Skradzione – wątek zbiorczy (archiwum).

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez panstasio » 14 kwi 2005, 09:48

ufff kamien z serca
juz myslalem ze na czesci idzie
gratki adas :)
coś ciekawego?? tylko co??
Forumowicz

Od: 28 paź 2003, 10:07
Auto: myszowate 626-twsknie;MX6 ;)

Postprzez Gieniu » 14 kwi 2005, 13:47

HISTORIA BARDZO PODOBNA..
Forumowicz

Od: 15 lip 2004, 01:54
Auto: teraż żadnego

Postprzez Huano » 14 kwi 2005, 20:32

Szok... Ale jeśli sądzisz że ktos brał ją ze względu na audio – to moze byc ktoś z Twojej okolicy...

No i zajefajnie że sie udało odzyskać... ufff...
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Forumowicz

Od: 27 maja 2004, 10:00
Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92

Postprzez bajer0 » 14 kwi 2005, 21:11

Adam626GD napisał(a):adio pozostalo – mysle ze to zasługa tego ze było wypalone lutownica – numery rejestracyjne.

WOW... dobry pomysl... tylko pozniej sie nie sprzeda :(

a no i oczywiscie sie ciesze, ze sie odnalazla :]
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez Orin » 18 kwi 2005, 21:11

gratulacje ! :)
Forumowicz

Od: 14 lis 2004, 19:40
Auto: Żuczek i Jaszczurka...

Postprzez Orin » 18 kwi 2005, 22:03

nareszcie policja ma u mnie pierwszego plusa <spoko>
Forumowicz

Od: 14 lis 2004, 19:40
Auto: Żuczek i Jaszczurka...

Postprzez Adam626GD » 18 kwi 2005, 22:57

bajer0 napisał(a):
Adam626GD napisał(a):adio pozostalo – mysle ze to zasługa tego ze było wypalone lutownica – numery rejestracyjne.

WOW... dobry pomysl... tylko pozniej sie nie sprzeda :(

a no i oczywiscie sie ciesze, ze sie odnalazla :]

Sprzedawać nie bede – po co. Poprzednie moje radio opalone oddałem dziewczynie i nadal działa. A to jak widać też przezyło.
Aha – wyjaśnienie – to juz trzecie włamanie do mazdy. 2 włamania w czerwcu 2004 zakończone fiaskiem. Wybita szyba, wyłamane zamki i radio nie znikneło. Teraz samochod skradziony a radio ciagle mam

http://arbiter.pl/galeria/55

Co z tego ze brzydkie – wazne ze jest
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 lut 2004, 01:28
Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V

Postprzez panstasio » 19 kwi 2005, 13:44

adas masz polke w ladnym stanie hehehehe
moja na rogach sie polamala
pomysl z radiem dobry
coś ciekawego?? tylko co??
Forumowicz

Od: 28 paź 2003, 10:07
Auto: myszowate 626-twsknie;MX6 ;)

Postprzez Adam626GD » 19 kwi 2005, 13:48

panstasio napisał(a):adas masz polke w ladnym stanie hehehehe
moja na rogach sie polamala
pomysl z radiem dobry

Tu na zdjeciau mam jeszcze glosniki. Ale to byl blad. Od ponad roku je wywaliłem bo do niczego sie nei nadawału. niepotrzebnie tylko półke łamaył. Wiec musilem ja połatac. A glosniki zamontowałem 13tki w standardowe otwory.

Rogi tez mam połamane – ale jeszcze papier nie wystaje
Forumowicz

Od: 20 lut 2004, 01:28
Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V

Postprzez MP3 » 8 wrz 2005, 21:35

Jakiś bandyta wyrwał z mi z Madzi kierunkowskaz z błotnika! No szlag niech go trafi i ręka mu uschnie, bo przez to tylko sam kłopot, że o wydatku niepotrzebnym nie wspomnę. Swoją drogą, po co komu migacz do trójki?! No chyba, że ktoś sprowadził sobie jakiś zdrowo pokiereszowany model i zbiera części po mieście.
Do nowego podłączę granat i czekamy na śmiałka.
Swoją drogą gówniarzeria w tym mieście rozbestwiona strasznie. Wracamy z Żoną z zakupów, 30m od samochodu na Puławskiej, a 2 szczyli podchodzi do auta, już chcą wybijać szybę, ale w porę zauważyli, że radio fabryczne w innym samochodzie nieużyteczne i zdegudtowani odchodzą.
Czasami myślę, że powinno tu być jak w łusa – każdy może mieć gnata, sprząta się takiego obiboka dwoma kulami po 10PLN sztuka i jeszcze dyplom od policji w nagrodę za obywatelską postawę.
Się wkurzyłem ;)
Pozdrawiam i życzę, żeby Wam nic nie ginęło.
Początkujący

