Karwoś napisał(a):Tempo K2,
ja zawsze bylem zadowolony z tej pasty ale nie jest ona do kazdego lakieru, kuzynowi np zrobila straszne smugi na "pol kameleonie"
www.mazdaspeed.pl
Marco7 napisał(a):.... brakuje mi tylko dwoch wiaderek/
Meguiars napisał(a):Marco7 napisał(a):.... brakuje mi tylko dwoch wiaderek/
Mamy wiaderka z Grit Guard![]()
http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=130
Waluś napisał(a):Globy zobaczysz, kiedyś zetrzesz lakier
Globy napisał(a): koloryzujacych woskow
Marco7 napisał(a):
Dla wszytskich ktorzy sie bawia w detailing samemu, powiem ze nie trzeba miec wosku za 7K£, ale nie da sie zrobic niestety tanim kosztem show-caru.
Jeszcze jedna mala rada: plyn do mycia naczyn nie jest zly. Prawde mowiac jest wrecz zalecany do pozbycia sie nawarstwionych wask wosku. Nie nalezy tego robic tez za czesto, z jedngo zrodla wyczytalem ze do dwoch razy do roku (Zaino Bros) za to widzac efekty jednego wlasciciela RX8 – napisal ze robi to za kazdym razem kiedy myje robi show car. Przypuszczam ze to zalezy w jakich warunkach trzymasz auto, czy to je garazujesz albo trzymasz pod chmurka. Nalezy pamietac ze takie mycie plynem do mycia naczyn to tylko pierwszy krok, potem nalezy lakier wygladzic glinka, umyc szamponem do lakierow samochodowych, gleboko wyczyscic lakier, polerka i nakladanie ochrony (zaleznie co uzywasz, wosk czy polimer). Jak bedzie ladny dzien postaram sie w koncu ze zdjeciami pokazac jak ja to robie, z opisami krok po kroku.
Pozdro!!
Meguiars napisał(a):Tu się nie zgadzam. Ten krok z płyn jest całkowicie nie potrzebny dlatego, że tak zwany wax buildup tak czy ninaczej zostanie oczyszczony w fazie głębokiego czyszczenia lakieru, A po co robić dwa razy to samo.
Marco7 napisał(a):Masz racje ale ja sobie to wyobrazam tak –> plyn do mycia naczyn pozbedzie sie nawarstwionego wosku a potem czyszczenie lakieru wyczysci to co jest w lakierze, nie na nim. Czyszczenie lakieru pozbedzie sie pewnie wosku ale znowu ja to sobie wyobrazam ze ten 'pozbyty' wosk bedzie sie mazal na aplikatorze ciagle i nigdzie sobie tak naprawde nie pojdzie.
Bruce napisał(a):Kupiłem wczoraj nano wosk firmy Car Plan.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki