokumentów (no chyba że można zarejestrować rozbite auto, a przebieg w
sposób magiczny sam wzrósł o 10 tys mil).
Widziałem także fotki tego konkretnego egzemplarza w stanie sprzed sprowadzenia:
prawy tylny bok nawet mocno bity,
lewy przód delikatnie,
wnętrze całe,nie licząc braku radia i zdewastowanej tapicerki,
poduszki nie wyglądały na wystrzelone
Mam jeszcze dwa pytania dot elektroniki, tzn:
-przeczytałem na tym forum, że jest możliwość przestawienia
sterowania klimatyzacją z F na C, ale niestety nikt nie podzielił się
wiedzą jak to zrobić, więc serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie
-w podręczniku użytkownika przeczytałem, że niektóre egzemplarze były wyposżone
w pilota, który trzeba przyznać jest o wiele wygodniejszy niż zamykanie i otwieranie
kluczykiem, podobno w egzemplarzach tych był montowany wyłącznik otwierania
bagażnika pilotem, w schowku z przodu i się okazało, że w moim samochodzie ten
wyłącznik jest, więc czy możliwe byłoby dobranie pilota do tego auta?
Chciałbym też zapytać o rzecz związaną dość silnie z car audio, ale napisze tutaj, żeby
nie robić zamieszania z postami, chodzi o to że zamontowany sub w tylnej półce bardzo
łatwo wpada w drgania, które przenoszą się na półkę, nie jest to zbyt miły efekt dla ucha,
a szkoda, bo całkiem fajny basik potrafi się wydobywać z tego głośnika, czy wiecie może
jak zniwelować te drgania?
Przyznam, że trochę się rozpisałem, niestety nie miałem jeszcze kontaktu z żadnym specem
od mazdy, a jak widać wątpliwości i pytań się kilka nazbierało. Z góry dziękuję wszystkim,
którzy się wypowiedzą, na pewno pomoże to nie tylko mi, ale i innym użytkownikom jakże pięknych i wdzięcznych samochodów marki mazda.

ale wracając do tematu: są dwa nieznane pudełeczka, jak narazie bez widocznych oznaczeń, jedno wcześniej wspomniane czarne, do którego z kilku stron są wpięte kostki z 3 lub 4 kablami, do tego pudełko jest wentylowane, ma podłużne otwory, żeby powietrze mogło przez nie przepływać, od widocznej strony brak oznaczeń oraz drugie pudełko zamontowane za tylnym siedzeniem, przezroczyste, podłączona jedna kostka, ale za to 15 moze 20 kabli, również od widocznej strony żadnych oznaczeń, widać tylko spód płytki drukowanej, może będę miał jutro więcej czasu, to odkręce to i obejze z każdej strony.