Od: 17 sie 2004, 15:52
Auto: Mazda 3 Sedan

Postprzez bajer0 » 8 wrz 2005, 21:54

MP3 napisał(a):Wracamy z Żoną z zakupów, 30m od samochodu na Puławskiej, a 2 szczyli podchodzi do auta, już chcą wybijać szybę, ale w porę zauważyli, że radio fabryczne w innym samochodzie nieużyteczne i zdegudtowani odchodzą.

:|

A starales sie jakos zareagowac?? Moze trzeba bylo popatrzec co w innym aucie robia i odrazu na policje??

Mi w podobny sposob udalo sie dwoch zlodziejaszkow u mnie z osiedla zamknac.... najgorsze bylo na komendzie, bo stanalem z nimi twarza w twarz :| Nie powiem, przez dlugi czas mialem stracha, ale jak sie okazuje nieuzasadnionego
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez MP3 » 9 wrz 2005, 09:43

Ogólnie mam teraz zakaz lania ludzi po mordach w towarzystwie mojej kobiety, bo podobno nie powinno się stresować ciężarnych :D
Słusznie zrobiłeś z tą policją, oby więcej takich zachowań wobec bandytyzmu, bo znieczulica u nas ogromna. Z kolei ciężko się dziwić – ludziska boją się, że taki łepek ich wyrżnie a sami się nie obronią.
Początkujący

Od: 17 sie 2004, 15:52
Auto: Mazda 3 Sedan

Postprzez Żanetka » 12 cze 2007, 14:04

Witam,

W poniedziałek w nocy między godziną 1:30 a 6:00 rano skradziono samochód marki Peugeot 307, o numerze rejestracyjnym KR895AU kolor ciemny grafit (bardzo niespotykany kolor) 1.6 turbo diesel, 5 – drzwiowy. Samochód jest z grudnia 2005 r. i podobno różni się nieco od wersji wcześniejszej z tego samego roku (jakby był po lifcie) ale nie znam się na peugeotach więc nie powiem czym. Dodatkowo ma komputer i tempomat (co podobno nie jest spotykane w tych peugeotach)
Znaki szczególne samochodu to lekkie wgniecenie progu po stronie kierowcy oraz nalepka na szybie w prawym dolnym rogu – kwadrat ochrona. Samochód jest mojej dobrej koleżanki i został skradziony z okolic Łagiewnik. W samochodzie był aparat cyfrowy oraz bardzo dużo markowych ubrań damskich :)
Samochód wyglądał jak ten – http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2738954

Gdyby ktoś z Was widział samochód czy miał jakieś info na jego temat bardzo prosze o kontakt na PW ew. gg – 5876064 (dla osób spoza listy mam status niedostępna, ale prosze pisać praktycznie zawsze jestem na gg)
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez radomir » 12 cze 2007, 20:39

współczuję Ci, dzwonili już z propozycją "odkupienia" :| ??? Jak nie, to chyba już na części poszedł, to bardzo popularne auto, nie dla złodziei, tylko dla społeczeństwa, które potrzebuje części z tego modelu. Złodzieje poprostu dostarczają zamówiony towar.... :( lepiej podaj numer vin, prędzej się wypatrzy niż tablice, które penie od razu zdjeli... :|
Co nas nie zabije to wzmocni, najwyżej portfel mocno odchudzi
Forumowicz

Od: 5 mar 2007, 18:18
Auto: 323f 1.5 '96r.

