MAZDA???
HEHE
OD dziecka byłem fanem porsche
I od chyba 14roku zycia marzylem o 944s2 – GENIALNE AUTO O NIETUZINKOWEJ STYLISTYCE I TECHNICE.
Jako ze kosztuje około 25-30 tys za dobry egz, nie było mnie stać na kupno jako 1wszy samochod.
Ale cóż jako że marzenie, to ciagle do niego dąrze.
Najbardziej podobają mi się światla podnoszone oraz kokpit, prosty,kwadrat, pukladany, wyrazne zegary, niska linia dachu, kwadratowe lampy.
...(chyba wiecie do czego zmierzam)
i przegladajac ogłoszenia z woj.świętokrzyskiego szukałem auta do 6tyś.
ZNALAZŁEM MAZDE
323f
BG
SZARA
1,6 z gazem.
HMMM
Myśle se sprawdze.
miała światła podnoszone i była z gazem, czyli w sumie to co chcialem (z 944) wraz z ekonomia 1wszego auta.
HEHE
ZAKOCHALEM SIE!!!!!!!!
Prowadzenie tego samochodu i kontrola jaka mi dawała. Ehh mimo ze marne 1,6 i do tego na gazie, wiekszosc aut po sekwencji zakretow znikało w tyle.
Czyli mialem cos dla mojej szalonej duszy.
Przy czym niedbalem o nią, jedzilem przez krotki okres bez oleju w skrzyni oraz minimalnej w silniku 9praktycznie braku)
a ona jechala dalej!!!
WYKRZYWILEM CAŁE TYLNE ZAWIESZENIE!!! (drifting na parkingach

)
a ona jechala dalej!!!
MIALEM 3 STŁUCZKI!!!
a ona nawet nie zauwazyła.
ehhhh
Przy czym dowiedziałem sie o następcy mojego modelu.
BA, ba genialne auto.
PRZEPIEKNA LINIA!!!!!!!!!!!!!!!
Nie do opisania, zawsze uwielbialem stylistyke mazd, byla taka zoom-zoom, taka jak ciencie katany, a jako że jestem fanem japonistyki itp modele mx5 oraz rx7 byly zawsze w strefie porządania.
Ale model BA, jest hmmm to polaczenie Supry,Datsuna z MAZDA.
to takie genialnie wystylizowane praktyczne sportowe auto rodzinne.
Praktyczne bo 5 drzwi,ale bez ramek, zawiesznie niezalezne wielowachaczowe, czyli wyprzedzajace swoje czasy.
i ten silnik...
v6 2litry, osiagi niczym w wspolczesnych konstrukcjach o poj do 2000cm3.
to auto rownie dobrze po przerobkach mogloby istniec na rynku dzisiaj!!!
A i jeszcze ta deska rozdzielcza przed liftingiem, rewelka, idealna dla kierowcy-kierowcy.
I przyszlo 2 marzenie , oprocz 944s2, zamarzylem sobie MAZDE 323f BA 2,0 v6 przed liftingiem, w kolorze czerwonym (bo wygladala najpiekniej, najbardziej agresywnie, i najbardziej stylowo)
Czekalem na spelnienie tego marzenia niemalże rok.
W miedzy czasie mialem pod okiem PRIMERE GT (brzydka-nie biore) FIATA COUPE 20v T (nie praktyczny, ciasny, tragiczna skrzynia – w przeciwienstwie do mazd)
NOWA KIA CEE'D (na kredyt, bo , bo wyglada jak mazda , co nie

)
ALE ZNALAZLEM, za marne pieniadze, wiedzialem ze jak z kazda miloscia bedą z nia problemy, i były, niebagatelene.
Ale, jak patrze przez okno, widze, że marzenia się spelniaja...