Zrobiłem to inaczej: odkreciłem 4 sruby mocujące boczną osłone plastikową, ale zdjąć się jej nie dało – góra zachodzi pod pokrywę zaworów (co prawda "pomogłem" sobie śrubokrętem ale to nie tak ma być!).
Kuna głupie...
www.mazdaspeed.pl
Tak....resztę już wiesz.No właśnie czy trzeba ściągać pokrywę zaworów
Wszystko zależy od niej ,w jakim jest stanie. W R4 pokrywa to moment roboty więc mozesz zawsze zdemontowac uszczelkę.Czy po zdjęciu pokrywy uszczelka będzie się jeszcze nadawała do ponownego założenia...?
Pewnie nie bardzo...
Na oko...Pomijając demontaż, to w jaki sposób ocenisz zużycie paska rozrządu??
Długi napisał(a):Pomijając demontaż, to w jaki sposób ocenisz zużycie paska rozrządu?
Najlepiej oryginał ( 192 zł ) możesz tez zakupic zamiennik japonski róznica cenowa ok 70 zl .Do kompletu podajcie polecane przez Was marki pasków rozrządu
Sławek,to chyba z upustem albo netto .W IM 190 ze dwa tyg. temu( może tylko dla mnie taka cenaDo FS oryginał jakieś 150zł
Do FP kosztuje 192
oczywiscie się zgadzam, ale mimo tego można zauważyć niektóre uszkodzenia. Np mój pasek lekko podśmiardywał od jakiegoś czasu spaloną gumą – co się okazało – zacierała sie jedna rolka.Długi napisał(a):zrywają się bo najważniejsze jest w środku
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6