Postprzez Artiks » 12 cze 2007, 21:54

Zanetkaaa napisał(a):W samochodzie był aparat cyfrowy oraz bardzo dużo markowych ubrań damskich
Wydaje mi się, że ktoś musial to obserwować i wiedzieć co tam jest wożone, kiedyś pracowalem w Reemtsma (papierosy West ) i raz okradli nam busa z gadżetów i papierosów, za drugim razem poszla calość z autem, nie odzyskano ani jednego, ani drugiego :(
Forumowicz

Od: 29 gru 2006, 12:17
Auto: 323F BA Z5 –> RENAULT LAGUNA III 2.0 DCI

Postprzez Żanetka » 13 cze 2007, 10:08

radomir napisał(a):współczuję Ci, dzwonili już z propozycją "odkupienia"

nie jeszcze nikt się nie odezwał... i chyba już się nie odezwie (w aucie dod. był pełny adres i nr tel. wiec gdyby chcieli to by sie odezwali)

radomir napisał(a):Jak nie, to chyba już na części poszedł, to bardzo popularne auto, nie dla złodziei, tylko dla społeczeństwa, które potrzebuje części z tego modelu. Złodzieje poprostu dostarczają zamówiony towar....

jest to najbardziej prawdopodobna opcja...

radomir napisał(a):lepiej podaj numer vin, prędzej się wypatrzy niż tablice, które penie od razu zdjeli...

zapytam się dzis kolezanki o nr i wtedy napisze, co do tablic to mialam nadzieje ze np bedzie stal kilka dni w dziupli i moze sprobowac wypłynąć stąd moja prosba do Was abyscie zwracali uwagę na takie tabliczki :)

ArtX napisał(a):Wydaje mi się, że ktoś musial to obserwować

na pewno był obserwowany już od dłuższego czasu – rzeczy nie były na widoku tylko były schowane, a pozatym samochod codziennie jezdzil po Warszawie tyle ze tabliczki ma z Krakowa (w Kraku Kasia z męzem bylwała co któryś weekend) jestesmy dobrej mysli :) juz pierwsze jakies sygnały są zobaczymy czy cos sie sprawdzi :) i naprawdę wszystkim bardzo dziekuje za zainteresowanie :)
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez faraon » 13 cze 2007, 10:11

Szczerze Zanetka niemasz sie co łudzic znajac zycie auto jest juz u Rusków <lol> lub w ten sam dzień pociete dobrą gumówką. :(
Forumowicz

Od: 24 mar 2007, 18:45
Auto: Mazdolot Gh RF
Mitowisi Carisma

Postprzez Achemenid » 13 cze 2007, 16:00

faraon napisał(a):Szczerze Zanetka niemasz sie co łudzic znajac zycie auto jest juz u Rusków <lol> lub w ten sam dzień pociete dobrą gumówką. :(

U ruskich odpada nie ta marka .

a rocznik to raczei nie na czesci do sprzedazy .

jest jeszcze inne opce ze auto poszlo na czesc bo ktos rozbil podobny model ( to juz by nasza POLICJA jak by miala sprawny system komputerowy by odszukala kto potrzebowal takiego auta ), a 2 to ze po obrobce pokarze sie na naszych drogach za pare tygodni
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez lucas_ka » 15 cze 2007, 17:00

Nie wiadomo jak by ten policyjny system był sprawny to nigdy nie daje to pewnosci ze znalezli by osobe która rozbiła 307 i potrzebuje czesci.
A co do popularnosci tego modelu to tez bym sie kłucił bo pełno takich sprowadzanych jest z francji, prawie nowych i całkowicie skasowanych i dlatego własnie jest zapotrzebowanie na całe auta a nie na kilka czesci.
Jezeli auto ukradł amator, lub amator je zamówił to jest pewna szansa na zanleźenie chocby resztek, jezeli auto ukradł profesjonalista to nawet po resztkach nie dojda z jakiego sa auta.
I co najwazniejsze to zawsze po kradzierzy warto bjeździc parkingi w miescie bo czesto takie auto zanim trafi w docelowe miejsce leżkuje na jakims parkingu przez dzień lub dwa.
Forumowicz

Od: 17 lis 2006, 00:38
Auto: Mazda 6 2,0 citd

Postprzez radomir » 15 cze 2007, 22:08

lucas_ka napisał(a):I co najwazniejsze to zawsze po kradzierzy warto bjeździc parkingi w miescie bo czesto takie auto zanim trafi w docelowe miejsce leżkuje na jakims parkingu przez dzień lub dwa.

święta prawda co powiadasz, ale tu nie uzasadniajmy dlaczego ;) a co do rocznika, to już się nadaje na części, biorą już najnowsze nawet, 2007....
Co nas nie zabije to wzmocni, najwyżej portfel mocno odchudzi
Forumowicz

Od: 5 mar 2007, 18:18
Auto: 323f 1.5 '96r.