Przycisk na tablicy rozdzielczej i tunel środkowy, jak wymontować?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez RoninRonin » 7 lip 2007, 20:42

Mam 323F BA. Zdjąłem osłonę pod deską od strony kierowcy chcąc się dostać do
przycisków po lewej stronie kierownicy.

Pytanie 1: w jaki sposób je wyjąć ?

Mam tam dwa przyciski, jeden to przeciwmgielne (których chyba nie ma),
drugi to zaślepka nie dająca się wcisnąć. Najdziwniejsze jednak jest to, że zarówno do jednego (jak podejrzałem od dołu) jak i drugiego idą przewody z tej samej wiązki i oba mają jakieś elementy (ten nie funkcjonujący krótszy, pewnie atrapę do przyłączenia przewodów).

Pytanie 2: do czego miał służyć ten drugi, nie wciskający się u mnie, nie oznaczony symbolem, przycisk i czy da radę go podmienić na pełnosprawny ;–)

Pytanie 3: ma ktoś może zdjęcie rozebranego tunelu środkowego i drążka biegów z gołą blachą 323F BA ? (przypuszczam, że w innych "bebechy" są takie same) Chciałbym to zobaczyć zanim je rozbiorę.
Początkujący

Od: 15 cze 2007, 16:28
Auto: 323 F BA 1.8

Postprzez darekk86 » 7 lip 2007, 21:24

1: przyciski maja z tylu dosc dluga obudowe. Trzeba nacisnac takie zapadki na dole i na gorze obudowy. I pozniej wypychasz przycisk do przodu, czyli do wnetrza samochodu. Powinno bez problemu wyjsc, tylko musisz mocno te zapadki nacisnac bo one blokuja przycisk

2: kazdy przycisk pusty ma tez dociagnieta wiozke kabli. Prawdopodobnie mozna ja wykorzystac w dowolny sposob, nie sprawdzalem. U mnie jest pusty przycisk przy swiatlach awaryjnych i tez ma kable jakies. Ale dokad one ida to nie wiem. Ale na pewno nic tym przyciskiem teraz nie wlaczysz, musial bys drugi koniec tych kabli pewnie podlaczyc do jakiegos urzadzenia.

3: zdjecie mam tylko takie, widac na nim raczej drazek zmiany biegow. Ale dalej to nic nie ma i dopiero pozniej masz juz tylko reczny.
Oczywiscie u ciebie nie bedzie tylu kabli co u mnie, bo akurat tamtedy puscilem wiekoszsc kabli od carcomputera, wiec nie przerazaj sie ze tyle tego jest na zdjeciu :)

Obrazek

Pozdrawiam
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez RoninRonin » 7 lip 2007, 21:29

Dzięki, o to mi chodziło.
Początkujący

Od: 15 cze 2007, 16:28
Auto: 323 F BA 1.8