Rezerwa
u mnie rezerw mrygnal raz i zaraz zatankowalem.. to nie sa testy dla mnie.. pozdro
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 709#596709
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
/\ moja madzia/\

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
/\ moja madzia/\
- Od: 16 kwi 2007, 23:42
- Auto: 323F 92r 1,6 16V
No 10 zostaje w mojej BG... Ale ze względu na LPG rzadko zdarza mi się by zbrakło benzynki – a w sumie nigdy. Benzyna idzie tylko na rozruch. co 5-6 zbiorników gazu przejeżdzam około 100km na benzynce, żeby przepłukać pompke i przewody, potem tankowanie – 50 benzyna, 50 gaz i znów jakiś czas spokojnie 
Dwie rzeczy są niezmierzone – wszechświat i ludzka głupota. Co do wszechświata nie jestem pewien.... A.E.
- Od: 28 maja 2007, 15:14
- Auto: Mazda 3 1,6 z 2007r
Dr_Astic napisał(a):Mój max w tankowaniu to było 53 litry na 55 możliwych
U mnie kiedys 54 litry na 55
Miałem tez taką sytuacje, ze jezdziłem bardzo spokojnie, przez cały zbiornik. Zaczęłą nieśmiało swiecic rezerwa, przejechałem jeszcze 70km i juz myslałem, ze jest prawie sucho, tankuje i weszło 47l czyli zostało jeszcze 8 litrów paliwa. Także na rezerwie mozna spokojnie ponad 100km przejechac przy spokojnej jezdzie
www.upolkara.pl
- Od: 8 kwi 2007, 22:24
- Auto: Mitsu Grandis, Mazda 5, CRX del Sol
Ja także nie doświadczyłem jeszcze pustego baku. Przeważnie mam ponad połowe.
- Od: 27 cze 2007, 12:26
- Auto: 323S (BA) 1.5l 16V '95
Dzisiaj na autostradzie mi zamrygała lampka – zrobiłem jakieś 60 km jadąc 110-130 km/h i zalałem 48 litrów
Płynie się zawsze do źródeł... pod prąd... Z prądem płyną śmieci...
Wszystkim, którym się spieszy, polecam:
http://youtube.com/watch?v=Cvja-PA5Egc
30mph to 50km/h
Wszystkim, którym się spieszy, polecam:
http://youtube.com/watch?v=Cvja-PA5Egc
30mph to 50km/h
- Od: 10 maja 2007, 13:39
- Auto: 323F BJ SE 1.8 FP-DE DOHC '99
ile może moje na rezerwie?
na pewno może wyprzedzić inne takie samo auto ale z pełnym zbiornikiem
a tak poważnie to nie mam pojęcia, bo nigdy na niej nie jeżdżę. nie dopuszczam do tego żeby rezerwa się świeciła – jak tylko mrygnie to jadę po prostu na stację – w końcu i tak trzeba zatankować i tak, więc ten jeden dzień różnicy nie zrobi...
na pewno może wyprzedzić inne takie samo auto ale z pełnym zbiornikiem

a tak poważnie to nie mam pojęcia, bo nigdy na niej nie jeżdżę. nie dopuszczam do tego żeby rezerwa się świeciła – jak tylko mrygnie to jadę po prostu na stację – w końcu i tak trzeba zatankować i tak, więc ten jeden dzień różnicy nie zrobi...
- Od: 14 maja 2007, 23:13
Kurcze a powiedzcie mi czy wszystkie mx-3 nie mają kontrolki rezerwy czy tylko moja??
Jak tylko zbliży się do dołu to tankuję bo nigdy nie wiadomo ile jeszcze jest. Czy ktoś jeździł poniżej ostatniej kreski??
Jak tylko zbliży się do dołu to tankuję bo nigdy nie wiadomo ile jeszcze jest. Czy ktoś jeździł poniżej ostatniej kreski??
Lukano napisał(a):czy wszystkie mx-3 nie mają kontrolki rezerwy czy tylko moja??
mają. Na początku sie żarzy a później zapala. Może masz przepaloną kontrolke.
Lukano napisał(a):Czy ktoś jeździł poniżej ostatniej kreski??
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Sprawdzałem dzisiaj u kumpla. U niego jest taka mała kropeczka, która się pali jako rezerwa, u mnie jej nie ma. Widocznie zrezygnowali. Najwięcej jeździłem do ostatniej kreski, albo nawet przed
Wychodzi, że u mnie nie ma kontrolki, czy ktoś jeszcze tak ma
Wychodzi, że u mnie nie ma kontrolki, czy ktoś jeszcze tak ma
Lukano napisał(a):U niego jest taka mała kropeczka
dokładnie! mała, okrągła kontrolka
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
a dla mnie rezerwa się zczyna w połowie baku, drażni mnie kiedy jest mało w baku więc leję za każdym razem po dłuższej trasie lub kiedy dochodzi do połowy, więc nawet nie wiem czy działa kontrolka
w poprzedniej 1,8 GE na rezerwie śmignołem prawie 130km i jeszcze było nieco ale nie ryzykowałem do końca
w poprzedniej 1,8 GE na rezerwie śmignołem prawie 130km i jeszcze było nieco ale nie ryzykowałem do końca

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
ja tam co chwile jezdze poniżej E
jakos daje rade a teraz jak wyplate dostalem zatankowalem 58 litrów
w bardzo prosty sposób przechyliłem auto na bok
tzn wjchalem na podest 
Dolce & Gabbana | Christian Dior | Calvin Klein CK One | Emporio Armani | Gianni Versace ... HaJdefiniszIon lanSssss....
- Od: 24 wrz 2007, 21:34
- Auto: Honda Civic :) wcześniej Mx-3
a u mnie się ciągle pali. jeżdżę na LPG a PB jest tylko do odpalania. raczej nigdy nie tankuję więcej niż 10l i po max 2 dniach rezerwa znów się zapala w lato tankowałem 10l co jakieś 1200km, ale teraz muszę częściej bo rano dłużej na benzynie chodzi. ostatnio mi się skończyła benzyna i musiałem rano z kanisterkiem zasuwać na stację (odpaliłem, ale zanim automat przełączył na lpg wacha się skończyła i już nie było jazdy
)...
- Od: 8 lis 2005, 23:16
- Auto: MX-6 2.5 V6
bodi 4G napisał(a):ja tez czesto jezdze ze strzalka schodzi mi na poczatek tej grubej kreski i zadna rezerwa sie nie zapalanawet sie juz czasem zaczynam zastanawiac czy wogle dziala
dziala dziala u mnie to samo pojezdzij kilkanascie km w tej kresce i zacznie sie rozkrecac zolty prostokacik
- Od: 19 sie 2007, 14:14
- Auto: 323F BG 1,6i 16V '92 GLX