Kurz i smiecie leca z nawiewu. Jak zaradzic?
Strona 1 z 1
Jak w temacie. Niestety, nie mam filtra pylkowego. Czy wpadl ktos na pomysl, jak choc troche zmniejszyc czestotliwosc wpadajacych listkow i innego badziewia przez kratki nawiewu? Jakis prosty, domowy patent?
Czy zainstalowanie w serwisie filtra pylkowego w wersji bez filtra jest wykonalne i kosztowne?
Czy zainstalowanie w serwisie filtra pylkowego w wersji bez filtra jest wykonalne i kosztowne?
Aż się wierzyć nie chce by GF-ka z tego samego rocznika 2,0 tak się różniła od 1,8. … ale skoro mówisz że nie ma , to nie ma. Może kombinuj jakąś drobną siatkę z tworzywa zakładaną na wlot powietrza tylko jak z mocowaniem….Nie mam pojęcia. 
Witam
Wielu z nas ma podobny problem, zwłaszcza w starszych madziach
. Był podobny temat na forum, co prawda o MX 3 i 323 ale rozwiązanie jest chyba uniwersalne. Nie bede pisal jak ja to zrobilem bo wypowiadalem sie przy tamtym temacie. Milej lektury
:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... o%F1czocha
Wielu z nas ma podobny problem, zwłaszcza w starszych madziach

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... o%F1czocha
-
Gość
mazdex napisał(a):a gdzie znajduje sie filtr przeciwpylkowy w mazdzie 626 z 93r?
nigdzie.
W GE nie było takiego filtra (ale wystarczy użyć szukajki żeby się samemu o tym przekonać)
To zdjęcie akurat do niczego nie służy – bo filtr przeciwpyłkowy znajduje się od dołu a nie od góry.procol napisał(a):Zalaczam zdjecie dokumentujace brak filtra. Czy daloby sie jakos ten filtr zainstalowac
PS. np. na holandię produkowano takie wersje okrojone z filtra przeciwpyłkowego, regulacji wycieraczek, podgrzewanych lusterek (dobrze, że chociaż te lusterka zostawili) i jeszcze kilku innych normalnych rzeczy. Bo do

Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Strona 1 z 1