wymiana oleju i filtra w ASB – jak to zrobic krok po kroku?

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez wayne » 4 sie 2007, 23:52

Witam wszystkich,
w przyszłym tygodniu bede wymieniac olej i filtr, zlecilem to oczywiscie mechanikom, ktorzy niby to robili, ale bardzo prosze o dokladne info co sie pokolei robi zebym im to przedstawił, bo wole teraz im to przedstawic nic potem ma nie byc R, lub D... :(

Jezeli macie jakies instrukcje, porady itp to prosze pisac.. Mazda ma 200tys i to bedzie jej pierwsza wymiana, na razie skrzynia chodzi dobrze ale chce tym autem pojeździc dłuzej... w tym celu kupielm juz filtr (oryginalny, bo i tak zamienników chyba nie ma) i olej maja w tym serwisie. Czy kupic cos jeszcze, jakies uszczelki? lub cos... chce być do tego dobrze przygotowany...

Prosze Was o pomoc, jak to nie ten dział to przeniescie , przepraszam... Pzdr
Ostatnio edytowano 5 sie 2007, 22:05 przez wayne, łącznie edytowano 2 razy
Początkujący

Od: 31 lip 2007, 23:23
Auto: 626 GE 97 2.0 +Stag300

Postprzez qbass » 5 sie 2007, 10:25

Przeczytaj regulamin tego działu i zatytułuj wątek zgodnie z regulaminem.
Spróbuj też użyć szukajki, podejżewam, że taki temat już był poruszany na Forum: http://forum.mazdaspeed.pl/search.php
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 10:39
Auto: MX-6 GE KL

Postprzez wayne » 5 sie 2007, 17:15

Czytalem regulamin, wedlug mnie moj poprzedni tytuł był prawidołowy, widze ze to forum jest i juz, kazdy tylko zwraca uwage na tytul i szukanie.

Nie jest to moje pierwsze forum, znam zasady for, szukalem a potem sie dopiero zapytalem, trudno widocznie nie jest mi dane otrzymac od Forum MazdaSpeed informacji. Pozdrawiam i zycze wszystkim zeby jak ich zęby będą boleć to zeby im dentysta zapiął guzik od koszuli... :(
Początkujący

Postprzez wayne » 5 sie 2007, 22:06

...moze teraz... operacja bedzie w czwartek, do tego czasu chciałbym zebyście mi pomogli... :(
Początkujący