Tez mi sie tak wydaje, a poza tym u mnie odcieli sterownie centralnym z samochodu i mam sterowanie poprzez alarm. Czy to cos zmienia, czy mogli cos popierdzielic??
Ponowie pytaie, czy ktos wie co znajduje sie pod schowkiem??? Cos co jest zasilane elektrycznie???
Pobór prądu po zamknięciu auta
1, 2
Tasior napisał(a):Ponowie pytaie, czy ktos wie co znajduje sie pod schowkiem?
nie jestem pewien w ktorym dokladnie miejscu ale gdzies w nogach pasazera jest fabryczna centralka od centralnego zamka. moze jak zamki przepieli pod alarm to zle zaizolowali fabryczna instalacje i gdzies delikatnie zwiera
A po wypięciu w/w bezpiecznika, centralka (a więc i siłowniki) oraz alarm, czujniki ruchu działają?
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Tylko ze alarm jest inaczej podpiety, ale powiem szczerze ze tego nie testowalem. A teraz juz troche za ciemno na takie zabawy, zrobie to jutro i napisze czy jak wyjme ten DLOCK to mi blokuje drzwi czy nie.
A ciekawe swoja droga czy w innych autach plynie tam prad podobny do mojego?? Moze chodzi o pewna polaryzacje przekazników??? A moze po prostu skopali alarm i odlaczyli cos i teraz centralka nie wie czy podac zero czy plusa??
A ciekawe swoja droga czy w innych autach plynie tam prad podobny do mojego?? Moze chodzi o pewna polaryzacje przekazników??? A moze po prostu skopali alarm i odlaczyli cos i teraz centralka nie wie czy podac zero czy plusa??
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
Jak nic się nie zmieni w działaniu wszystkich układów auta, to wywal ten bezpiecznik i po kłopocie, bo wszystko wskazuje na centralny zamek.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
Tak, to niedopuszczalne, żeby na wyłączonym silniku był zwarty jakiś przekaźnik...
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Skoro wiesz, co nie działa po wypięciu bezpiecznika, to idź tym torem i sprawdzaj tym razem od końca, co tak podjada Ci energię. Od końca, czyli siłowniki, sterowanie czujnikami ruchu, itd.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Bok jest na zatrzaskach – które niestety są dość podatne na wyłamanie. Tu podważyć, tam odgiąć, i zejdzie
Edit:
Znajdziesz tu opis i kilka zdjęć centralki, może Ci się przyda.
Edit:
Znajdziesz tu opis i kilka zdjęć centralki, może Ci się przyda.
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
Pobór prądu może być związany z uszkodzeniem ( nie spaleniem ) jakiegoś elementu w układzie Centralnego zamka. Stawiał bym na którąś diodę która zamiast być zaporowa delikatnie puszcza prąd, Ale dowiesz się tego tylko i wyłącznie mierząc Amperomierzem poszczególne obwody w centralce.
- Od: 13 lip 2005, 23:29
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 24V
1, 2