Witam ponownie – tym razem już z Madzią.
Zastanawiam się, jaki rozmiar felg i opon zapeni tej budzie najlepszą trakcję. Nie chodzi mi o najnizszy profil i max. szerokie kapcie – chcę po prostu czuć się pewniej niż na 175/70R13. A wygląd pewnie i tak będzie lepszy.

Jakie felgi i opony do 323 BG

Strona 1 z 1

chalif ja wlasnie o takich myslalem... bo szersze na pewno sa zbedne a profil hm w sumei moze byc jak po wybojach powoli jezdzisz  ja tez mam teraz fabryczne 13 stalowe ale chce kupic alumy jakies ladne
 ja tez mam teraz fabryczne 13 stalowe ale chce kupic alumy jakies ladne  
przyalczam sie do pytania powyzej jaki silnik amsz i jak ze spadkiem osiagow?

przyalczam sie do pytania powyzej jaki silnik amsz i jak ze spadkiem osiagow?

- Od: 20 maja 2004, 19:22
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 95'
ja mam u siebie w 323F BG lato: 205/50/15 przód, tył:195/50/15; zima: 175/65/14 i to drugie rozwiązanie jest chyba lepsze (jeżeli chodzi o rozmiar), bo moja Madzia jest strasznie twarda, a na polskich drogach twarda zawiecha i do tego jeszcze szerokie kapcie na niskim profilu to tragedia, ciężko utrzymać fajerę w koleinach, zęby szczękają na nierównościach  

pozdro

pozdro
===Radziu===

- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
mam 1.8 dohc i co do spadku osiągów się nie wypowiem ,bo kupiłem mazdę już na takich kołach ,a uważać zbytnio nie trzeba – oczywiście krawężniki trochę wolniej pokonuję niż na stalówkach ,ale na drodze nie ma problemów... to oczywiście alusy jak zauważył peteros:)

- Od: 11 kwi 2004, 19:04
- Auto: Mazda 323 BG

Strona 1 z 1